Teraz jest środa, 17 października 2018, 01:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 A75,A80 czy A85 ? 
Autor Wiadomość
Post A75,A80 czy A85 ?
Proszę o pomoc w wyborze jednego z tych aparatów! :)


wtorek, 18 stycznia 2005, 11:08
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
A80

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 18 stycznia 2005, 11:35
Zobacz profil
Post 
A80.
Odpowiedz jest prosta.

A75 - (jest to nastepca modelu A60) ma matryce 3.2MP a jej wielkosc to 1/2.7''

A85 - (to nastepca A70) ma ciut lepsza matryce bo 4.2MP ale tej samej wielkosci czyli 1/2.7''

Co proawda A80 ma takze matryce 4,2MP ale jej wielkosc to 1/1.8'' i dzieki temu A80 ma przewage.

Oczywiscie A80 "przegrywa" pod paroma wzgledami z A75 czy A85 - te maja np. wiekszy wyswietlacz 1.8'' - 118.000 pikseli, sa w stanie nagrac film w rozdzielczosci 640x480.
Tylko czy te roznice sa naprawde wazne?

Odpowiedz jest prosta - A80 jest lepszym aparatem.

Pozdrawiam,


wtorek, 18 stycznia 2005, 13:00
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 9 stycznia 2005, 11:31
Posty: 16
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
A co z elementami ruchomymi w aparacie? (A80) Jest to potencjalnie najczulsze miejsce w tym aparacie. Taśma łącząca wyświetlacz z korpusem narażona jest na ciągłe zginania. Nie odradzam! To TY będziesz kupował aparat. Model bardzo dobry, ładne zdjęcia, tylko zastanów się czy za ruchomy wyświetlacz warto dopłacać. A matryca? Już 2 megowym aparatem można robić dobrej jakości zdjęcia amatorskie. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

_________________
.:Dziœ Ty pomożesz mnie, może ja jutro będę mógł pomóc Tobie:.


wtorek, 18 stycznia 2005, 21:27
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
jacek-xxl napisał(a):
Taśma łącząca wyświetlacz z korpusem narażona jest na ciągłe zginania. Nie odradzam!

Miałem A80 i mam G5 a wyświetlacz obrotowy jest GIT i to nie jest słabe miejsce aparatu


jacek-xxl napisał(a):
A matryca? Już 2 megowym aparatem można robić dobrej jakości zdjęcia amatorskie

Tu chodzi o wielkość fizyczną matrycy a nie ilość MP

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 18 stycznia 2005, 23:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL