Teraz jest niedziela, 24 czerwca 2018, 18:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 fotki mi nie wychodza.. :/ 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post fotki mi nie wychodza.. :/
no walsnie.. jak robie w 2048x1536 to wychodza wrecz wspaniałe [jak dla mnie i na moj sprzet - olek c-160 :)] jeszcze nie miałem zdjecia z aberracjami [moze dlatego ze malo w terenie robilem] ale jeszcze nie dorobiłem sie karty dodatkowej i musze korzystac z 16 mb. i teraz pojawia sie problem.. jak robie fotki w 640x480 i 1024x768 to wychodza masakrycznie.. normalnie jak z jakiegos trusta czy innego badziewia :/ wiec czy cos da sie zrobic z tym zeby były wyrazne bez ziarnistosci czy ratuje mnie tylko nowa karta? help!


wtorek, 8 czerwca 2004, 17:00
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Muszę przyznać że C-150 to nie jest rewelacja, ale jest owiele leszpy niż TRUST. Ale dziwne że tak się zmienia jakość może zrób zdjęcia tego samego przedmiotu w innych roździelczościach.
Dziwi mnie jedno bo chyba masz aparat z kosmosu bo OLYMPUS C-150 ma 2 mln pixeli czyli 1600x1200 a ty mówisz o 2048x1536(3 mln pixeli).

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


wtorek, 8 czerwca 2004, 17:10
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
sory kamoreks aly czy Ty czytać umiesz? ;) napisałem przecież że mam c-160 ;) a on ma 3.2 MPx :)


wtorek, 8 czerwca 2004, 17:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
a na czym te fotki "masakryczne" oglądasz??? jak je wywołujesz to do 10x15 powinny spoko wychodzić ładnie......w zasadzie nie wiem, w czym problem, muszem to przemyśleć

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 8 czerwca 2004, 17:50
Zobacz profil
Post 
jak mozna wywolac 10x15 z rozdzialki 640x480? :) :) :) czy nawet 1024? :)
oczywiscie ze badziewne fotki wychodza przy takich rozdzielczosciach - przeciez takie zdjecie zajmuje malutkow porownaniu do pelnej rozdzialki a wiec iles tam razy mnie danych jest na zdjeciu...to nie to samo co resize z 2048 na 640 :) to zapis od razu w 640 w bardzo niskiej jakosci...


wtorek, 8 czerwca 2004, 19:07
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
ups, połknąłem słowo......racja. na odbitki 10x15 trzeba min 1600x1200 i to jest optimum, tak 18x13 lub 15x20 to na 3 megapikselach. 640x480 to tylko i wyłącznie mailem i przydałoby się je zmniejszyć.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 8 czerwca 2004, 19:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Dziwne ja przeczytałem że 150 albo zmieniłeś i teraz sobie jaja z nas robisz!!Nawet specialnie patrzyłem na stronie www żeby zobaczyć jaką matrycę ma C-150.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


wtorek, 8 czerwca 2004, 20:47
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Sorry, ale nie pojmuję, na czym polega ta "masakryczność"... Szumy sie nagle pojawiają? Są nieostre? Jakość zdjęć 15x10 uzyskana z fotek rejestrowanych w najniższej i najwyższej rozdzielczości na pewno będzie zupełnie inna. Również na ekranie monitora w trybie pełnoekranowym różnica pomiędzy 640x480 a 2048x1536 będzie widoczna - oczywiście to zależy od ustawionej rozdzielczości. A jak oceniałeś jakość - "wywołałeś" fotki czy przyglądałeś je na kompie?

Poz.


wtorek, 8 czerwca 2004, 22:03
Zobacz profil

Dołączył: środa, 14 kwietnia 2004, 17:52
Posty: 160
Lokalizacja: z domu
Post 
moze z fotografem cos nie tak?


Logiczne ze jak zrobi w 3mpx i pomniejszy do 640x480 to mu wyjdzie pieknie ladnie.

A jak zrobi te 640x480 i bedzie patrzyl na surowa to badziewie bedzie.
Chyba ze tą pomniejszy do 64x48 :lol: :lol: tez bedzie cacy

_________________
Do 24.03.05--->s5000
Obecnie: s5500--->2500mAh--->xD256--->Gadżety
W poczekalni: kwiecień:raynox DCR-250--->czerwiec;lipiec:D70+Nikkor 17-70+Nikkor 70-300+Tamron 90


wtorek, 8 czerwca 2004, 23:22
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
no ja jeszcze na etapie fotolabu nie jestem :P na kompie tak strasznie wygladaja.. znajde jakis serw to zapodam linka co i jak i sami sie przekonacie..


środa, 9 czerwca 2004, 18:21
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL