Teraz jest poniedziałek, 15 października 2018, 23:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Jezioro, regaty, odległość i szybkość 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 02:15
Posty: 7
Lokalizacja: suchy las
Post Jezioro, regaty, odległość i szybkość
Witam wszytkich fotografów!! (tych z zamiłowania i nie tylko)
Poświęciłem cały dzień na przeczytanie waszych ciekawych opinii o różnych sprzętach. Musze stwierdzic, że jestem pod wrażeniem i dlatego zwracam sie o pomoc. A mianowicie oddałem w poniedziałek do naprawy mój kochany aparat, ale serwisant powiedział, że konieczna jest wymiana bloku optycznego - koszt koło 2500zł (
Więc podjąłem decyzje, że chce kupić coś nowego.
Panowie i Panie!! Potrzebuje apaarat do fotek sportowych. Fotografuje wiele sportów wodnych (windsurfing, narty wodne, kitesurfing, zimą bojery itp.), czasami z brzegu ( i tu konieczny spory zoom) a czasami z pokładu motorówki ( stabilizacja lub szybkość ). Oczywiście pstryknać się zdaża kilka zdjęć koło domu lub na imieninach ale to juz mało istotne :D

Prosze o Waszą krótką wypowiedź - wasze typy.

Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam.
P.S. Mógłbym też kupić jakąś dodatkową optykę (jesli ma któryś wymienną i jesli zajdzie potrzeba :D)


czwartek, 24 lutego 2005, 02:20
Zobacz profil
Post 
Ile masz kasy?


czwartek, 24 lutego 2005, 12:04

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 02:15
Posty: 7
Lokalizacja: suchy las
Post 
tak do 3 / 3,5tysiąca chciałbym sie zmieścić


czwartek, 24 lutego 2005, 13:24
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 18 stycznia 2005, 17:30
Posty: 62
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Może Konica Minolta A200, dobry obiektyw 28-200mm i bardzo ceniony system stabilizacji obrazu Anti-Shake. Można kupić poniżej 3 tys.

_________________
Canon IXUS 40, Sandisk Extreme III 1GB


czwartek, 24 lutego 2005, 17:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
Sorry za OT, ale coś Ty miał za aparat, że wymiana szkieł kosztuje 2,5 tys?

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


czwartek, 24 lutego 2005, 17:14
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 02:15
Posty: 7
Lokalizacja: suchy las
Post 
Lukass, a czy przy maks zoomie i zdjęciu w ruchu Anti-Shake wogóle coś da?? chyba bardziej musiałbym czasy poskracać, czy dobrze myśle??

Krzychu miałem (właściwie mam) Mavice MVC-CD1000 od nowośći i debiutu :D i musze Ci powiedzieć że szkła są cool, ale pod pojęciem bloku optycznego (tak to nazwali w serwisie) w tym aparacie występuje równiez laser wypalający płytki. NIestety w ostatnią sobote zaniemógł :((

Oglądałem dzisiaj kilka sztuk z kategori UZ i hybrydek i mam poważny problem. Nie chce kupić UZa tylk dlatego, żeby ściągnąć top masztu z drugiej strony jeziora :D
A co z tele 1,5 / 1,8 na A200? jest to jakieś rozwiązanie??

piszcie prosze


czwartek, 24 lutego 2005, 18:25
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 18 stycznia 2005, 17:30
Posty: 62
Lokalizacja: Gdańsk
Post 
Zdjęcia będą robione na powietrzu i zapewne w dzień więc nie widzę problemu by zdjęcia miały nie wyjść, nawet przy największym zbliżeniu. A gdy robisz z brzegu to używaj statywu, wtedy nie będzie mowy o żadnym problemie. Ten Anti-Shake działa ale jak bardzo to ci nie powiem bo nie miałem z tym aparatem do czynienia.

Dużo szczegułów o tym aparaci i o innych znajdziesz tu :

http://www.imaging-resource.com/PRODS/KMA200/A2P.HTM

_________________
Canon IXUS 40, Sandisk Extreme III 1GB


czwartek, 24 lutego 2005, 19:13
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Lukass napisał(a):
Ten Anti-Shake działa ale jak bardzo to ci nie powiem bo nie miałem z tym aparatem do czynienia.

Polecę bardziej przyjemną w interfejsie A2. AS działa, ale poruszone zdjęcia również mozna zrobić.

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


czwartek, 24 lutego 2005, 19:16
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 02:15
Posty: 7
Lokalizacja: suchy las
Post 
A czy wiecie może gdzie można kupic A2 w "dobrej" cenie, bo zeszłem pół Poznania i wszędzie tylko A200.
I pozwole sobie ponowić pytanie, czy moje obawy o zoom rozwiej choć w małym stopniu telekonwerter?? czy mocno wpływa na pogorszenie jakości??
A dodatkowo zauważyłem chyba, że do A200 nie można dokupić przystawki z bateriami i pionowym wyzwalaczem, a do A2 można - czy sie myle??


niedziela, 27 lutego 2005, 23:48
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
Gdzie w dobrej cenie mozna kupic to nie wiem. Teoretycznie ja bym może miał w dobrej cenie A2, aczkolwiek chwilowo nie wiem i byc moze nie bede wiedział na dniach. Jesli sie dowiem dam Ci znac.
Jesli chodzi o A200 to nic Ci nie powiem co do niej mozna a co nie. Jedynie interesuje mnie z niej CxIII do mojego aparatu :)

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


poniedziałek, 28 lutego 2005, 00:16
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 24 lutego 2005, 02:15
Posty: 7
Lokalizacja: suchy las
Post 
Dowiedziałem się właśnie, że A2 straciło kolejna przewagę nad A200 (akurat dla mnie mało istotną) a mianowicie złącze lamp studyjnych. Widziałem na własne oczy przy A200 "przejściówkę" na lampy studyjne, montowaną na sankach dodatkowej lampy. :shock:


poniedziałek, 28 lutego 2005, 12:35
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 11 listopada 2004, 21:32
Posty: 693
Post 
A nie ma tej przejśćiówki przy A2 ?

_________________
Rzeczywiscie nietypowy... wystrzelony i do tego z łuskš!
D70 + all what I need =)


poniedziałek, 28 lutego 2005, 22:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL