Teraz jest wtorek, 19 czerwca 2018, 16:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Brak mi sił... 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 08:46
Posty: 10
Lokalizacja: Beuthen
Post Brak mi sił...
Witam bardzo serdecznie,jestem tutaj nowy ,ale przegladałem juz wiele forum i chyba tutaj popełniłem bład,bo im wiecej informacjii i skrajnie roznych opinii tym gorzej cos wybrac :cry: .Moja sytuacja wygląda nastepująco,jestem totalnym amatorem ,mam kompaktowy aparat ale chciał bym sie przesiąśc na cyfrowy aparacik,zdjecia robie okazjonalnie,w domu ,jakis wyjazd,troche w plenerze.Mam do dyspozycji 1500(im taniej tym lepiej :lol: zostanie na małe cos) złoty razem z osprzetem (ładowarke chce kupic emosa z kompletem aku za 80 złoty),jestem skłonny kupic sprzet na allegro,ale wolałbym w jakims slepie,jesli chodzi o firme to nie mam faworyta,Chciałbym robic odbitki w rozmiarze 10x15 w maksymalnie dobrej jakoci jak taki przedział cenowy.Na dzien dzisiejszy przeglądałem oferty polskich sklepow media markt i fotojokeri znalazłem taki oto sprzet:kyocera l3za 1000złoty i minolta e 223 za 777(na stronie internetowej foto joker 849).Jesli chodzi o minolte to troszke opini jest ale o kyocerze nic nie znalazłem.Licze na pomoc osob ktore juz miały doswiadczenie inne propozycje mile widziane z gory wielkie dzie
z uszanowanie jaś


sobota, 13 grudnia 2003, 09:10
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Myślę, że jeżeli "na twardo" nie będziesz przekraczał 10x15 w zupełności wystarczy Ci Minolta DiMage E223. To bardzo dobry aparat dla amatorów bez przesadnych ambicji. Do tego karta 64MB, akumulatory + ładowarka i będziesz zadowolony. Jeśli możesz się zbliżyć bardziej do 1500zł, to poszukaj na Allegro Olympusa C-350. Niestety, do niego rozsądne minimum pamięci to 128MB (niestety nie da się kupić karty np. 90MB). Za to wejdzie Ci na nią więcej zdjęć, co jest często korzystne. Natomiast 3MP to ważna rzecz - zapas, który pozwoli Ci wykadrować źle wybrane ujęcie. Możesz też rozważyć Minoltę E323, ale jest chyba nieco droższa. Poza tym jakoś bardziej przekonany jestem do Olympusa, ale to subiektywna opinia. Proponuję więc wybrać między tańszą E223, a droższym C350. Coś za coś.


niedziela, 14 grudnia 2003, 17:28
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 08:46
Posty: 10
Lokalizacja: Beuthen
Post 
Wielkie dzieki za odpowiedz :lol: no e 323 mozna na allegro ustrzelic za 1000,a olympusa za 1200,Nie wypowiedziałes sie na temat kyocery,czyli rozumie ze nie polecasz tej pozycj :oops: ,jeszcze raz wielkie dzieki


niedziela, 14 grudnia 2003, 21:38
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Kyocery nie polecam. Niech się lepiej wraz z HP zajmuje drukarkami. Myślę, że możesz zastanawiać się nad E323. Jeśli chcesz kupować w sklepie, to wszędzie widziałem C-350 tańsze od Minolty - w granicach 1300zł. Na Allegro się nie orientuję, więc nie pomogę. Zastanów się, przejdź się do sklepu, popróbuj oba aparaty, przejrzyj dane techniczne - może jakiś szczególik zdyskwalifikuje jeden (nie wiem, zły kolor obudowy czy coś takiego). Jeśli chodzi o jakość zdjęć, to najlepsze co możesz dostać za tę cenę.


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 18:55
Zobacz profil
Post Nie sluchaj Tomka K!!Mam Kyocere
To ja Kuki. W zeszlym tygodniu zastanawialem sie miedzy HP i Kyocera ( Tomek K tez mial dziwne argumenty, sprawdz na forum sprzet) Jestem takim samym poczatkujacym fotografikiem jak ty. Kupilem Kyocere L3 w MediaM. i jest to rewelacyjny aparat. Zdjecia miodzio, probowalem robic tez w nocy i sa spoko.Ma sporo ustawien recznych jak czas ekspozyzji i balans bieli. L3 ma do tego w ramach promocji w Media 4 baterie akumulatory i ladowarke. Do tego taka bateryjka Sanyo,ktora zrobilem juz ze 100 zdjec. POLECAM.
Minolte, tez widzialem( ma znajomy). Tez jest fajna ale troche drozsza :shock:


wtorek, 16 grudnia 2003, 11:43
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 listopada 2003, 07:53
Posty: 302
Post 
100 zdjęć to śmiesznie malo, więc może poczekaj trochę z zachwycaniem się tymi bateryjkami. A porównywałeś czasy naświetlania i jakość zdjęć z jakimś markowym aparatem? Czy ładnie wyglądają na ekrnie monitora w 800_600? :P


wtorek, 16 grudnia 2003, 13:42
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Pytanie czym dla kogo jest "rewelacyjny" aparat. Dla Ciebie to Kyocera, dla mnie niestety nie - co stwierdzam z żalem, bo chętnie chciałbym kupić rewelacyjny aparat za 1000zł, a niestety aparaty rewelacyjne moim zdaniem kosztują sporo powyżej dwudziestokrotności tej sumy. Nie miałem w ręku Kyocery, ale też nigdy nie miałem w ręku aparatu firmy innej niż Canon, Nikon, Minolta, Olympus, Sony i Fuji, który robiłby zdjęcia przyzwoitej jakości. Nie twierdzę, że Kyocera nie dołączyłaby do tego szacownego grona, ale mocno w to wątpię. Czy potrafisz porównać jakość zdjęć np. z Minolty i Kyocery? W czym lepszy/gorszy jest każdy z tych aparatów - bo na pewno nie są identyczne?


wtorek, 16 grudnia 2003, 22:36
Zobacz profil
Post hmmm....
Bardzo chetnie Tomku T :P .Oczywiscie slowa rewelacyny uzylem troche niepoprawnie. Chodzilo mi o to ze za 1000 zl aparaciki ten daje naprawde niezle mozliwosci. Porownywanie aparatow to wogole ciezka sprawa. Kazdy ma swoje upodabania i potrzeby.Jedna osoba kupujac aparat za 1000-1400 zlotych chce nim robic dziesiatki "rodzinnych" zdjec , bez ogladania sie na pamiec innej zalezy na duzym wuswietlaczu LCD i robieniu 2 min filmow.
Kyocera za rozsadna cene daje sporo mozliwosci i niezle zdjecia jak jz pisalem.Ty jednak twierdzisz,że Kyocera czy HP nie potrafia robic rownie dobrych apartow cyfrowych co np. Canon,Nikon.
Niezgadzam sie. Uwazam ze najlepszy tego typu sprzet moga ( ale nie musza) robic firmy ktore maja doswiadczenia zarowno w optyce jak i elektronice. Uwazam tez ze sama marka aparatu nie jest najwazniejsza.Zdajesz sobie sprawe ze sa modele jednego producenta udane inne znacznie mniej.


środa, 17 grudnia 2003, 16:31
Post 
A i jeszcze jedno. Na tej bateryjce zrobilem juz ok 200 zdjec i nadal pelen wskaznik. Mam aparat od soboty wie ccodow nie wymagajcie. Slyszalem jednak np o HP 735 ze na jednej bateryjce mozna zrobic ok 30-40 ,stad moj wpisik.


środa, 17 grudnia 2003, 16:36
Post aparaty w MM
Witam,

Kilka dni temu "bawilem sie" wszystkimi tymi aparatami w MediaMarkcie.
I to co moge powiedziec.

1. Kyocera jest obecnie w promocji za 999 zl + jakies dodatki gratis (chyba ladowarka i akumulatory). Wiec jesli "musisz" kupic Kyocere to sie spiesz !!! Ale osobiscie bym nie polecal :)

2. Minolta 323 to naprawde fajny aparacik, kosztuje w MM dokladnie 1299 zl. Podobal mi sie o wiele bardziej niz Kyocera i bardziej niz ulubieniec Tomka czyli Olympus. Sam zreszta mialem kupic Monolte, ale wreszcie zdecydowalem sie na Canona A70 od POLUSA (zaplace mniej niz za Minolte).

3. We wspomnianym Olympususie nie podoba mi sie ta jego "zasuwka". To oczywiscie kwestia gustu, ale mnie sie nie podoba i juz :) Poza tym ma dosc niewygodna "gałkę" do zoomowania - o wiele lepiej mi sie "zoomowalo" aparacikami ze zwyklymi przyciskami. Galka niby miala byc ergonomiczna, a w/g mnie jest bardzo malo precyzyjna. Oczywiscie osoba do niej przyzwyczajona moze powiedziec cos innego, ale ja przyzwyczajony nie bylem. Natomiast guziczkami w innych aparatach (szczegolnie w tej Minolcie !) bardzo dobrze mi sie operowalo.

4. Zdecydowanie nie polecam HP, mimo ze moze budzic pozytywne wrazenie. On UMIE zapisywac zdjecie tylko w JEDNEJ rozdzielczosci. To p prostu kpina !!! Niech sie HP zajmie drukarkami a nie aparatami :)

5. Sa jeszcze aparacik SONY P52 za rowniez 1299 zl, i prezentuje sie calkiem milutko. Ma kilka funkcji niedostepnych u konkurencji. Slyszalem o nich kilka dobrych opinii. Natomiast to co go przekresla to ceny pamieci do niego - chyba najdrozsze z mozliwych.

Ja na Twoim miejscu kupilbym albo Monolte 323 (jesli chcesz miec tylko "idiot-camere" ale ktora robi bardzo ladne jak na ta klase sprzetu zdjecia).

A jesli masz zamiar poznawac troche swiat fotografii to zastanow sie nad Canonem A60 (kosztuje w roznych sklepach od 1000 do 1200 zl), ale ma tylko 2.1 megapixela. Albo tak jak ja wybierz Canonika A70 - i jesli zamowisz go u POLUSA to bedzie Cie kosztowal 1200 zl, a z akumularotami i ladowarka niecale 1300 ! Do tego dokupujesz za 140 zl - 128 MB pamieci... i za niecale 1500 zl masz swietny aparat, z ladowarka, akumulatorami i duza iloscia pamieci !

Za tymi Canonami przemawia tez fakt, ze pamieci do nich sa najtansze !

Pozdrawiam
Daniel


środa, 17 grudnia 2003, 19:56

Dołączył: sobota, 13 grudnia 2003, 08:46
Posty: 10
Lokalizacja: Beuthen
Post 
Wielkie dzieki za uswiadomienie :wink: ,własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem :lol: zwiezle i na temat,A teraz mam do ciebie prosbe w jaki sposob złapac kontakt,a własciwie gdzie mozna zapoznac sie z ofertą firmy polusa?? :roll: na allegro nic nie znalazłem


środa, 17 grudnia 2003, 20:15
Zobacz profil
Post hmm...
Sorry ,stary tez slyszalem o tym Polusie ,a le czy ktos ma juz przyslany przez niego aparat???????????????????????????????????????????????????
Jezeli tak to zaczynam WIERZYC W SWIETEGO MIKOLAJA :wink:


środa, 17 grudnia 2003, 20:22
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Wchodzisz na Allegro i szukasz sprzedającego o loginie "POLUSA_DIRECT" - ja właśnie u nich kupiłem moją MINOLTĘ Z1 poza aukcją za 1600 zł!!!!!! I do tego dostałem w paczce masę słodyczy gratis... chyba na święta.

Polecam tę firmę, bo można kupować w ciemno zupełnie i masz to samo co w sklepie, tylko dużo taniej. Ja mam już aparacik, ale jeszcze za niego nie zapłaciłem!!! Mogę go najpierw sobie sprawdzić, a później się z nimi dogadam... TO JEST WŁAŚNIE POLUSA !!!

Niedługo zaprezentuję notkę o tym wszystkim na forum SPRZĘT.


czwartek, 18 grudnia 2003, 02:03
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Zobaczcie też na post w dziale GIEŁDA - o POLUSA małe "co nie co" (nie wiem jak to się pisze... )


czwartek, 18 grudnia 2003, 02:04
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 12:03
Posty: 23
Post ja tez czekam
Ja tez wlasnie czekam na przesylke ze Stanow.
Poinformowali mnie ze juz zostala wyslana.
Chyba pod choinke juz nie dojdzie, ale na Sylwestra mam nadzieje ze tak.
Napisze jak juz otrzymam paczuszke :)

W/g mnie zadne ryzyko u nich zamowic - bo NIE PLACI SIE przy odbiorze przesylki. Placisz dopiero jak aparat sprawdzisz ze jest OK (podaja numer konta na jakie nalezy zrobic przelew).

Pozdro
Daniel


czwartek, 18 grudnia 2003, 09:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL