Teraz jest sobota, 23 czerwca 2018, 10:16




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Czy taki aparat istnieje ? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 października 2004, 13:02
Posty: 66
Lokalizacja: Zabrze
Post Czy taki aparat istnieje ?
Witam !

Mam pytanie czy jest taki apart co spełniał by następujące funkcje:

- 3-5 mln pix.
- akum. AA
- dobry tryb automatycznych zdjęć
- filmy w rozdzielczości 640x480 do pojejmności karty
- cena do 1600 zł
- dość małych rozmiarów

_________________
SONY W17 + MS PRO 1GB + MS PRO 512MB + filtry + UV


sobota, 9 kwietnia 2005, 10:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 1 października 2004, 11:08
Posty: 172
Lokalizacja: Poznań
Post Re: Czy taki aparat istnieje ?
Ecik napisał(a):
- dobry tryb automatycznych zdjęć


Takie coś nie istnieje i chyba istnieć nie będzie. Mam nadzieje, że nigdy to się nie stanie.


sobota, 9 kwietnia 2005, 10:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Cytuj:
Takie coś nie istnieje

Jak dobrze poszuka to znajdzie coś koło tego - blisko jest chyba Z10, nie wiem jak tam canony Gx ( nie pamiętam speców ), warto przepatrzyć olki...

Cytuj:
Mam nadzieje, że nigdy to się nie stanie.

A ja w przeciwieństwie do Ciebie licze że stanie się to juz niedługo - dlaczego odmawiać dobrych technicznie fotografii ludziom, którzy nie chcą ustawiać wszystkiego samemu ?

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


sobota, 9 kwietnia 2005, 11:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 1 października 2004, 11:08
Posty: 172
Lokalizacja: Poznań
Post 
Grisza[Gen] napisał(a):
Cytuj:
A ja w przeciwieństwie do Ciebie licze że stanie się to juz niedługo - dlaczego odmawiać dobrych technicznie fotografii ludziom, którzy nie chcą ustawiać wszystkiego samemu ?


Generalnie to już dzisiaj można powiedzieć o większości automatyk naświetlania, że potrafią tak dobrać parametry ekspozycji, że około 70% klatek jest technicznie trafionych. Na szczęście nadal nie istnieje taka automatyka, która przeskoczy rozum i doświadczenie dobrego fotografa. Nawet F6 robi kuchy w trudnych warunkach oświetleniowych, tzn niestandardowych, czyli takich których nie potrafi rozpoznać, jako którąś z zapamiętanych w jego "muzgu" sytuacji zdjęciowych.

A tak w ogóle, to dobre technicznie zdjęcie, to jeszcze nie wszystko, aby zdobywać nim laury na wystawach. Liczy się jeszcze umiejętność kadrowania, dostrzegania odpowiednich momentów i kilka innych spraw, których elektronika żadnego aparatu nigdy nie przewidzi i nie zdecyduje o tym kiedy wyzwolić migawke.


sobota, 9 kwietnia 2005, 12:23
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Cytuj:
Liczy się jeszcze umiejętność kadrowania, dostrzegania odpowiednich momentów i kilka innych spraw

I dlatego napisałem o dobrych technicznie zdjęciach - nieprawdaż ?

Cytuj:
Na szczęście nadal nie istnieje taka automatyka, która przeskoczy rozum i doświadczenie dobrego fotografa.

To dowodzi jak niedoskonałe są nasze aparaty jeszcze ;), ale to kwestia czasu - wzrost mocy procesorów, zaawansowane algorytmy, i może okazać się że fotografowi zostało tylko skomponować/zaplanować zdjęcie.
No oczywiście o ile nie chce bawić się w ASM ;)

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


sobota, 9 kwietnia 2005, 13:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Canon A75 powinien Cię zadowolić... o ile ma taką rozdzielczość filmików.. Jak nie to coś nowszego z Canonowskiej serii A.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 9 kwietnia 2005, 14:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 29 stycznia 2005, 21:25
Posty: 48
Post 
"Canon A75 powinien Cię zadowolić"
niestety Canon A75 nie spełnia jednego z kryteriów Ecika
"- filmy w rozdzielczości 640x480 do pojejmności karty" :(

_________________
Olympus E-510 + 14-42, 40-150; idiotencamera Nikon L15.


sobota, 9 kwietnia 2005, 17:15
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 20:15
Posty: 15
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Post 
Większość tych funkcji spełnia Sony DSC W5


niedziela, 10 kwietnia 2005, 00:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
@Grisza: Znów strajk??

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 10 kwietnia 2005, 00:18
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 00:41
Posty: 556
Lokalizacja: UEO
Post 
Protest przeciwko robieniu szopki, tam gdzie powinna być powaga.

_________________
Uważajcie ! Regulamin forum narusza zapisy Ustawy - Prawo Autorskie !


niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 października 2004, 13:02
Posty: 66
Lokalizacja: Zabrze
Post 
Adax82 napisał(a):
Większość tych funkcji spełnia Sony DSC W5


a czym się różni W5 od W15 ? Czyżby tylko kolorem ?

_________________
SONY W17 + MS PRO 1GB + MS PRO 512MB + filtry + UV


niedziela, 10 kwietnia 2005, 10:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 października 2004, 13:02
Posty: 66
Lokalizacja: Zabrze
Post 
a co jeszcze myślicie o V1 :?: 4x optyczny zoom i możliwośc dołączenia lampy błyskowej dodatkowej mnie ciekawi :)

_________________
SONY W17 + MS PRO 1GB + MS PRO 512MB + filtry + UV


niedziela, 10 kwietnia 2005, 11:00
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 2 września 2004, 10:26
Posty: 194
Lokalizacja: z daleka
Post 
Ecik napisał(a):
a co jeszcze myślicie o V1

to doskonały aparat, niestety Sony nie ma tak silnego reklamowego lobby jak olympus nikon i canon. Zrobiłem nim kilka tysięcy zdjęć. Doskonale sprawdza się zarówno w trybie auto jak i przy manualnych nastawach. Od znanych mi użytkowników nie słyszałem negatywów na jego temat. Doskonale ostrzy w kompletnych ciemnościach. Filmy? Jak każdy APARAT FOTOGRAFICZNY raczej kiepskie( to znaczy do przyjęcia w bardzo dobrym świetle i ze statywu, oczywiście brak zomma przy filmowaniu sprawia że nadaje się jedynie do krótkich klipów a raczej notatek z ruchomych obrazów).
Jako aparat - w odniesieniu do twoich kryteriów -kapitalny.

_________________
Minolta A2 vel Canon EOS300


niedziela, 10 kwietnia 2005, 14:07
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 16:13
Posty: 4
Post 
a ja sądze że: aparat to nie kamera ;)

_________________
Pentagram 434


niedziela, 10 kwietnia 2005, 16:31
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 marca 2005, 20:15
Posty: 15
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Post 
Ecik napisał(a):

a czym się różni W5 od W15 ? Czyżby tylko kolorem ?


Właściwie to tak. A jeszcze ma dodatkowo futerał i dwa dodatkowe akumlatorki.


niedziela, 10 kwietnia 2005, 19:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL