Teraz jest niedziela, 22 lipca 2018, 20:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Szybki do 2000zł 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 17 maja 2005, 00:04
Posty: 2
Post Szybki do 2000zł
Witam
Mam pytanie - jaki wybrać aparat do 2000zł
Miałem HP photosmart 735, był całkiem fajny póki się nie popsuł, a jak wiadomo serwis HP jest beznadziejny - zaproponowali naprawę w cenie nowego !!!
A nowy powinien być taki:
-będę robił głównie w trybie automatycznym,
-żeby miał dobre makro.
-żeby był szybki
-z możliwością dołączenia lampy
-najlepiej na paluszki
-na karty SD ( bo zostały mi po HP)
-żeby robił zdjęcia w formacie tradycyjnym ( tzn. np. 10x15)
Czy nie mam wyjścia i to ma być Minolta ? Czy Z5 robi w formacie 10x15 ?
Pomóżcie please


wtorek, 17 maja 2005, 00:26
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
maroszek napisał(a):
-żeby robił zdjęcia w formacie tradycyjnym ( tzn. np. 10x15)


Że co? Aparaty robią zdjęcia 4:3, nie 3:2.


maroszek napisał(a):
Czy nie mam wyjścia i to ma być Minolta ? Czy Z5


Chyba tak.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 17 maja 2005, 09:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 14 stycznia 2005, 18:04
Posty: 270
Post 
A nie możesz sprzedać tej karty?
Co do formatu 10x15: matryce w cyfrówkach tej klasy są formatu 4:3 a nie 3:2, czyli nie uzyskasz z nich zdjęć formatu 10x15 a 10x13. można oczywiście przyciąć troszkę tu i tam i wtedy będziesz miał dowolny format.

_________________
"kszychu już ktoœ ci wczeœniej napisał, ze nawet jak kupisz sprzet w polsce (np właœnie nikona) i potem koza ci zje instrukcję to nowej po polsku od dystrybutora nie dostaniesz i wtedy te 400zł masz jak znalazł" /jacek2004/


wtorek, 17 maja 2005, 12:44
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 17 maja 2005, 00:04
Posty: 2
Post 
Vendeur liczyłem na Ciebie, jeśli chodzi o Minoltę :lol:
Kart mam parę i są w miarę tanie, więc przy nich zostanę - zawsze to jakieś kryterium wyboru aparatu, by zawęzić poszukiwania.
I właśnie o to mi chodzi czy któreś aparaty w tej cenie mają takie ustawienie by robić 3:2. Przy pierwszym wywołaniu zdjęć byłem rozczarowany 4:3
A jeśli nie Minolta to co?


wtorek, 17 maja 2005, 14:38
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 11 stycznia 2005, 08:13
Posty: 7
Post 
3:2 robi aparat Kodak 7630 ma 6.1 Mpix przy 5.4 robi zdjęcia 3:2.


wtorek, 17 maja 2005, 15:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL