Teraz jest czwartek, 21 czerwca 2018, 00:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Slajdy jako tło 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 27 maja 2007, 19:32
Posty: 3
Post Slajdy jako tło
Witam
Chcę zapytać szanownych Kolegów gdzie można zakupić a może pobrać przezrocze mogące stanowić tło do różnych zdjęc (ślub, komunia, chrzest itp)
By można wrzucić do rzutnika slajdów i puścić na gładkie materiałowe tło
A może ma to jakąś nazwę?
Z góry dziękuję za odpoweidz


niedziela, 27 maja 2007, 19:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
a jak to działa tak z ciekawości - bo z tego co mi się wydaje to jak będziesz wyświetlać obraz na materiał i ktoś stanie to obraz wyświetlany pojawi się też na nim :)
chyba, że nie rozumiem do końca o co chodzi - czego nie wykluczam :mrgreen:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


niedziela, 27 maja 2007, 20:15
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 27 maja 2007, 19:32
Posty: 3
Post 
Widziałem to w zakładzie fotograficznym, podczas robienia zdjęc młodej parze. Rzutnik slajdów była zamaskowany za osobami fotografowanymi tak że nie było mowy o przysłanianiu. Tło stanowiło białe płutno na którym "wyświetlano" motyw łąka i strumyk. Fajnie to wyszło widziałem gotowe zdjęcie. Na pewno każdy z Was wie o co mi biega


niedziela, 27 maja 2007, 22:30
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 11 maja 2007, 22:43
Posty: 6
Post 
Takim sposobem to jakaś amatorszczyzna.
Stosuje się tło rzutowane ale rzutowanie obrazu następuje na ekran z projekcją tylną. Ekran jest wtedy wykonany z materiału półprzeźroczystego i stanowi tło dla wykonywanego zdjęcia od przodu.

Natomiast rzutowanie od przodu obrazów dla tła wymaga wielu kombinacji z oświetleniem, sposobem rzutowania, wielkością pomieszczenia itp, itd. Oczywiście też jest możliwe ale w praktyce wymaga dużo więcej zachodu, prób i ma sporo ograniczeń.

Niedawno widziałam też tło realizowane na telebimie i myślę, że sprawa pójdzie raczej w tym kierunku, choć teraz to jeszcze koszt około 25 tys zł.


sobota, 28 lipca 2007, 06:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL