Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 07:04




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pilna prośba o pomoc. Canon A-75 
Autor Wiadomość
Post Pilna prośba o pomoc. Canon A-75
A więc, tak, uzbierałem pieniążki na urodzinach, na Canona A75. ze wszystkim standardowym w komplecie, jednach bez akumulatorków, ładowarke sprzedawca dorzuca gratis, sprzęt niby nowy w pudełku, nie otworzony, za 1230 złotych i mam możliwość zakupu w sobotę.

Ale moje pytanie dotyczy tego czy
Ten aparacik ma wbudowaną pamięć czy tylko zewnętrzną na karcie,
Bo nie wiem czy to prawda, ale podobno jeśli aparat nie posiada wewnętrznej pamięci to robienie większej ilości zdjęć, to z każdym kolejnym czas zrobienia zdjęcia jest dłuższy.

Czyli dłużej trwa zapis.

Będe wdzięczny za opisnie o tym Aparacie, bo to ostatnia szansa na wysofanie się z zakupu.

Jak wygląda użytkowanie tegoż aparatu i czy warto go mieć, czy rozglądać się za jakimś kodakiem o większej ilości pixeli i większej ilości zoom`u

Dziękuje, proszę o odpowiedzi.


środa, 9 czerwca 2004, 14:44

Dołączył: piątek, 28 maja 2004, 14:42
Posty: 4
Post 
nie ma wewnętrznej pamięci, ale z tego co słyszalem model ten nie należy do wolnych cyfrówek. Też planuj zakup Canona tylko deczko słabszego (A60). 8)


środa, 9 czerwca 2004, 15:01
Zobacz profil
Post RE
Dzięki za uwagę, ale prosiłbym o wyjaśnienie tego problemu przez kogoś kto jest dobrze poinformowany.

Jeszcze raz dzięki!!


środa, 9 czerwca 2004, 15:45
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Nie wiem jak A75 ale A80 ma pamięć wewnętrzną - nie wiem ile dokładnie ale ma - jest to głównie wykorzystywane przy zdjęciach seryjnych.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 9 czerwca 2004, 15:58
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
Aparaty maja cos takiego jak bufor? Zdjecia seryjne sa przetrzymywane w tymczasowej pamieci czy sa od razu zapisywane na karte?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


środa, 9 czerwca 2004, 18:11
Zobacz profil
Post 
Canon A75 nie posiada wewnętrznaj pamieci, jedynie pamieć zewnetrzną typu Compact Flash. Posiada natomist bufor pamieci który wykorzystywany jest przy zdjeciach seryjnych i nagrywaniu filmów.
Nie zauważyłem aby zdjecia zapisywane dalej na karcie zapisywały się wolniej.
Polecam zakup tego aparatu.


środa, 9 czerwca 2004, 18:55
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Też polecam ponieważ mam poprzednika A70.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


środa, 9 czerwca 2004, 19:06
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
magguss napisał(a):
Posiada natomist bufor pamieci


To właśnie jest ta pamięć wewnętrzna.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 9 czerwca 2004, 21:05
Zobacz profil
Post RE..
Dziękuje za wszystkie opinie za które jestem wdzięczny, Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!
Namawiam do pisania kolejnych ciekawostek co do tego aparatu, i jak jest z awaryjnością, gdyż już postanowiłem zakupić canona A-75 i będe miał go w sobotę lub niedziele, ale jeśli ktoś jest chętny podzielić się uwagami lub wskazówkami co do fotografowania, to proszę pisać, gdyż jestem laikiem w tej dziedzinie i będe wdzięczny za wskazówki.

Jeszcze raz dzięki


środa, 9 czerwca 2004, 23:27

Dołączył: wtorek, 8 czerwca 2004, 13:52
Posty: 1
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Nie zawiedziesz sie apatatem napewno...

u mnie wsrod znajomych cyfraki Canona robia istna furore .. pozatym A75 (ktorego mam od 3 dni) ma spore mozliwosci z czego histogram i 9 punktowy AiF sa bardzo uzyteczne


czwartek, 10 czerwca 2004, 22:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2004, 18:40
Posty: 130
Lokalizacja: 3_Miasto
Post 
Aparat jak na swoją aktualną cene i dostępność jest bardzo ciekawą propozycją dla amatora jak dla osoby która bawiła sie cyfrówkami i chce poszerzać swoje horyzonty.

Ale jest zasadnicza wada tego aparatu w porównaniu z konkurencją....... błacha sprawa lecz gnębi........ brak wskaźnika stanu bateri, dopiero gdy wysiadają to daje sygnał że zaraz trza zmienić.... (mnie to nie robi, bo jakość zdjęc nadrabia straty)


niedziela, 25 lipca 2004, 23:38
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 26 grudnia 2003, 18:39
Posty: 89
Lokalizacja: Rzeszów
Post 
Za ta cene to A75 to bardzo dobry wybor. Ma swietny (jak na ta klase) LCD i manual. Co do awaryjnosci to serwis canon polska jest jednym z najlepszych jakie widzialem (mialem martwy piksel w swoimA60 ).

_________________
A60


poniedziałek, 26 lipca 2004, 12:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
a teraz takie pytanie: czy opłaca się dopłacać do a75 (bo różnica w cenie w Gdańsku między a70, a a75 jest niewielka- 50 do 100zł) zamiast a60, jeśli chcę wywoływać odbitki 15x21? Czy nie będzie ziarna? Bo mnie tam histogram, czy 4 punkty różnicy w af-ie nie robią różnicy, tylko matryca i wyświetlacz mnie interesują. A60 mogę mieć po 800 a a75 po 1150. Wyświetlaczem się obejdę, ale nie wiem, jak z tą rozdzielczością. Wiem, że spoko 10x15, ale jak 15x21?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


poniedziałek, 26 lipca 2004, 16:55
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post Re: re
superbike2001 napisał(a):
Wiem, że spoko 10x15, ale jak 15x21?

Nie jest źle.
Zrób i się przekonasz... [bzyk!] mnie powoli te pierzone rozmowy teoretyczne.
Wszyscy wszystko o calach i centymetrach wiedzą, a się okazuje, że Ci co wiedzą najwięcej w życiu odbitek takich nie robili - ale wiedzą, że będą złe. Powodzenia.

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


poniedziałek, 26 lipca 2004, 17:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
bo 10x15 z a60 widziałem, ale 15x21 nie...

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


poniedziałek, 26 lipca 2004, 17:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL