Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 09:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Opinie na temat Canona A310 
Autor Wiadomość

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 19:46
Posty: 10
Post Opinie na temat Canona A310
Jeśli ktoś korzystał to proszę o napisanie wad/zalet

Pracuję z nim dopiero 3 dzień ale już mam małe obiekcje:

1. Są już/dopiero 2 martwe pixele, które pojawiają się na każdym zdjęciu (no prawie) niebieski w górno-lewym rogu i biały w dolno-prawym rogu
2. Nawet przy największej rozdzielczości jakość zdjęć daje dużo do myślenia
3. Po co wogóle w aparacie zoom cyfrowy???

Zamieszczam próbkę prosto z aparatu ocencię ją:

http://free.of.pl/v/vsco/fotki%20001.jpg
http://free.of.pl/v/vsco/fotki%20003.jpg
http://free.of.pl/v/vsco/fotki%20013.jpg

Kto ma dobry wzrok powinien dojrzeć te 2 pixelki :)


niedziela, 6 czerwca 2004, 22:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
więc po kolei:

1. te martwe pixele to powód do reklamacji aparatu
2. Jakość zdjęć jest normalna, czego się spodziewałeś w sztucznym świetle??? mam canona a300 i te zdjęcia są normalne. Jak lepszej jakośći (zapewne chodzi ci o szumy) użyj ISO 50, a nie auto. Jak chodzi ci o ostrość to do tego służy statyw, bo przy czasie naświetlenia = 1s nie utrzymasz aparatu w ręce stabilnie
3. zoom cyfrowy to zmyłka marketingowa, jakbyś czytał forum uważnie to byś przeczytał, że nie służy on kompletnie do niczego...

Pozdrowionka

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


niedziela, 6 czerwca 2004, 22:58
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 19:46
Posty: 10
Post 
Nici z reklamacji bo aparat był kupowany w USA (dlatego też model, który łatwo podłączyć do drukarki - są one wyjątkowe popularne w USA) i jest to prezent :P - darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby
Pixele w sumie umiem zlikwidować no ale dobra :)
Czy jest możliwe żeby kiedykolwiek poradzono sobie z problemem tych martwych pikseli w cyfrówkach???


poniedziałek, 7 czerwca 2004, 16:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 6 maja 2004, 13:31
Posty: 226
Post 
ale jakim problemem? jezeli aparat ma martwe pixele oznacza ze jest spier....ny i się go wymienia / naprawia. Nie sądze żeby ktokolwiek na tym forum cierpiał na ten problem...

_________________
h t t p : / / s w i a t f o t o . c h o d z i . c o m


wtorek, 8 czerwca 2004, 15:20
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 19:46
Posty: 10
Post 
A może mi powiesz jak go naprawić co?


wtorek, 8 czerwca 2004, 20:56
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 26 grudnia 2003, 18:39
Posty: 89
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Masz 2 wyjscia :

- wyslac do stanow zeby naprawili na gwarancji

- zadzwonic do canon polska i spytac ile by to kosztowalo ( chyba nie tak wiele)

_________________
A60


wtorek, 8 czerwca 2004, 22:14
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Poradzono sobie z tym w Olympusach za pomocą funkcji Pixel Mapping, która jest dostępna dla użytkownika zwyczajnie w menu. Natomiast mapowanie pikseli w Canonach chyba niestety jest domeną serwisantów. Ten zabieg "wyłącza" dany martwy piksel z rejestracji obrazu - wartość punktu w tym miejscu jest zliczana na podstawie pikseli otaczających ten martwy piksel.

A próbowałeś napisać do polskiego serwisu Canona? Nie wiem, czy pomoże, ale zaszkodzić nie powinno. Może jest jakaś bardziej prozaiczna rada niż serwis (jakiś program?), a przecież do zakupu poza Polską nie musisz się od razu przyznawać.

Pozdrawiam.


wtorek, 8 czerwca 2004, 22:15
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 19:46
Posty: 10
Post 
A czy potrzeba do tego ważną gwarancję, bo raczej takowej nie posiadam :P


środa, 9 czerwca 2004, 16:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL