Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 20:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 Obiektyw w A70 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 maja 2004, 17:30
Posty: 22
Post Obiektyw w A70
Co myślicie o obiektywie w Canonie A70 ??? Chciałbym dokupić sobie do niego obiektyw szerokokątny - w sklepach są strasznie drogie (no i jeszcze adapter obiektywów), na Allegro nie mogę znaleźć obiektywów do tego aparatu. Czy warto w ogóle kupować do niego obiektyw ???


sobota, 5 czerwca 2004, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Chyba chciałeś dokupić konwerter, a nie obiektyw. Kupujesz tulejkę z gwintem wychodzącym 52 mm i później na to konwertery. Ale według mnie nie ma żadnego sensu dopłacać do takiego sprzętu, bo efekty będą mizerne. Lepiej go sprzedaj i kup sobie UZ - np. Minoltę Z1. Będziesz miał dużego zooma i bardzo dobre zdjęcia.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 5 czerwca 2004, 14:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
mkot napisał(a):
Chciałbym dokupić sobie do niego obiektyw szerokokątny

Vendeur napisał(a):
Będziesz miał dużego zooma i bardzo dobre zdjęcia.

A co ma piernik do wiatraka ?

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


sobota, 5 czerwca 2004, 18:03
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Jeśli potrzebujesz szeroki kąt, masz dwa wyjścia: pierwsze to Canon A300, drugie to Olympus C-5050. Jeden to klasa niżej, drugi dwie klasy wyżej. Z konwerterami nie da się uzyskać przyzwoitej jakości - absolutnie szkoda na to pieniędzy.


sobota, 5 czerwca 2004, 18:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Silient Planet masz racje tamten pytal sie o konwerter a on mu odpisałże ma [ciach!] i żeby kupił inny aparat a nie np żeby kupił konwerter!

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


sobota, 5 czerwca 2004, 18:56
Zobacz profil
Post 
@TomekK - chyba olympus 5060 wide zoom (od 27),
ewent nikon 5400 (od 28)


sobota, 5 czerwca 2004, 19:04
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: !!
kamoreks napisał(a):
Silient Planet masz racje tamten pytal sie o konwerter a on mu odpisałże ma [ciach!] i żeby kupił inny aparat a nie np żeby kupił konwerter!


Rzeczywiście niedoczytałem, myślałem że chodzi o konwerter tele.

@kamoreks - uważaj na swoje wypowiedzi, bo następnym razem będę usuwał od razu całe posty. Naucz się trochę kultury! Ostatnie ostrzeżenie. Poza tym gdybyś nie wiedział, to dokupowanie konwerterów do takiej klasy aparatu nie daje dobrych efektów i lepiej zmienić aparat.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 5 czerwca 2004, 19:45
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Tak jest, chodziło mi o C-5060. Przepraszam. Nie zmienia to faktu, że to duuużo drożej.


niedziela, 6 czerwca 2004, 10:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
A może on nie mas pieniedzy na aparat za 2500 zł tylko chce konwerter za 600 zł. Bo myśli że mu to poprawi efekty.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


niedziela, 6 czerwca 2004, 13:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post Re: !!
kamoreks napisał(a):
(...) ... ma [ciach!] i żeby... (...)

Vendeur, to Twoja robota? Ten "[ciach!]"... bo jeśli tak, to chyba zaczynam się Ciebie bać.
Słuchaj, a może od razu zacznij poprawiać ortografię w postach...?

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


niedziela, 6 czerwca 2004, 16:56
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: !!
Silent Planet napisał(a):
kamoreks napisał(a):
(...) ... ma [ciach!] i żeby... (...)

Vendeur, to Twoja robota? Ten "[ciach!]"... bo jeśli tak, to chyba zaczynam się Ciebie bać.
Słuchaj, a może od razu zacznij poprawiać ortografię w postach...?


Jeśli nie używasz wulgarnych słów/zwrotów, nie dajesz linków do sklepów w internecie i ogólnie zachowujesz się kulturalnie, to nie masz czego się obawiać.

PS. Na ortografię nie mam czasu - i tak teraz spędziłem 2 godziny na przeglądnięcie wszystkich postów z całego dnia...

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


niedziela, 6 czerwca 2004, 21:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Nie można dawać linków do sklepów ?? A jak np: zamieszcze aukcjie z ALLEGRO??

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


środa, 9 czerwca 2004, 14:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL