Teraz jest sobota, 21 lipca 2018, 15:37




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Canon PRO1 vs. Canon S2 IS 
Autor Wiadomość

Dołączył: niedziela, 19 czerwca 2005, 16:29
Posty: 4
Post Canon PRO1 vs. Canon S2 IS
Zastanawiam sie nad kupnem 1 z tych dwoch aparatow...

mam kilka pytan odnośnie PRO1:

-czy wersje tego aparatu sprzedawane w "bialym pudelku" bez PL instrukcji itp. znacznie odbiegaja jakoscia od oryginalnych ?
- czy nagrywanie filmikow ograniczone jest pojemnoscia karty czy trwa tylko 30 sek ?

Wiadomo ze Pro 1 to wyzsza klasa ale czy nie lepiej kupic oryginalnego S2 is z gwarancja firmowa Canona :?:

prosze o odpowiedz...

pzdr


niedziela, 19 czerwca 2005, 16:45
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
A może np. Sony H1...?

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 czerwca 2005, 17:02
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 19 czerwca 2005, 16:29
Posty: 4
Post 
z całym szacunkiem do Sony ale wole Canona :)

Plusami S2 IS sa niewatpliwie:
- filmiki w stereo do 60 minut :)
- 12x zoom optyczny
- Optyczny stabilizator obrazu
- Obracany ekran
- no i Gwarancja 12 miesięcy w Canon PL ... czego nie dostane kupujac PRO1 wersje "europejską" :)

Jednak myslac o PRO1... :roll: inna klasa :)

dalej nie wiem co robic... pomozcie...


niedziela, 19 czerwca 2005, 17:40
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No ja właśnie kupiłem chyba Minoltę A1, mimo że starsza, to także inna klasa...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 czerwca 2005, 17:54
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 9 grudnia 2004, 15:41
Posty: 11
Post 
Nie bardzo rozumiem, czym mialoby sie roznic biale pudelko od szarego. Albo kupujesz pro1 i masz na to papiery, albo nie. Nie ma czegos takiego jak pro1 na rynek polski lub honduraski.
Filmiki w rozdzielczosci 640x480 sa ograniczone do 30s, w qvga do 3 min.
Szklo klasy L jest oczywiscie chwytem reklamowym, ale zapewne jest to jeden z najlepszych obiektywow kompaktowych.
O s2 nie pytasz, wiec znasz jego zalety.
A tak na marginesie; Vendeur moze miec racje...


niedziela, 19 czerwca 2005, 18:03
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 19 czerwca 2005, 16:29
Posty: 4
Post 
To powiedz mi dlaczego kupujac Canona Pro 1 z allegro wszyscy mowia o bialych pudełkach albo wersjach europejskich ? Dlaczego w tym aparatach nie ma firmowej gwarancji Canona PL, nie ma np. karty pamieci lub instrukcja jest w pdf'ie ?

Moge sie mylic ale jesli wiesz to prosze wytlumacz mi to ...

pzdr


niedziela, 19 czerwca 2005, 18:11
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 9 grudnia 2004, 15:41
Posty: 11
Post 
record,
Nie mam pojecia o co tu chodzi. Nigdy nie zagladalem na allegro. Pytanie jest inne, czy aparaty te posiadaja gwarancje canon worldwide, ktora jest honorowana w Polsce. Jezeli tak, jest to pewnie import (nielegalny lub legalny) z Hong-Kongu np.
Jezeli masz jakiekolwiek watpliwosci nie kupuj.
Mozesz tez sprobowac skontaktowac sie z przedstawicielstwem canona (Canon Polska moze nie byc obiektywny) i wyjasnic sprawe. Jezeli jest to jakis chwyt nieczysty powinni nawet byc ci wdzieczni...


niedziela, 19 czerwca 2005, 18:33
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 19 czerwca 2005, 16:29
Posty: 4
Post 
Wiem tyle ze niektore z nich sa to aparaty powystawowe lub juz kiedys serwisowane przez Canona... no i pchaja takie cos na Polski :)
Polak jak to Polak podjara sie cena (ok. 2100zł) i kupi... wiem ze moze sie udac... ale niktorzy moga sie rozczarowac.

Dlatego chcialbym alby wypowiedzial sie ktos, kto kupił taki aparat lub wie czego sie mozna spodziewac po wersji "europejsciej" :)


niedziela, 19 czerwca 2005, 18:49
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Większość teraz kupuje na Allegro i chyba nie ma obaw. Sprowadzają sprzęt z zagranicy, czasami USA lub daleki wschód. Dlatego taka cena. No i to też powód, że nie ma instr. PL.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 19 czerwca 2005, 19:19
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 9 grudnia 2004, 15:41
Posty: 11
Post 
Przepraszam record, ze nie odpowiadam na pytanie, a raczej wprowadzam pewna dygresje "na kanwie", ale osobiscie mialem do czynienia z uszkodzeniami aparatow - badz co badz sa dosc delikatne.
W pierwszym przypadku, po uszkodzeniu z mojej winy (syn gdzies uderzyl), bez mrugniecia okiem wymienili mi w sklepie na nowy. W drugim (tez z mojej winy - pierwszy raz czyscilem matryce), naprawe uznano za gwarancyjna i zrobiono ja za free.
Jako konsument masz prawa tylko jezeli mozesz wykazac swoje uprawnienia.
Co do wersji "europejskiej" - nie ma czegos takiego. Specyfikacje znajdziesz u kazdego szanujacego sie e-sprzedawcy: sw, kable, zasilacz, karta pamieci, etc. zawsze sa w pudelku.

Badz ostrozny i powodzenia!!!


niedziela, 19 czerwca 2005, 19:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL