Teraz jest wtorek, 29 lipca 2014, 14:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 czy da się sprawdzić czym film był montowany ? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 stycznia 2004, 18:02
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post czy da się sprawdzić czym film był montowany ?
Witam, czy jest jakaś możliwość dowiedzenia się jakim programem materiał video był montowany mając do dyspozycji plik video np. mp4,mpg,avi,mov ???

_________________
Pozdrawiam S-i-R-o
GG: 69237


środa, 12 czerwca 2013, 18:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 960
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: czy da się sprawdzić czym film był montowany ?
Nie bardzo.
O ile rzecz nie dotyczy wątku afery szpiegowskiej, bardzo możliwe. że nie jest potrzebna odpowiedź na to pytanie. Napisz do czego Ci ta informacja to może znajdzie się inne rozwiązanie problemu.


środa, 12 czerwca 2013, 20:39
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 stycznia 2004, 18:02
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post Re: czy da się sprawdzić czym film był montowany ?
chodzi mi czy ktoś jest wstanie sprawdzić że program był składany np. adobe cs6 czy vegasem 11

_________________
Pozdrawiam S-i-R-o
GG: 69237


środa, 12 czerwca 2013, 21:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 5223
Lokalizacja: wawa
Post Re: czy da się sprawdzić czym film był montowany ?
jeśli jest bezpośrednio wyeksportowany z programu to można zrobić test, wyrenderowac cokolwiek z vegasa i premierea do tego samego formatu i porownac nagłówki


środa, 12 czerwca 2013, 21:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 3157
Lokalizacja: Tczew
Post Re: czy da się sprawdzić czym film był montowany ?
Teoretycznie można, o ile ktoś eksportujący klip z programu, świadomie nie ukryje cech tego programu.
1 zazwyczaj ustawiamy tylko niektóre parametry eksportu, często tylko kodek / rozdzielczość / bitrate, więc reszta jest domyślna z konkretnym programem.
2 Przejścia i ich domyślne ustawienia są charakterystyczne dla konkretnych programów.
Zapewne inne cechy takiego klipu będą pomocne, ale to by trzeba specjalisty od danego programu, jakim na przykład jest jurekwejh dla Pinnacle. :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 12 czerwca 2013, 21:18
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 16 stycznia 2004, 18:02
Posty: 22
Lokalizacja: Kraków
Post Re: czy da się sprawdzić czym film był montowany ?
dziękuje koledzy za odpowiedzi,
pozdrawiam

_________________
Pozdrawiam S-i-R-o
GG: 69237


środa, 12 czerwca 2013, 22:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL