Teraz jest czwartek, 26 kwietnia 2018, 20:40




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Preselekcja Czasu naswietlania - co z ostroscia? 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 8 sierpnia 2004, 11:01
Posty: 40
Lokalizacja: Polska
Post Preselekcja Czasu naswietlania - co z ostroscia?
Witam
Posiadam G6 i ostatnio bawielm sie na manualu m.in. recznym nastawem preselekcji cz. naswietlania i chcialbym wiedziec od kogos doswiadoczonego, czy po jej ustawieniu musze do polowy naciskac spust, aby zlapal ostrosc, czy poprostu moge odrazu do konca nacisnac spust migawki aby zrobil zdjecie?Jestem zielony wiec prosze o pomoc a w instrukcji nic takiego nie pisze na ten temat.


wtorek, 4 stycznia 2005, 17:44
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post 
Jeśli manualnie ustawiłeś ostrość (oraz czas i przesłonę) to wciskasz na maksa od razu. Jeśli masz w trybie AF, to musisz wisnąć do 1/2, poczekać aż aparat sam ustawi ostrość i ciebie o tym "powiadomi" i następnie wciskasz do końca. Ale to wszystko przecież pisze w instrukcji obsługi, zapoznaj się z nią dokładnie.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


wtorek, 4 stycznia 2005, 18:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Najemnik pisze ze bawil sie manualem, ale czasu i przeslony...

Przez to ze aparat nie mierzy ekspozycji, mozesz czuc sie "nieswojo" - tj za szybko to wszystko zmierzy. Ale pamietaj, ze ostrosc trzeba jednak ustawiac za kazdym razem przez wcisniety do polowy spust. Chyba ze ostrosc ustawiles rowniez manualnie....

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


wtorek, 4 stycznia 2005, 19:57
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 8 sierpnia 2004, 11:01
Posty: 40
Lokalizacja: Polska
Post 
Shadow masz racje o to mi wlasnie chodzilo :D dzieki za pomoc tego akurat nie ma opisanego w instrukcji specjalnie 2 razy czytalem na temat manulanego ustawiania preselekcji czasu jak wyglada to w tej opcji.
Jeszcze raz dzieki


wtorek, 4 stycznia 2005, 23:11
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL