Teraz jest wtorek, 23 października 2018, 09:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Akwarium 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 6 stycznia 2005, 11:15
Posty: 1
Post Akwarium
Witam

Wczoraj po wielu testach kupiłem sobie Canona A75 za niecałe 1000zł. Gratis dostałem karte 256MB oraz pokrowiec. Po wielu testach ciekawi mnie narazie jedna rzecz: jak fotografowac akwarium. Jak ustawię bardzo krótki czas naświetlania to wtedy zdjęcie nie jest rozmazane ale za to jest bardzo ciemne. Jesli ustawie długi czas naświetlania to zdjęcie jest bardzo ładne, kolorowe ale całkowicie rozmazane przez poruszajace się ryby. Zdjęcia robiłem bez flesha. Jak załącze lampe to zdjęcia wychodzą lepiej ale sa jakies takie nienaturalne. Czy idzie jakoś poprawić jakość zdjęć ??

Jestem poczatkującym fotografem i Proszę o wyrozumiałość ;)


czwartek, 6 stycznia 2005, 11:16
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 01:53
Posty: 101
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Sam jestem początkujący i nie bardzo wiem co doradzić, ale w tej sytuacji spróbowałbym fotografować albo rybki albo akwarium.

_________________
c-740
------------------------------------


piątek, 7 stycznia 2005, 00:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
tylko jak taki gupik ucieka, to co wtedy?

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


piątek, 7 stycznia 2005, 01:14
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 01:53
Posty: 101
Lokalizacja: Gliwice
Post 
Uśpić (młotkiem), sfotografować a uzyskane ujęcia złożyć w PS-ie.

_________________
c-740
------------------------------------


piątek, 7 stycznia 2005, 01:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 17 sierpnia 2004, 19:38
Posty: 18
Lokalizacja: Cieszyn
Post 
Witam :)

Wszystkich zainteresowanych fotografowaniem rybek w akwarium prosze o przeslanie maili w prywatnej wiadomosci. Mam poradnik jak robic dobre zdjecia, na pewno sie przyda :)

Pozdrawiam

_________________
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Jestem tylko foto-amatorem.
Olympus E 500
Minolta DiMAGE S414
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


sobota, 8 stycznia 2005, 20:10
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
szukaj tu:
http://forum.swiatobrazu.pl/foto/viewtopic.php?t=2760

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


niedziela, 9 stycznia 2005, 02:59
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 25 marca 2004, 21:48
Posty: 129
Lokalizacja: Z gór, z tamtšd gdzie kiedyœ srebro kopali
Post 
wiesz na akwarium jest nawet trik, włączasz lampe na akwarium potem dajesz na 1 sekunde i dajesz slow sync lampe, powinno ci gupika zamrozić a jego odpływu może być już nie widać.
W każdym razie możesz np dać błysk i 1/40 plus oświetlennie akwarium powinno się udać. no tzn jeszcze musizz pamiętac by nie stawiać aparatu prostopadle do szyby akwarium

_________________
Minolta Z2 :: 128 MB :: 16 MB :: Tulej 45/52 :: UV 52 :: Minolta Flash 3600 (D) :: 4 x Sanyo 2300 :: MW 8168 GS :: Osłona przeciwsłoneczna :: Statyw Vanguard jakiœ tam :: Kuferek Case Logic :: Głupie pomysły :: pewnie jeszcze coœ ciekawego


niedziela, 9 stycznia 2005, 23:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL