Teraz jest wtorek, 19 czerwca 2018, 20:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Aparat cyfrowy dla meza... 
Autor Wiadomość
Post Aparat cyfrowy dla meza...
Chce kupic aparat dla meza na jego imieniny. Poszlam do sklepu (media markt) i przemily sprzedawca doradzal mi... Gdy sie spytalam czy ,,ten,, jest dobry to odpowiedz...
,,Oczywiscie ten tez jest bardzo dobry, to bedzie wspanialy prezent...,,
Patrzylem tez na aukcjach ale tam tyle tego jest...

Chcialabym kupic cos co jest na czasie ma 5 MP bo wiecej to juz ceny sa kosmicznie wysokie.

Co byscie mi polecili? Chce wydac z 1000-1300zl lub rownowartosc tej ceny w euro bo mam rodzine w austrii
Dziekuje wszystkim za pomoc
Pozdrawiam
Anna S.


niedziela, 17 października 2004, 22:17
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
A czy koniecznie musi miec 5MP? nie sadze aby 5MP sie przydalo - szczegolnie ze ani to nie poprawie jakosc zdjec ani nic ciekawego nie daje - poza mozliwoscia wiekszych odbitek, ale z 3MP robisz spokojnie 20x30 - sadze ze wieksze nie beda potrzebne.

Musisz sie zastanowic czy mezowi przyda sie tryb manualny - ktory jednak daje wieksze pole do popisu i jest bardziej przyszlosciowym pomyslem.
Jezeli ma byc z manualem to i musi byc 5MP to ciekawym prezentem bedzie Canon A95 - przy czym w tej cenie w polsce to kupisz "goly" aparat - a do szczescia przydalaby sie jeszcze ladowarka, akumulatory, kartya pamieci, jakis pokrowiec - to bylby juz taki kompletny prezencik.

Jezeli jednak wiesz ze maz nie bedzie robil odbitek wiekszych niz 20x30 to spokojnie w tej cenie moge polecic A75 + karta 256MB + jakies dobre akumulatory + dobra ladowarka + jakis fajny futeralik - moim zdaniem prezencik bardzo mily, taki caly komplecik gotowy odrazu do uzytku i jeszcze bardzo kompaktowy - nie zajmuje duzo miejsca jest poreczny i wogole.
Ewentualnie jezeli ma byc duzy zoom to moze minolte Z1 + taki sam osprzet - tez bedzie to ciekawa propozycja tyle ze sprzecik juz deczko mniej poreczny ale za to z wiekszym zoomem.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 17 października 2004, 22:39
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Coś mi tu nie pasuje...:

Cytuj:
Chce kupic aparat dla meza


Cytuj:
Patrzylem tez
:shock:

Cytuj:
Chcialabym kupic


A więc nie wiem, jakiej płci jesz nasz "klient".

Odnośnie pytań, to nie ma szans na 5 Mpix, poza tym jets to niepotrzebne. Wybierz coś z modeli, które polecił kolega wyżej.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 17 października 2004, 23:15
Zobacz profil
Post 
Vendeur, gratuluję spostrzegawości :wink:
Pzdr.


poniedziałek, 18 października 2004, 00:51
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Bronte napisał(a):
Vendeur, gratuluję spostrzegawości :wink:
Pzdr.


Dzięki i zapraszam do rejestracji na Forum ;).

PS. Muszę być spostrzegawczy, bo inaczej nie upilnowałbym tutaj niczego.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 18 października 2004, 00:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
A to kolejny przykład wzbudzania przez gości bezsensownych dyskusji.

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


poniedziałek, 18 października 2004, 06:49
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 14 kwietnia 2005, 11:12
Posty: 7
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Dyskusja robi sie bezsensowna to fakt tym bardziej ze informacja ze masz rodzinie w Austrii jest też tak potrzebna nam wszystkim jak klisza do Olympusa725 :)) Ja mam rodzinę na Ukrainie wiec ci w hrywnach przeliczę :):):)

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać :D

A BTW pytasz o rade to podaj wiecej konkretnych szczegółów, oczekiwań itp...

_________________
Jacekk
Athlon 2400+ 512 DDR400 2x80GB Seagate GeForce 5200 256DDRAM, Pinnacle Studio +, All Adobes, Olympus C725 128XDPic


czwartek, 5 maja 2005, 12:24
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Patrzcie na daty tematów, bo też już raczej nieaktualny...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 5 maja 2005, 13:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL