Teraz jest czwartek, 21 czerwca 2018, 18:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Co lepsze od a60? - preselekcja czasu 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post Co lepsze od a60? - preselekcja czasu
Witam!
Na poczatek musze powiedziec, ze pierwszy raz trafilem na forum gdzie mowi sie zle o canonie;) ale nei o to chodzi;)

Potrzebuje aparat, ktory musi miec preselekcje czasu (a manual by nie zaszkodil), dosc jasny obiektyw i stosunkowo malo szumow przy duzych iso.. 2 mpixele wystarczaja mi w 100%

Aparatu uzywam do cykania fotek na rajdach, wyscigach na 1/4 mili, dobrze byloby zeby w nocy tez dalo sie zrobic zdjecie w ruchu;)

Oczywiscie nei wyamgam cudow i super jakosci!! Zdjecia cykam tylko dla siebie dla wlasnej przyjemnosci!

I teraz najwiekszy problem mam max 1000zl! W domu mam compact flasha 128 i aku (zawsze mozna sprzedac).

Uzywalem canona a40 i bylem w 90% zadowolony z niego.. ale musialem go sprzedac;(


sobota, 24 stycznia 2004, 22:08
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Spróbuj kupić używanego A70. Programy manualne przy 2MP absolutnie tracą sens.
A czy tu źle mówi się o Canonach? O niektórych tak, o niektórych przeciwnie. Ale to chyba dobrze...


sobota, 24 stycznia 2004, 22:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
ale po co mi a70?? skoro zdjecia i tak potrzebuje w 800x600?? W 1600x1200 cykam i w jednym na 30 mi sie to przyda zeby sobie wykadorwac..., a tak wszytko musze zmniejszac...
no i 350zl roznicy??? raczej chcialbym nowke z allegro

Chyba, ze sa jakies inne roznice pomiedzy a60 a a70..

a to, ze nie wszyscy sie podniecaja canonami to dobrze;) zawsze jest jakies urozmaicenie;)


sobota, 24 stycznia 2004, 22:56
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 24 stycznia 2004, 21:59
Posty: 220
Post 
czyli jednak a60...

z tego co rozumie nie ma innego aparatu, ktory mi umozliwi zrobienie zdjecia poruszajacego sie szybko obiektu w zlych warunkach oswietleniowych (i najlepiej z takim rozmazaniem tla jakei chce ja, a nie aparat;).... w tej cenie..

jak kupie to sie podziele wrazeniami


niedziela, 25 stycznia 2004, 23:46
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
To podziel się nimi, tylo nie umieszczaj od razu postu o nim w temacie przyklejonym na górze, bo byłbyś jedną z niewielu osób polecających ten aparat. Jego następca A70 jest bardziej godny tego zaszczytu i już się tam znalazł.

A60 i A70 to ine to samo. Nie tylko różnica w wielkości matrycy. Jesteś pewien, że w A60 możesz sam sobie wszystko poustawiać? Poczytaj tutaj na forum, bo wiele już o tym pisaliśmy.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 00:35
Zobacz profil
Post 
...nie byłby jedynym który chwaliłby A60. Jestem posiadaczem tego aparatu (kupiony za 950 PLN nowy z gwarancją). Nie jestem żadnym zawodowcem w robieniu zdjęć ale jak dla mnie aparat jest rewelacyjny. Bardzo dobra jakość zdjęć, szeroka gama ustawień i uwaga tu was zaskoczę...można z powodzeniem drukować zdjęcia o formacie 20x30 - tak to nie żarty wydawałoby się niemożliwe przy matrycy 2 MP. Pokusiłem się z czystej ciekawości i warto było. Za tę cenę chyba trudno znaleźć aparat o takich możliwościach. Więc nie wiem dlaczego czepiacie się A60


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 15:49

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Moim zdaniem Canon A60 nie daje absolutnie żadnej możliwości wykorzystania programów manualnych. Wynika to z tego, że jeżeli przy pomocy programów tematycznych możemy przy prawidłowym naświetleniu wybrać sobie 4 różne "proporcje" - przesłona-czas, to w A60 mamy ich może 6-7. Przy malutkiej matrycy trudno dostrzec różnicę pomiędzy bliskimi ustawieniami - np. zdjęcie lekko poruszone od praktycznie nieporuszonego czy zdjęcie z dużą i bardzo dużą głębią ostrości. Okazuje się, że przy tak małej matrycy umiejętnie używane programy tematyczne dają pełną kontrolę nad efektem zdjęciowym. A Canon A60 kosztuje tyle, co konkurenci 3MP (tu już programy manualne faktycznie coś dają). Dlatego uważam, że warto dołożyć do Canona A70, bo Canon A60 jest po prostu zbyt drogi jak na możliwości, które oferuje.


poniedziałek, 26 stycznia 2004, 17:13
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL