Teraz jest środa, 23 kwietnia 2014, 16:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
 Edius 6 i Lucid Virtu 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3057
Post Edius 6 i Lucid Virtu
zainstalowałem triala ediusa 6.5 i niestety jeśli jest on dodany do listy Virtu MVP to program się nie uruchamia, nawet nie daje znaku błędu. bez dodania na listę nie mam wsparcia (nie pojawia się przy wyborze h.264 "enable hardware encoding").

jakieś sugestie?

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


niedziela, 18 listopada 2012, 13:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 515
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Musisz zainstalować najstarszy sterownik do virtu wtedy bedzie dobrze, lub nie instalować sterowników lucid virtu tylko same stery intela i jesli podepniesz dwa monitory jeden do MB drugi do Grafy to będzie też działać.
Ja mam Z77 i sterownik virtu 2.1.112 (virtu załączam tylko na czas renderingu do AVCHD)

_________________
PANASONIC AG-AC90EJ, SONY HXR NX-70, CANON 60D ML, i7 3770K 3,5@4,30,P8Z77-V LE PLUS, 16GB RAM, GTX 570 320bit, HDD: SSD 120GB ,WD 5TB, Blu-Ray Pioneer BDR-S07XLT, Windows 7 64 bit, Edius 6.55 , i takie tam...


niedziela, 18 listopada 2012, 14:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3057
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
yyyy, jakie dwa monitory? ja chcę tylko przyspieszyć kodowanie do h.264.
a z tymi sterami to poważnie? najnowsze wywalić? to absurd jakiś.
z drugiej strony czytałem, że innym podobno chodzą na najnowszych sterach.
ja mam 2.1.115a

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


niedziela, 18 listopada 2012, 15:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 544
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Tak jak pisał kolega powyżej.
Tez miałem ten problem - Edek wieszał mi się, albo w ogóle się nie uruchamiał. Ile czasu zmarnowałem na różne kombinacje. Wykopałem Virtu podpiąłem monitory tak jak trzeba czyli główny do karty graficznej, drugi do grafy zintegrowanej i komp śmiga aż miło.


niedziela, 18 listopada 2012, 15:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 544
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
GrassHoppeR napisał(a):
yyyy, jakie dwa monitory? ja chcę tylko przyspieszyć kodowanie do h.264.
a z tymi sterami to poważnie? najnowsze wywalić? to absurd jakiś.
z drugiej strony czytałem, że innym podobno chodzą na najnowszych sterach.
ja mam 2.1.115a

Wiem że to dziwne, ale "pic" polega na odpowiednim podpięciu monitorów. Wcześniej miałem obydwa do grafy i były cyrki.
Przynajmniej tak było u mnie.


niedziela, 18 listopada 2012, 15:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 515
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Zainstaluj 2.1.112 i będzie działać, ale podczas normalnej pracy z włączonym virtu edek się zawiesi to problem sterów LucidVirtu, dlatego ja pracuję na jednym monitorze z wyłączonym virtu a załączam dopiero do renderingu.

_________________
PANASONIC AG-AC90EJ, SONY HXR NX-70, CANON 60D ML, i7 3770K 3,5@4,30,P8Z77-V LE PLUS, 16GB RAM, GTX 570 320bit, HDD: SSD 120GB ,WD 5TB, Blu-Ray Pioneer BDR-S07XLT, Windows 7 64 bit, Edius 6.55 , i takie tam...


niedziela, 18 listopada 2012, 15:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3057
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
dzięki, zadziałało.

swoją drogą trochę to żałosne, żeby downgrade'ować sterowniki, żeby coś działało... no ale niech tam...

_________________
Obrazek
GG: 2491715 peaceant(at)wp.pl


niedziela, 18 listopada 2012, 15:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 listopada 2007, 22:33
Posty: 8
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Ja mam najnowszą wersje Lucid 2.1.115a i mi wszystko śmiga. (EDIUS 6.5)
Płyta gigabyte z77 ud3h + i7 2600K @4,3, Edius nie musi być dodany na listę w panelu Virtu by pojawiła się zakładka Enable hardware encoding, do HD 1,5h materiału koduje mi obecnie 33 minuty.


piątek, 23 listopada 2012, 17:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 11 listopada 2009, 23:57
Posty: 544
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Piotrek79 napisał(a):
Ja mam najnowszą wersje Lucid 2.1.115a i mi wszystko śmiga. (EDIUS 6.5)
Płyta gigabyte z77 ud3h + i7 2600K @4,3, Edius nie musi być dodany na listę w panelu Virtu by pojawiła się zakładka Enable hardware encoding, do HD 1,5h materiału koduje mi obecnie 33 minuty.

Wykop Lucida i wszystko będzie dalej tak działało jak działa. Jak dodasz do listy to pewnie Edek będzie się wywalał. Prawdopodobnie Twój procek bez Lucida sam robi całą robotę.
U mnie z prockiem i7 3770 @ 3,5 tak jest.


sobota, 24 listopada 2012, 00:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 502
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Piotrek79 napisał(a):
Ja mam najnowszą wersje Lucid 2.1.115a i mi wszystko śmiga. (EDIUS 6.5)
Płyta gigabyte z77 ud3h + i7 2600K @4,3, Edius nie musi być dodany na listę w panelu Virtu by pojawiła się zakładka Enable hardware encoding, do HD 1,5h materiału koduje mi obecnie 33 minuty.



Bo masz minitor podpięty do plyty głównej, w takim razie możesz odinstalować virtu i też będziesz miał hardware encoding, tyle w temacie.

_________________
Panasonic AG-DVC30 kiedyś, obecnie Panasonic HMC151e x2


sobota, 24 listopada 2012, 03:12
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2011, 21:12
Posty: 19
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Witam
już zgłupiałem z tymi ustawieniami :(
w tym tutku http://www.youtube.com/watch?v=Nd5Ighxa1JM
jest opisane żeby podstawowy monitor podłączyc do np do GTX550i a drugi do MB .
Po zabawie z reinstalacją systemu i przesiadka na Edius 6.5 , strasznie tnie mi na Timeline efekty i przejścia z np Vitascene lub gdy dodam jakiś filtr MagicBulletLooks .
Po uruchomieniu Edka pojawia mi się w oknie podglądu na pare sek logo VIRTU i jak chce eksportować do BluRay to jest okienko do zaznaczenie USE HARDWARE zaznaczone , tylko co z tym strasznym przycinaniem ? :(
materiał na Timeline wrzucam z kamery Sony NX5 w formacie .MTS czyli AVCHD 1920x1080
Ponoć CUDA ma robić "cuda" :)
Mój sprzęt to :
Płyta ASUS P8 Z68-V LX
procesor I7-2600K 3.4
grafika Nvidia GTX 550i
8GB ram
win 7
Pomóżcie jak to skonfigurować żeby ta praca nie była taka uciążliwa ?


wtorek, 27 listopada 2012, 10:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1332
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Jak masz podłączone 2 monitory to z "lucidvirtu" nie powinno być problemów.
Co do Vitascene 2, to pomaga zainstalowanie ( przeinstalowanie ) najnowszych sterowników karty grafiki :mrgreen:

---------------------------------------
http://www.facebook.com/bsmultimedia
http://www..
http://www.photokitchen.eu

i7 3930k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 2GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 120GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius 6.51 / Sony NEX-FS100 / Canon 5D Mark II i kilka szkieł ...


wtorek, 27 listopada 2012, 14:38
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2011, 21:12
Posty: 19
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
dzięki za info
Kiedyś jeszcze z 6.02 Vitascene chodziło całkiem znośnie ( nie wymagam cudów ale tak mocne cięcie bardzo przeszkadza )
Mam zainstalowane najnowsze ale robiłem to na świeżym systemie , dzisiaj spróbuje je przeinstalować :)
Pozdrawiam


wtorek, 27 listopada 2012, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 5081
Lokalizacja: wawa
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
podlacz obydwa monitory do nvidii i daj znac jak dziala


wtorek, 27 listopada 2012, 16:02
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 5 maja 2011, 21:12
Posty: 19
Post Re: Edius 6 i Lucid Virtu
Degenerado napisał(a):
podlacz obydwa monitory do nvidii i daj znac jak dziala

Sorry ale nie mam przejściówki , co to zmieni ??


wtorek, 27 listopada 2012, 16:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL