|
|
|
Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 03:08
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Canon IP4700 nie drukuje dokładnie czarno-białych zdjęć.
Autor |
Wiadomość |
thethinker
|
 Canon IP4700 nie drukuje dokładnie czarno-białych zdjęć.
Witam kolegów. Wydrukowałem już chyba 60 kolorowych zdjęć na drukarce Canon model IP4700 za pomoca programu Canon Easy-PhotoPrint EX. Wyglądają one naprawdę dobrze. Problem tyczy się z drukowaniem zdjęć czarno-białych. Drukarka przebarwia je na różowo. Nic nie daje zaznaczenie opcji "druk w skali szarości". Zdjęcia są złe i drukarka nie pracuje tak jak powinna. W jakim innym programie mogę spróbowac wydrukować zwykłe zdjęcie 10x15 z zaznaczeniem, przed wydrukiem, że ma to byc zdjęcie np. sepia, kolor, B&W... ? Dziękuję.
|
niedziela, 4 kwietnia 2010, 12:29 |
|
 |
thethinker
|
 Re: Canon IP4700 nie drukuje dokładnie czarno-białych zdjęć.
Wydaje mi się, że to wina oprogramowania. Nawet mam taką pewność. Zdjęcie czarno-białe wklejone do tekstu (choć to bez znaczenia) w dokumencie WORD drukowane jako "dokument" jest idealnie czarno-białe. Wystarczy dać opcję drukuj "foto" (papier bez znaczenia) i ten sam tekst jak i zdjęcie są już przebarwione na różowo.
|
niedziela, 4 kwietnia 2010, 21:47 |
|
 |
Gość
|
 Re: Canon IP4700 nie drukuje dokładnie czarno-białych zdjęć.
Witam, wkrótce na łamach ŚwiataObrazu ukaże się test tej drukarki. Już teraz mogę powiedzieć, że z nie mieliśmy problemów z niepotrzebnymi dominantami barwnymi - ani w druku kolorowym ani czarno-białym.
|
niedziela, 23 maja 2010, 23:54 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|