Teraz jest czwartek, 15 listopada 2018, 08:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Do studia ! i nie tylko ... 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post Do studia ! i nie tylko ...
A więc zamierzam kupić drugi aparacik do max 2500pln lecz nie wiem który cyfrak będzie dobrze współpracował z lampami (przedbłysk, wyjście na lampy studyjne). Służyć ma głównie w zdjęciach do dokumentów.
Oprócz studia chciałbym go czasem zabrać w plener i dlatego chciałbym aby robił "ładne" foty .

pozdrawiam


środa, 4 sierpnia 2004, 19:12
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Canon G5.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 4 sierpnia 2004, 19:54
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
a co myślicie o minolcie 7hi lub fujifilm s7000 ??


czwartek, 5 sierpnia 2004, 23:25
Zobacz profil
Post 
Minolta A1, ewentualnie A2 (raczej A1), chociaż 7hi też niczego sobie, tyle że niesamowite polacie energii potrafi zeżreć :wink: więc poza studiem średnio.
Masz dodatkowo DiMAGE Capture (do A1/A2) - siedzisz przy bióreczku i robisz z komputera ładne zdjęcie miłej pani siedzącej obok...
Fuji... też nie najgorszy, ale lepiej daj sobie spokój.


czwartek, 5 sierpnia 2004, 23:38
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Do studia nadają sie minolty 7 ale nie mają dobrego aku. więc poza nim tylko A1/2.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 5 sierpnia 2004, 23:57
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
qrcze podoba mi sie a1 i a2 ale cena $$$ troche dużo :( ale kto wie :]takżę mam pytanko..

a czy do a1 i a2 są baterypacki ??

pozdrawiam


piątek, 6 sierpnia 2004, 00:10
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Są, są. Powiem jeszcze, że wg mnie nie ma co się szarpać na A2... a A1 można już dostać na allegro poniżej 3000zł. A skoro masz już 2500 to dozbieranie do A1 nie powinno stanowić takiego problemu ;)

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


piątek, 6 sierpnia 2004, 00:18
Zobacz profil
Post 
Również polecam Minolte A-1. Przecież z boku ma wyjście na zewnętrzne
oświetlenie (styk wewwnątrz aparatu ), a to już wystarczy do podłączenia
do aparatu co tylko sie chce ! ( wystarczy użyć przekażnika pośredniczą -
cego i sprawa załatwiona ) Bawie sie tym aparatem od m-ca i jestem nim
zachwycony. Żonka zabrała mi go na wczasy i robiła nim zdjęcia w auto.
O dziwo wszystkie wyszły bardzo ładnie aż jestem zazdrosny o te fotki !
Ale tak naprawde to ten aparat pokazuje lwi pazur dopiero w manualu.
Mnóstwo ustawień ale jakże przydatnych. Jeżeli miałbym sie do czegoś
przyczepić to do zewnętrznego wyświetlacza. Uważam że mógłby być
bardziej czytelny ( nie chodzi o ostrość a kontrastowość i kąt pod jakim należy na niego patrzeć ) Osobiście wole używać wizjer ( dociśnięcie oka
dodatkowo stabilizuje aparat ) Jak tylko masz kase kupuj :D
Ja wybierałem aparat prawie pół roku . Przeszedłem okres Z-1 ,2
Canon S-1 i wylądowałem na A-1 . Szczerze polecam.
Pozdrawiam :)


piątek, 6 sierpnia 2004, 00:58

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
ale widze że a1 kosztuje koło 3000 a znalazłem a2 za 3290 także myśle że dołożył bym jeszcze te 300 a zeby mieć a2.

pytanko: jak wygląda obraz w wizjerze ?? oglądałem obraz w wizjerze w Zjedynece i szczerze sie zawiodłem :( mało tam widać !! chyba że mam za duże wymagania gdyż w studiu foce 10d :D i obraz jest idealnyyy.

pozdawiam


piątek, 6 sierpnia 2004, 23:48
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
i jeszcze coś ...

jak już wspomniałem aparat o którym pisze musi dobrze sprawować się w studiu . największe odbitki jakie chciałbym nim robić to 20 x 30 czy a1 podoła ? chodzi oto że zdjęcia muszą wyglądać bardzo dobrze dla klijentów ...

pytanko: w studiu na 10d mam wyzwalacz do lamp studyjnych który troche nie styka i dlatego podłączony jest kabelkiem do wyjśćia z aparatu .. czy podłącze to pod a1 lub a2 i czy owe aparaty nie mają problemów z lampami studyjnymi ??

ps znalazłem a1 za 2800 a2 3300 :| różnica sie zwiększyła :roll:


sobota, 7 sierpnia 2004, 00:42
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Nawet nie porównuj wizjera A1/2 z 10D :!:

Może faktycznie A2 będzie lepsza w powodu 8MP. Ale do jakości lustrzanek to im jeszcze daleeeeko.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 7 sierpnia 2004, 17:04
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
A1/A2 ani nic podobnego nigdy nie będzie w stanie zapewnić komfortu pracy lustrzanki. Obraz w wizjerze elektronicznym będzie zawsze gorszy od tego w wizjerze lustrzanym (+ pryzmat pentagonalny). Myślę, że do zdjęć 20x30cm A1 wystarczy w zupełności. Choć jeśli różnica w cenie jest tak niewielka, warto się zastanawiać. Popatrz tylko, jak pewni są sprzedawcy :)


sobota, 7 sierpnia 2004, 22:04
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
bonnum napisał(a):
Nawet nie porównuj wizjera A1/2 z 10D :!:

Może faktycznie A2 będzie lepsza w powodu 8MP. Ale do jakości lustrzanek to im jeszcze daleeeeko.


Nie porównuje wizerów tych aparatów tylko pisze że może za dużo napatrzyłem się w "idealny" obraz i zawiode sie na każdym wyświetlaczu :(

qrcze zaczołem interesować się 300d lub d60 ...


poniedziałek, 9 sierpnia 2004, 13:57
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 9 maja 2004, 01:45
Posty: 14
Post 
no i kupiłęm d60 :D

i mam pytanko do użytkowników tego aparatu : jak najdszybciej zassać zdjęcia z aparatu na kompa ?? chodzi o to żę apatrat ten będzie używany do zdjęc do dokumentów i czas od zrobienia zdjęcia do oddania klijentowi jest ważny. W 10d podłanczam, wykrywa jako dysk, przeciągam dwie fotki na pulpit i już a w d60 nie moge go podłączyć jako dysk i chciałbym znać najszybszy sposób zassania zdjęc na kompa .

pozdrawiam


sobota, 18 września 2004, 14:25
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Może czytnik kart pamięci?


sobota, 18 września 2004, 16:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL