Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 08:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 A60 i fotki na odległość 
Autor Wiadomość
Post A60 i fotki na odległość
Witam i o poradę pytam. Od niedawna mam a60 dopiero go poznaję i mam co do niego pytanie: jak najlepiej ustawiać aby uzyskać jak najlepszą fotkę gdy obiekt znajduje się daleko i zdjęcie jest robione w plenerze w słoneczny dzień. Pytam bo ostatnio robiłem fotki na trybie AV miałem ustawianą przysłonę 8.0 był słoneczny dzień zdjęcia były robione z podpórki pomiar światła wielosegmentowy iso miałem ustawione na auto, aparat ustawiony na najlepszą jakosć zdjęć, odległosć ustawiona na max ( fotografowałem lasy, góry) i jakoś zdjęcia za bardzo mi nie wyszły..taka jakby lekka mgiełka trochę brak ostrości. Może coś źle robię ? może trzeba jakoś go inaczej ustawiać ? jakiś inny tryb ? bo do reszy zdjęć ( w pomieszczeniu ,makro, z niewielkiej odległości obiekty, )nie mam zastrzeżeń.

z góry dziękuję za wszystkie porady i podpowiedzi.


środa, 21 kwietnia 2004, 22:29
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
Ustaw sobie od razu ostrosc na nieskonczonosc, przeslone na 8 i powinno byc ok.

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


czwartek, 22 kwietnia 2004, 12:49
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Przecież tak zrobił...


czwartek, 22 kwietnia 2004, 13:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
Ginty napisał(a):
Przecież tak zrobił...


aaa rzeczywiscie :roll:

wyslij ta foteczke!! moze po prostu za duzo wymagasz od aparaciku! 8)

_________________
[url]60.pl[/url] | [url]streetracers.krakow.pl[/url] | http://www.kimrally.pl


czwartek, 22 kwietnia 2004, 16:19
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Nie kombinuj z tyloma ustawieniami naraz. Ustaw sobie jeden pomiar światła i pobaw się przesłoną... Ustaw stałą przesłonę i pobaw się pomiarem światła... Ustal wszystkie parametry i ręcznie ustawiaj ostrość... Jeżeli będziesz chciał od razu ustawiać za dużo rzeczy na raz, nie będziesz widział, co tak naprawdę za co odpowiada.


czwartek, 22 kwietnia 2004, 17:21
Zobacz profil
Post 
ade napisał(a):
Ustaw sobie od razu ostrosc na nieskonczonosc, przeslone na 8 i powinno byc ok.


A kto mi powie jak ustawia się ostrość na nieskończoność ?


czwartek, 22 kwietnia 2004, 21:50
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post fdgbnh
nbmbn

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


sobota, 24 kwietnia 2004, 12:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL