Teraz jest niedziela, 21 października 2018, 21:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Prośba o porade.... 
Autor Wiadomość
Post Prośba o porade....
Witam,
Mam problem, gdyż od jakiegoś czasu noszę sie z zamiarem kupna aparatu. Pomimo przestudiowania chyba calego forum jeszcze niedoszedłem jaki aparat za rozsądne piniądze (cena proporcjonalna do jakości) mógłbym kupić.A potzrebuję czegoś dla amatora chcącego poeksperymentować z opcjami manualnym.(Póki co najbardziej skłaniałbym sie ku a70,ew. a75).Co wy na to?
Z góry dzięki za odpowiedz.


poniedziałek, 1 marca 2004, 18:34

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
A70 to dobry wybór - zgrabny kompakcik z niezłymi możliwościami. Nie wiem, jak A75, bo jeszcze go w ręku nie miałem (ani nawet nie widziałem). Z innych aparatów jest też Minolta S414 - trochę wyższa klasa za porównywalne pieniądze. Jednak aparat jest nieco większy.


poniedziałek, 1 marca 2004, 20:46
Zobacz profil
Post 
poszukując różnych informacji, które pomogłyby mi w wyborze natrafiłem na minolte Z1. No i jak to zwykle bywa powstały nast. wątpliwości:). Zastanwiam się czy nieopłacałoby się zainwestować w ową minoltę (myślę o aparacie na długie lata) i w miarę z rozwojem moich umiejętności w pełni wykorzystywać możliwości tego aparatu.

Ile się to człowiek namęczy aż znajdzie coś co mu odpowiada:[.

Dzięki za ewentualną pomoc.


poniedziałek, 1 marca 2004, 20:58

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Jeżeli potrzebujesz ultra zooma...

Przyjrzyj się również Olympusowi C-740 (podobna cena).


wtorek, 2 marca 2004, 09:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
-> Sujek.. ja w podobny sposób wybierałem aparat.. na początku miała być minolta s414 (ma zoom optyczny, i możliwości manualnych ustawień).. a skończyło się na z1 :D - jeśłi tylko jesteś wstanie wyskrobać 350-400 zeta więcej to warto.. ja nie żałuję.. :D (narazie moje manualne ustawienia ograniczają się do ręcznie ustawianej ostrości.. ale z czasem i pozostałymi parametrami zaczne się bawić efektownie - bo narazie to na zasadzie "a jak wyjdzie jak usawie tak.. albo tak" :) )

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


wtorek, 2 marca 2004, 16:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post Canon A 70 !!
Canona A 70 a może już teraz A 80 !!

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


wtorek, 2 marca 2004, 17:42
Zobacz profil
Post 
dzieki.
fajnie wiedziec,ze nie tylko ja przezywam tak glebokie rozwazania na temat aparatów.
Wracając do tej minolty to jak jest z jej awaryjnaścią, bo czytałem że jakieś przełaczniki odpadają itd.??? a no i co z tym autofokusem, który też podobno szwankuje czasem??


wtorek, 2 marca 2004, 17:50
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
jakbys kupował z1 to szukaj "made in korea" - są pozbawione tej awaryjności przełącznika od zooma.. (są nowsze).. z fokusem jesteś w stanie sobie poradzić ustawiając go ręcznie.. ale nie wszędzie występuje ten problem.. tylko w słabo oświetlonych pomieszczeniach (u siebie w pokoju mam 60W żarówkę i bez lampy błyskowej zdjęcia wychodzą- z lampą również.. tyle że mówie o dystansie do 2-3m[bo mały pokój ;)], na dalsze odległości auto focus ma kłopot i trzebo go wspomagać ręcznie, albo zaświecić więcej świateł :)- zaznaczam że mowa tu o bardzo słabym oświetleniu.. )

tyle z moich obserwacji po 3 dniowej zabawie :D więcej "niedoskonałości" nie zauważyłem.. no może jeszcze te efekty dźwiękowe pracującego obiektywu przy nagrywaniu cichego otoczenia .. ale filmy mimo to wychodzą rewelacyjnie (rozdz 640x480 przy 30 fps i z ograniczeniem czasowym wynikającym jedynie pojemnością karty)

a jakbyś chciał kupić nie wsklepie (nie wydając 2100) to zobacz http://www.forum.swiatobrazu.pl/foto/vi ... =6129#6129 -Vendeur chce sprzedac swoją z1.. myślę że do 1550 spóści ;) a jak nie to na allegro zdażają się "made in korea" poniżej 1550zeta. (co do allegro - to pytaj wcześniej czy aparat jest z korei czy japoni.. bo często się zdażają te wyprodukowane w japoni - a to sa wcześniejsze modele więc i z większym współczynnikiem prawdopodobieństwa wystąpienia problemów z przełącznikiem) - to tyle z mojego doświadczenia kupowania z1 na allegro.

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


wtorek, 2 marca 2004, 18:46
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 13 marca 2004, 17:44
Posty: 142
Post 
int i tomek nagle zaczeli popierac canony...no dobrze przyznaje sie to moja sprawka :lol: tak trzymac!!! :lol:

_________________
Czeœć pamiętacie @liena?To byłem ja ale mnie wyrzucili z forum za to że pisałem co myœlę ;p ale wracam i zamierzam nadal to robic z podwójna siłš!!! heh :) A tak serio to WITAM PONOWNIE!!!


czwartek, 18 marca 2004, 19:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL