Teraz jest niedziela, 24 czerwca 2018, 01:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 aparat do ... 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post aparat do ...
firmy z przeznaczeniem na zdjecia legitymacyjne [wyjście na lampy studyjne lub wyłączenie przedbłysku]
oprócz tego chciałbym nim czasami coś pstryknąć i dlatego chciałbym coś czym da sie zrobić zdjęcie dobrej jakości (jeżeli to możliwe za 1300 pln-ów :?
myślałem o plimpusie c 4000 lub fujifilm s5000

prosze o pomoc i z góry dzięki

kml


niedziela, 9 maja 2004, 02:11
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
A od kiedy to S500) kosztuje 1300 zł? C-4000 robi o niebo lepsze fotki i to jego powienieś wybrać. Choć nie pamiętam czy ma możliwość zamontowania dodatkowej lampy.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 9 maja 2004, 02:26
Zobacz profil

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 16:18
Posty: 31
Lokalizacja: Gorzów
Post 
jak zwykle vendeur pisze co wybrac ale dlaczego itp. juz nie...on to sie udał :lol:

_________________
Pozdrawiam everyone :)
Mój sprzęt to Canon a75 :)))


niedziela, 9 maja 2004, 04:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2004, 09:46
Posty: 305
Lokalizacja: ŁódŸ
Post 
wybierz kodaka dx6490 on ma wyjscie na lampy studyjne. Powyzsze aparaty nie nadaja sie do 'przedblysku' zle po prostu pracuja z fotocela bo zawsze sa 2 blyski (przy pierwszym aparat mierzy sobie natezenie swiatla a przy drugim dopiero robi zdjecie - po pierwszym blysku wypala ci lampy studyjne i zdjecie bedzie czarne) - niestety wlasciwie wszystkie aparaty ktore znajduja sie w tej cenie tak maja - wiec wybor zostal jakoby wykonany za ciebie - jedyny sprzet to kodak dx6490.
pozdrawiam

_________________
Minolta Z2 + 256MB - Sprzedana

Teraz Fuji S5500 + xD 256MB + statyw
http://www.komputery-attena.9x.pl


niedziela, 9 maja 2004, 08:30
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Wybacz, ale do zastosowań profesjonalnych (zawodowych) nie nada się żaden amatorski aparat. Absolutne minimum to Nikon D70, tak naprawdę konieczne jest coś lepszego. Do takich celów lubiane były lustrzanki cyfrowe Olympusa Eileśtam ze stałą optyką.


niedziela, 9 maja 2004, 11:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
W ostateczności A1 może Ci wystarczyć. Ma wyjście na lampy studyjne.. ale na prawdę w ostateczności.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 9 maja 2004, 14:31
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
qcze z tym fuji to przesadziłem ponieważ serio mam tylko 1300 możę 1400 góra także nie poszaleje ten kodak kosztuje 1600 na allegro także również rezygnacja i chyba zostane przy c 4000 ale oczywiście dalej czekam na propozycje i dobre rady .

pozdrawiam kml


poniedziałek, 10 maja 2004, 22:14
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
kml napisał(a):
qcze z tym fuji to przesadziłem ponieważ serio mam tylko 1300 możę 1400 góra także nie poszaleje ten kodak kosztuje 1600 na allegro także również rezygnacja i chyba zostane przy c 4000 ale oczywiście dalej czekam na propozycje i dobre rady .

pozdrawiam kml


jeżeli masz 1400 to do 1600 już te 200 zł chyba dasz rade dozbierać ?
jaki sens kupować coś co nie bedzie spełniać zadań do jakich został kupiony.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


poniedziałek, 10 maja 2004, 23:30
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2004, 11:16
Posty: 192
Post 
Zgadzam sie - lepiej poczekac np. miesiac dluzej i bardziej sie cieszyc z zakupu :)

_________________
Konica Minolta Dimage Z1, ladowarka emos + aku 2100 energizer


poniedziałek, 10 maja 2004, 23:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 02:40
Posty: 247
Lokalizacja: ALpha Centauri
Post 
M napisał(a):
jeżeli masz 1400 to do 1600 już te 200 zł chyba dasz rade dozbierać ?
jaki sens kupować coś co nie bedzie spełniać zadań do jakich został kupiony.


m chyba nie mowisz o A80?? :lol:

_________________
Kres .... nadchodzi razem z moim xxxxxx .... ale spadnie jeszcze duzo deszczu i wybuchnie wiele wulkanow zanim to nastapi :) (a konkretnie w wakacje)


wtorek, 11 maja 2004, 00:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2004, 09:46
Posty: 305
Lokalizacja: ŁódŸ
Post 
TomekK napisał(a):
Wybacz, ale do zastosowań profesjonalnych (zawodowych) nie nada się żaden amatorski aparat. Absolutne minimum to Nikon D70, tak naprawdę konieczne jest coś lepszego. Do takich celów lubiane były lustrzanki cyfrowe Olympusa Eileśtam ze stałą optyką.

Nieprawda!!!!
Znam fotografa ktory legitymacyjne i ogolnie zdjecia w studiu robi jakims casio - (a dodatkowo powiem ze robi te zdjecia juz od kiludziesieciu lat i jest zawodowym fotografem) - jakos mu starcza to casio

@kml
jak juz wspominalem, jak chcesz robic zdjecia z lampami studyjnymi to musisz miec albo wyjscie na takie lampy, albo aparat ktory nie mierzy expozycji poprzez blysniecie lampa (tak zwany przedblysk - niestety fotocela wylapuje ten przedblysk i uruchamia blysk lamp studyjnych, co powoduje ze aparat ustawia sobie parametry expozycji o wiele za jasne i gdy nastepuje otwarcie migawki dla aparatu jest ciemno jak w d.... )
Nie masz innego wyjscia musisz albo dozbierac na kodaka dx6490 albo popytac sie w sklepach o casio - ktory model nie mierzy expozycji przedblyskiem. Z tego co mi wiadomo zadnym z aparatow ww no oprocz minolty A1 nie da sie zrobic zdjecia studyjnego.
Wiec albo wybierasz kodaka dx6490 albo jakies casio (czywiscie najpierw sie zapytaj o powyzsze) - innego wyjscia nie masz, chyba ze nie chcesz juz robic zdjec studyjnych (np.: legitymacje)
Pozdrawiam

_________________
Minolta Z2 + 256MB - Sprzedana

Teraz Fuji S5500 + xD 256MB + statyw
http://www.komputery-attena.9x.pl


wtorek, 11 maja 2004, 11:29
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
To, że jakiś tam fotograf używa amatorskiego aparatu, wcale nie świadczy o nim dobrze, ani tym bardziej nie znaczy, że to dobry pomysł. Zresztą za 1500zł nie kupisz nawet obiektywu do zdjęć legitymacyjnych...


wtorek, 11 maja 2004, 18:55
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
ale przecierz olimpus c 4000 ma wyjscie na lampy lub wyłączenie przedbłysku bo u nas w mieście używają go do zdjęć legitymacyjnych i ów wparat daje sobie rade.
ten kodak mi szczerze mówiąc nie pasi za bardzo a chrapke mam na fujifilm s 500

czas pokaże ...


dalej czekam na "dobre rady" właśnie dopinam studio foto i przydał by mi sie drógi aparat do legitymacji ...


pozdrawiam kml


wtorek, 11 maja 2004, 23:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
wtemat fotoceli pojawiał się już na forum.. ponieważ ja nie jestem w tym temacie obeznany, więc tylko powtórzę za kimś że jest możliwość ustawienia na który błysk ma fotocela reagować... więc w takich okolicznościach c-4000 może powrócic do łaski ;)

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


środa, 12 maja 2004, 01:03
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
Przecierz fotocela jest w lampach studyjnych i w tym przypadku to zależało by od nich, lecz w moich lampach nie ma możliwości włączenia fotoceli na drugi błysk i dlatego musze mieć w aparacie funkcje wyłanczania przedbłysku a obiło mi sie żę w c4000 jest takowa funkcja lecz nie wiem czy jest w fujifilm s5000 to ma . :roll:


piątek, 14 maja 2004, 23:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL