Teraz jest piątek, 24 lutego 2017, 21:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Premiere nie używa dostępnego RAMu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2016, 22:57
Posty: 8
Post Premiere nie używa dostępnego RAMu
Byłbym bardzo wdzięczny za sugestie co do mojego problemu. Podczas pracy z wideo z nałożonymi efektami w Premiere CC 2015, podgląd mimo ustawienia go w jakości 1/4 co chwilę się zacina. Program używa ok. 4-5GB z dostępnego RAMu (mimo że w ustawieniach może korzystać z 20paru, żadne włączone aplikacje mu w tym nie przeszkadzają), renderowanie jest ustawione pod "performance", CUDA włączone. Pliki wideo to 1080p, 25fps, znajdują się na dysku SSD. Zużycie procesora w trakcie wieszającego się podglądu to 30-60%. Ktoś może pomóc?

ASUS GeForce GTX970 4096MB 256bit DirectCu II Strix OC
Procesor Core i7 (1151) Intel i7-6700K 4.00GHz 8MB BOX
32GB RAM


piątek, 17 lutego 2017, 13:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7062
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere nie używa dostępnego RAMu
gtx 970 ma pamięć 3.5+5, z czego w momencie kiedy zaczyna korzystać z tej małej połówki transfer karty siada do jakiś śmiesznych wartości, teoretycznie może to być to ale... może w ogóle coś jest nie tak w biosie poustawiane i nie ma pełnego transferu na pcix16

może być też jakaś przypadłość źle postawionego systemu ale to wróżenie z fusów


piątek, 17 lutego 2017, 14:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 25 lutego 2016, 22:57
Posty: 8
Post Re: Premiere nie używa dostępnego RAMu
I coś teraz mogę na to poradzić? Bo reinstalowanie Windowsa nie bardzo wydaje mi się fajnym rozwiązaniem... :( Kiedy włączony jest Media Encoder, to aplikacja ta pobiera dodatkowe jakieś 3GB RAMU, ale Premiere dalej nie przekracza 7-8GB...


piątek, 17 lutego 2017, 16:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7062
Lokalizacja: wawa
Post Re: Premiere nie używa dostępnego RAMu
ciężko powiedzieć nie siedząc przed kompem, trzeba pomonitorować system, jak się zachowują zegary procesora i gpu, jakie magistrale są wymuszone w biosie... tak z powietrza to zostaje wróżenie


sobota, 18 lutego 2017, 00:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL