Teraz jest poniedziałek, 22 października 2018, 18:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Czy 8 to maximum? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post Czy 8 to maximum?
W moim aparacie cyfrowym mam przysłonę największą 8, a w analogowym miałem 32. Jakie są największe przysłony w cyfrówkach.


niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:17
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Tak już jest. Jeśli chcesz więcej, to musisz kupić sobie lustrzankę cyfrową.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Ale, jakie są największe przysłony w cyfrówkach.


niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 6 lutego 2004, 22:55
Posty: 78
Lokalizacja: Małopolska :)
Post 
Ja mam F-11.

_________________
OLY C-700, MINOLTA A2,...
GALERIA na WWW


niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:39
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
ANDY napisał(a):
Ja mam F-11.


To chyba właśnie jest maksimum na teraz. Ale też w niewielu modelach się spotyka.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 1 sierpnia 2004, 23:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
http://www.megapixel.pl/aparaty_cyfrowe/Olympus_C-700_UZ.html

a tu jest F-8


poniedziałek, 2 sierpnia 2004, 07:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Bo C-700 jest dużo groszy od A2. Dlatego ma mniejsze możliwości.
ps:C-700 to już starszy model.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


wtorek, 3 sierpnia 2004, 10:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 12 maja 2004, 22:32
Posty: 944
Lokalizacja: Kraków
Post 
a1 - f11.
dla ciemniejszej przyslony, to juz lustrzaneki, albo ewentualnie leica digilux2, lub analogiczny model panasonica :wink:
jak zwykle wszystko rozchodzi sie o cene...

_________________
remanent...


wtorek, 3 sierpnia 2004, 11:20
Zobacz profil
Post 
Canon S1 - f8


wtorek, 3 sierpnia 2004, 11:36
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Canon Powershot Pro 1 f8


środa, 4 sierpnia 2004, 20:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
a propos, mam pytanie: jaką przewagę ma canon pro1 za 5500zł nad eosem 300, który kosztuje 5000zł???

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 4 sierpnia 2004, 21:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Przewaga w obiektywie. To, co zrobię w Pro 1 to inny musi mieć dwa obiektywy.
U mnie wystarczy jeden ruch i mam dobry zoom, a spróbuj lustrzanką.
Już widzę jak pośpiesznie wyciąga się z plecaka drugi obiektyw i zmienia się na kolanie.
Za mało jest jeszcze użytkowników tego aparatu a wypowiadają się przeważnie osoby, które nie miały z nim kontaktu. Lustrzanki były przebojem w Analogach.
Mamy już 21 wiek gdzie technika bierze górę nad sentymentem.


Ostatnio edytowano sobota, 21 sierpnia 2004, 23:55 przez Guciu, łącznie edytowano 1 raz

środa, 4 sierpnia 2004, 21:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
aha, bo jak na moje oko pro1 nie jest lustrzanką, a eos tak więc eos lepszy jest. Tyle, że jak dodać cenę obiektywu to eos wyjdzie drożej.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 4 sierpnia 2004, 21:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post Re: re
superbike2001 napisał(a):
Tyle, że jak dodać cenę obiektywu to eos wyjdzie drożej.

Phi... co to za ceny.... 300D z kitowym szkłem masz juz za 3.900 PLN...

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


środa, 4 sierpnia 2004, 21:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
całkiem możliwe...ja podaję ceny, które ostatnio widziałem w vobis computer, bo się tą kategorią cenową nie interesuję.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 4 sierpnia 2004, 21:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL