Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 10:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Firmware A70!! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post Firmware A70!!
Czy ktoś Firmwarował Canona mam firmawara z strony
[url]
http://web.canon.jp/Imaging/PSA70/frm/p ... nload+Page[/url]
i nie wiem czy to bezpieczne i nie wiem co daje za mozliwosci pomóżcie ?![/url]

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


niedziela, 6 czerwca 2004, 14:01
Zobacz profil
Post 
Nowy firmware sprawia, że aparat jest zgodny ze standardem pictbridge, który umożliwia drukowanie zdjęć bezpośrednio z aparatu.

pozdrawiam


niedziela, 6 czerwca 2004, 17:49
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
I tylko to?? Nie zmienia parametrów funkcji itd. ??

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


niedziela, 6 czerwca 2004, 18:06
Zobacz profil
Post 
Wygląda na to, że tylko tyle.
Zresztą na http://web.canon.jp/Imaging/PSA70/psa70_firmware-e.html jest opis zmian (a w zasadzie zmiany...:roll:)

Pozdrawiam


niedziela, 6 czerwca 2004, 18:49
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
A czy to nie popsuje aparatu taki firmware. Tak czy nie ??

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


niedziela, 6 czerwca 2004, 18:55
Zobacz profil
Post 
Musisz się zastanowić czy naprawdę potrzebny Ci jest ten firmware.
Po pierwsze to wspomnianą technologię wykorzystuje stosunkowo mało drukarek. Na liście (http://www.cipa.jp/pictbridge/contents_e/02support3_e.html) drukarek obsługujących ten standard nie uświadczysz na przykład HP czy Lexmarka...
Jeśli ściągnąłeś nowy firmware ze strony canona znaczy, że masz wersję bez obsługi PB.
Według mnie nie ma sensu wgrywać nowego oprogramowania, gdyż nie zawiera ono żadnych zmian poza wspomnianą powyżej.
Jeśli jednak chciałbyś korzystać z tej funkcji (i posiadasz drukarkę która ją obsługuje) możesz wgrać nowy firmware.
Sam proces aktualizacji odbywa się bez połączenia z PC i ryzyko, że coś się zepsuje jest małe. Oczywiście trzeba mieć naładowane akumulatorki.
Trochę długi wykład, ale mam nadzieję, że rozwieje Twoje wątpliwości.

Pozdrawiam.


niedziela, 6 czerwca 2004, 20:22
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
nie popsuje o ile nie zrypiesz czegoś, lub nie będzie zonka typu koniec baterii w czasie upgrade'u. Tak swoją drogą, ma ktoś na dysku firmware do a70 / a60? Chciałem w nim pogrzebać i zobaczyć co da się zmienić. Dajcie znać na priv jakby co

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 6 czerwca 2004, 20:22
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Jest na tej WWW co podałem na samym początku.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 09:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
no tak kamoreks, tylko ze trzeba podac numer seryjny aparatu, a ja niestety nie mam a70 tylko a300 :P

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 10:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
To wpisz jakiś inny może.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 11:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL