Teraz jest wtorek, 23 października 2018, 10:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Odbitki cyfrowe w Rossmann? 
Autor Wiadomość
Post Odbitki cyfrowe w Rossmann?
Witam.

Czy ktoś z was próbował dać zdjęcia cyfrowe do zrobienia Rossmannowi? Ja kiedyś dałem analogowe - żałuję :), ale może cyfrowe robią lepsze? Chyba do połowy września robią z cyfrówek za 39 groni (10x15). Napiszcie, co o tym sądzicie; podkreślam że chodzi mi o opinie nt. odbitek z cyfraków.


piątek, 27 sierpnia 2004, 13:01

Dołączył: piątek, 19 marca 2004, 21:16
Posty: 162
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
ja miałem dać ale sie boje ze mi skopią tak jak przy analogu... daltego pojde do zaufanego fotolabu zaplace troche wiecej ale wiem ze oni tam dobrze robia...

_________________
A510 + SD 256 Mb + pokrowiec z hipermarketu + statyw z allegro + GP PowerBank Quick 4x1600 mAh.


piątek, 27 sierpnia 2004, 13:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Ja wysłałem po kilka zdjęć do 3 fotolabów i wybrałem ten, którego jakość mnie odpowiada. Wybór padł na Rossmanna.
Następnie zmierzyłem dokładnie, jakim papierem dysponują (u mnie jest 15x10,2)
i przygotowałem wszystkie jpg w formacie 1772x1204, 300 dpi.
Na zdjęciach nie brakuje nawet milimetra i nie ma żadnych białych pasków.


piątek, 27 sierpnia 2004, 13:45
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Nieeeeee! Za 35 gr robiłem w Fotojokerze i jakość była OK (nie tylko jak na Fotojokera). A Rossmann to czarna rosspacz!


piątek, 27 sierpnia 2004, 21:24
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post 
Widać z tego, że Rossmann w Polsce się nie stara.


piątek, 27 sierpnia 2004, 21:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 16:10
Posty: 27
Lokalizacja: Łódź
Post 
delikatne białe rysy to standart na nie których zdj, a białe plamki lubią też się pojawić , a zwłąszcza zachód słońca miałem, pech chciał że plamka była właśnie tam, rosmman tanio wywołuje , negatywy wracają porysowane przy odbitkach dodatkowych , ale co ciekawe ponowna odbitka zachodu była do przyjęcia , oni chyba rąk nie myją :(
ale na potrzeby amatorskie i tanie wywołanie zzzz ujdzie?

_________________
Fed4, Praktica bx 20, Canon 590IS.


piątek, 27 sierpnia 2004, 23:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 lipca 2004, 23:00
Posty: 54
Lokalizacja: Kiel
Post Re: Odbitki cyfrowe w Rossmann?
tomeekh napisał(a):
Witam.

Czy ktoś z was próbował dać zdjęcia cyfrowe do zrobienia Rossmannowi?


Te są w Niemczech dobre.


piątek, 27 sierpnia 2004, 23:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 12:03
Posty: 23
Post 
Ja raz w Rossmanie wywolalem zdjecia analogowe i do dzis tego zaluje ! Nigdy wiecej zadnych Rossmanow !!! Piekne zdjecia w sloneczny dzien zrobilio tak, jakby byly robione przy mocnym zachmurzeniu - ciemne, szare, nieostre, totalny syf.

I to nie tylko mnie tak zrobili, po potem ogladalem jeszcze zdjecia znajomych (ktorzy nie znaja sie zupelnie na fotografii), i tez mieli tak samo spieprzone. Ale im takie wystarczaja, ciesza sie, ze malo zaplacili :)))

Cyfrowych za zadne skarby im nie zaniose :)


czwartek, 18 listopada 2004, 23:07
Zobacz profil
Post 
w rossmanie zdjęcia robilem raz (analog) - i tyle wystarczy!!!!! - PORAŻKA- nie te kolory, brak ostrości......


Ostatnio edytowano czwartek, 18 listopada 2004, 23:57 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 18 listopada 2004, 23:17
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 09:18
Posty: 39
Lokalizacja: Strzegom
Post 
Do rossmana nie dawalem ale zamiezam dac do Agfy bo blisko mam, tylko sie zastanawiam bo wogole nigdzie nie dawalem jeszcze cyfrowek, gdzie warto dac?

_________________
..:::P O Z D R O W I O N K A:::..


czwartek, 18 listopada 2004, 23:38
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 12:03
Posty: 23
Post 
No wlasnie ja o to samo zapytalem (kilka postow nizej)... ale nikt mi nie odpowiedzial. Z tego co na razie wyczytalem w necie, to godny polecenia jest Wilab (http://www.wilab.pl). Tu warto poszperac :
http://www.prl.strefa.net/


czwartek, 18 listopada 2004, 23:50
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
przy analogach w rosmanie nagorszebyło to w jaki sposób niszczyli negatywy na każdym etapie obróbki - do utrwalania to chyba używali coli

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


czwartek, 6 stycznia 2005, 00:04
Zobacz profil
Post 
Wywoływaliście zdjęcia w rossmanie :?: - hardcorowcy...
Ja to bym w zyciu tam nie dał, nie chodzi o to, rzebym się super znał itp. ale tam nawet nie trzeba wchodzić, a już widać, że będzie kaszanka.


czwartek, 6 stycznia 2005, 01:18

Dołączył: sobota, 7 sierpnia 2004, 17:20
Posty: 101
Lokalizacja: Œwinoujœcie
Post 
hardcorowcy!!!

jesli chcecie cos wiedziec o Rossmanie to prosze!
1. wrog numer 1 Świnoujskich fotografow
2. siec ktora wspolpracuje z jedna z najwiekszych siec fotograficznych w Polsce i na swiecie nzawie cewe color http://www.cewe.com.pl
3. niewiem skad biora sie cena za te odbitki bo po ostatniej rozmowie z znajomym fotografem stwierdzilismy ze niema szans wykonac odbitki za 0,09 zl a takie sa promocje w rossmanie
4. Odbitki sa wykonywane tasmowo nikt nie zwraca uwagi na rysy brud czy tez kolorystyke! jest to zupenie niepotrzebne! klient chce fotki tanie a nie dobre ale ktos kto ma znikome pojecie o fotgrafii a takich coraz mnie to nie zaniesie tam negatywu lub nosnika bo wie ze spiprza!
5 Reklamacje uwzgledniaja ale wiem ze niezawsze!
6 skod to wiek wspolpracuje z Cewe color 3lata a rossmanzabiera mi klientow no nic dziwnego 10x15 u mnie 0,49 a w rossmanie bez promocji 0,29!!!

_________________
Otwórz szeroko oczy a napewno tego nie przeoczysz, jednakze zawsze cos moze ci umknac, dlatego poczekaj chwile...


czwartek, 6 stycznia 2005, 04:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL