Teraz jest poniedziałek, 25 czerwca 2018, 06:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 DUZE ZDJECIE - DUZY KLOPOT 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 15 września 2004, 19:35
Posty: 3
Lokalizacja: Wrocław
Post DUZE ZDJECIE - DUZY KLOPOT
czy zna ktos moze program /najlepiej pod macX ale win tez w ostatecznosci moze byc/ który dzieliłby bardzo duze obrazki/zdjecia /najlpeiej .psd/ na kartki formatu A4... efekt ma byc taki ze wydrukuję jeden gigantyczny rysunek na wielu kartkach A4 i potem polacze...
czy jest cos takiego, jak sie nazwywa i gdzie mozna zdobyc... z gory dziekuje za pomoc...


środa, 15 września 2004, 19:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Wg mnie to nie problem
W Photoshop jest opcja pocięcia obrazka i zapisania każdego osobno.
Jeżeli zrobisz duuuuuuży obraz (wielokrotność A4) i potniesz go właśnie na A4 i zapiszesz każde osobno w PNG czy JPEG to będziesz miał duuużo A4 więc chyba będzie dobrze.
Wiem, że Corel Draw miał opcje drukowania z podziałem na kartki (tak mi się przynajmniej wydaje) może i PS ma coś takiego.
Wg mnie powinno się udać.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 15 września 2004, 22:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:12
Posty: 268
Lokalizacja: Jarocin
Post 
U mnie robi to sterownik drukarki, prosto i bez klopotow, HP 5150.

_________________
Robson :) Minolta D5D + KM 18-70/3,5-5,6 + Sigma 70-300/4-5,6 APO + Sandisk 1GB + Velbon Dx-888


czwartek, 16 września 2004, 00:09
Zobacz profil

Dołączył: środa, 15 września 2004, 19:35
Posty: 3
Lokalizacja: Wrocław
Post 
co do photoshopa... chodziło mi o mniej "inwazyjny sposób"... może np. zapisanie wyjściowego formatu części i jakiś genialny program który by takie części wyselekcjonował :)... dzięki za pomysł Corel Draw.. przetestuję
a co do strerowników do drukarki to mnie zagiąłeś bo... ja mam 5150 :D ale niestety funkcji takiej nie mam :( albo jest gdzieś skrzętnie ukryta...

dzięki za pomoc w ujarzmieniu wielkoformatowej "prawie"sztuki


piątek, 17 września 2004, 20:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Zainstaluj sterowniki od drukarki ktore dostales na plycie albo sciagnij z sieci - te z windy sa bardzo czesto jakies okrojone - przynajmniej tak jest to w przypadku mojego 940c - mozliwosc dzielenia na kartki jest tylko w sterach z plyty - w windzianych nie ma.

Przy okazji ACDSee ma chyba taka opcje - ale glowy nie dam a jakos nie chce mi sie szukac ;)

Pamietaj jeszcze o tym ze bedziesz sobie musial dociac te kawalki, bo drukarka zostawi biale brzegi - no chyba ze ten twoj hp potrafi drukowac od brzegu do brzegu w co jakos watpie.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


piątek, 17 września 2004, 22:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 24 sierpnia 2004, 18:12
Posty: 268
Lokalizacja: Jarocin
Post 
olzim napisał(a):
a co do strerowników do drukarki to mnie zagiąłeś bo... ja mam 5150 :D ale niestety funkcji takiej nie mam :( albo jest gdzieś skrzętnie ukryta...

w polskim sterowniku nazywa sie to drukowanie plakatow, druga zakladka od lewej

_________________
Robson :) Minolta D5D + KM 18-70/3,5-5,6 + Sigma 70-300/4-5,6 APO + Sandisk 1GB + Velbon Dx-888


piątek, 17 września 2004, 22:55
Zobacz profil

Dołączył: środa, 15 września 2004, 19:35
Posty: 3
Lokalizacja: Wrocław
Post druga zakladka
... mam sterowniki angielskie i co śmieszniejsze bez zakładek :) złośliwość rzeczy martwych albo jakiś uszczerbek programowy...


sobota, 18 września 2004, 14:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL