Teraz jest czwartek, 19 kwietnia 2018, 19:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Canon PowerShot a630 PROBLEM 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 29 grudnia 2010, 15:30
Posty: 15
Post Canon PowerShot a630 PROBLEM
Posiadam aparat Canon PowerShot a630. Problem polega na tym, że jak go właczam to ekran jest czarny, zdjecia i wszystko robi normlanie, tylko jest całkowicie czarny ekran. Na forach pisali ze to siadła migawka. I moja pytanie brzmi, gdzie mozna taką migawkę kupic? Czy jest sens to naprawiac? I czy taką migawke łatwo jest samemu zmienic bądz naprawic?


środa, 29 grudnia 2010, 15:42
Zobacz profil

Dołączył: środa, 29 grudnia 2010, 15:30
Posty: 15
Post Re: Canon PowerShot a630 PROBLEM
1883739 to jest moje gg, moge także ten aparat sprzedac! jako uszkodzony


środa, 29 grudnia 2010, 15:51
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post Re: Canon PowerShot a630 PROBLEM
A jak zdjęcia przeniesiesz na komputer to też są czarne?

Jeśli nic nie ma na wyświetlaczu, tzn jeśli nie wyświetla się menu to raczej uszkodzony jest wyświetlacz LCD.

Koszt naprawy podadzą Ci w serwisie (niekoniecznie firmowym). Przed podjęciem decyzji o naprawie, sprawdziłbym ceny używanych A630, niewykluczone, ze cena zakupu używanego będzie niższa niż naprawa.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


czwartek, 30 grudnia 2010, 10:28
Zobacz profil

Dołączył: środa, 29 grudnia 2010, 15:30
Posty: 15
Post Re: Canon PowerShot a630 PROBLEM
Wszystko działa poprawnie, menu itp. Tylko jest tak jakbym robił zdjecie to matryca była zasłonieta. I wszystko jest czarne. Tak jakbym robił zdjecie w nocy.


czwartek, 30 grudnia 2010, 11:14
Zobacz profil

Dołączył: środa, 6 października 2004, 21:27
Posty: 2758
Post Re: Canon PowerShot a630 PROBLEM
No to faktycznie problemem jest migawka lub matryca, słowem aparat do serwisu.

_________________
Olympusy E systemu
Moje fotki


czwartek, 30 grudnia 2010, 12:00
Zobacz profil

Dołączył: środa, 29 grudnia 2010, 15:30
Posty: 15
Post Re: Canon PowerShot a630 PROBLEM
Ale ile mniej wiecej to bedzie kosztować? Bo tego aparatu nie bede uzywał bo mam canona 20d. Ale jezeli nie było by to drogie to bym go oddał do serwisu.
I wie moze ktoś czy w Krakowie albo w Tarnowie jest jakis serwis?


czwartek, 30 grudnia 2010, 13:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL