Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 01:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Canon S50 niewidoczny w "Mój komputer" 
Autor Wiadomość
Post Canon S50 niewidoczny w "Mój komputer"
Witam

Mam wielką prośbę - jak zainstalować/poustawiać Windows ME, żeby w "Mój komputer" był widoczny Canon S50.

Kiedyś było OK i jak w komputerowym wumieniali w kompie CD-Rom to od tamtej (chyba) pory nie widać S50.

Na programie oryginalnym ZoomBrowser EX widzi zdjęcia - ale program jest taki sobie do zgrywania zdjęć - lepiej jak zdjęcia pokazane są na zasadzie katalogu :)

Pozdrawiam i dzięki za wszelkie info


niedziela, 18 kwietnia 2004, 23:30
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 18 lutego 2004, 22:59
Posty: 649
Lokalizacja: Kraków
Post 
spróbuj przeinstalować sterowniki do usb które masz dołączone na płytce z aparatem..

_________________
pozdrawiam
minolta dimage Z1 of course.. A1..
Intelligent Networked Technician Obrazek


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 07:51
Zobacz profil
Post 
Próbowałem - we właściwościach sprzętowych pod USB miałem znak :?: więc wybrałem odśwież sterowniki i wszystko się OK zainstalowało ale nadal lipa - aparat nie jest widoczny w "mój komputer"

Ciekawe jest to, że jak był kupiony to po pierwszej instalacji nie było problemów - wszystko ładnie śmigało aż do teraz :(

Pozdrawiam


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 09:57
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 742
Lokalizacja: Poznań
Post 
Instrukcja obsługi - jak zobaczyć aparat w "moim komputerze)

Uwaga: nie dotyczy monitorów LCD

Narzędzia: młotek

1. Uruchom Windows (w tym przypadku Me)
2. Wyłącz monitor (najlepiej zasilanie)
3. Młotkiem trzaśnij w monitor (troszkę huknie i sassie powietrze (próżnia))
4. Zrobioną dziurkę obciosaj młotkiem żeby miała średnicę z 15 cm minimum
5. Przez powstały otwór włóż Canona i umieść go we wnętrzu kineskopu
6. Od tej pory aparat będzie zawsze widoczny w "twoim komputerze".

Dziękuję

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 10:07
Zobacz profil
Post 
Cytuj:
Instrukcja obsługi - jak zobaczyć aparat w "moim komputerze)

Uwaga: nie dotyczy monitorów LCD

Narzędzia: młotek

1. Uruchom Windows (w tym przypadku Me)
2. Wyłącz monitor (najlepiej zasilanie)
3. Młotkiem trzaśnij w monitor (troszkę huknie i sassie powietrze (próżnia))
4. Zrobioną dziurkę obciosaj młotkiem żeby miała średnicę z 15 cm minimum
5. Przez powstały otwór włóż Canona i umieść go we wnętrzu kineskopu
6. Od tej pory aparat będzie zawsze widoczny w "twoim komputerze".

Dziękuję


W sumie to też jakiś sposób - ale nie do końca o tym myślałem :)


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 10:35

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Cichy, fenomenalne. Byli już na tym forum użytkownicy, którzy tak doradzali...
Ja osobiście przeinstalowałbym system - WinME jest mało stabilnym systemem i miewa takie fanaberie (zresztą Microsoft od niepamiętnych czasów ma problemy z USB - żeby wspomnieć tylko premierę Win98 :) Reinstalacja często rozwiązuje problemy.


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 21:23
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 15 stycznia 2004, 14:36
Posty: 17
Post 
ehm tak na marginesie wszystkie windowsy są mało stabilne ... ;)
linux'y sa najstabilniejszymi systemami operacyjnymi (POLECAM) aa tylko czy sterowniki beda dzilac pod linuxem i czy wiesz jak sie tym systemem "obslugiwać"


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 22:33
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
"ehm tak na marginesie" to Windows XP jest Mega stabilny i nigdy nie miałem z nim problemów. No chyba, że ktoś nie umie się nim posługiwać. Według mnie ten system jest prawie doskonały :)

Jedyne problemy, to spowolnienie po jakimś czasie, ale to wina internetu i jego śmieci. Wiem, że można to wyczyścić, ale ja wolę odtworzyć partycję w 5 minut (razem z formatem dysku) i mam nowy super szybki system :) - to jest genialne! Oczywiście obraz mam zrobiony jak wszystko jest zainstalowane i działa idealnie, czyli tak na oko po 1 dniu instalowania wszystkiego.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 19 kwietnia 2004, 22:42
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Bez przesady. Windowsy na jądrze NT są już w miarę stabilne (czego na pewno nie można powiedzieć o 95/98/Me). A są systemu stabilniejsze od Linuksa (prawda, że też Uniksowe, ale stabilniejsze - choćby rodzina BSD). Inna sprawa, że domowe linuchy bez dobrej konfiguracji są nierzadko mniej stabilne od podstawowo zainstalowanowego Windowsa XP.


wtorek, 20 kwietnia 2004, 20:16
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 14 marca 2004, 20:23
Posty: 28
Post 
Ja tam am XP i jestem szczęśliwy:P
Oczywiście obraz dysku zrobiony w razie czego :D

_________________
gg 7484333 A75


niedziela, 2 maja 2004, 13:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL