Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 05:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 CanonA70-brak oprogramowania, jak zgrać zdjecia? 
Autor Wiadomość
Post CanonA70-brak oprogramowania, jak zgrać zdjecia?
Witam wszystkich.
Mam mały problem. Kolega pożyczył mi aparat (canon A70), niestety nie dał mi płyty z oprogramowaniem i już sobie pojechał:( Czy bez tego oprogramowania moge zgrac zdjecia na dysk? Przeczytałem na forum, że w Xp to możliwe, ale ja mam Win98.

1)Czy to oprogramowanie jest niezbędne? jesli tak to czy mozna je sciągnąć z netu? Szukałem i nie znalazłem:( Prosze o link.
2)Czy istnieje sposób na zgranie zdjęć bez oprogramowania? Jesli tak to jaki? Prosze o wyjasnienie krok po kroku, bo sie na tym nie znam.

Gdy podłączam aparat kablem USB to nic sie nie dzieje:(
Help!
Z góry dzieki.
Łukasz


niedziela, 18 lipca 2004, 18:56
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Więc tak: przełączas aparat w tryb podglądu zdjęć i dopiero podłączasz i włączasz. Wtedy go wykryje.

Ale najpierw wejdź tu: http://software.canon-europe.com/Cameras/Digital_Cameras/PowerShot_A70578.asp
i ściągnij sobie wymagane oprogramowanie - driver do Twojego systemu i program ZOOMBROWSER.

I to wsio.

( najciemniej pod latarnią, nie? :wink: )

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


niedziela, 18 lipca 2004, 19:24
Zobacz profil
Post 
Bardzo dziękuje. Tego szukałem.
Już się sciąga:)


niedziela, 18 lipca 2004, 19:32
Post 
hej ale zaraz, coś tu nie gra:( Przecież tam są tylko updatery.:(
Albo ja jestem ślepy, albo tam nie ma tego programu, tylko jego uaktualnienia?
:((((((((


niedziela, 18 lipca 2004, 20:10
Post 
Wiec skąd wziąć ten program? Pomożcie, bo nic bez niego nie zdzialam:(


niedziela, 18 lipca 2004, 22:22
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Wybacz, faktycznie, przeczesałem tą stronę i faktycznie same poprawki.
Wybacz, nie myślałem, że to takie tłumoki.

Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zassanie drivera TWAIN i praca jak ze skanerem, lub instalacja XP.

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


poniedziałek, 19 lipca 2004, 00:42
Zobacz profil
Post 
hej ale jak to: jak ze skanerem??? Mowilem Ci ze ciemny jestem:( co to znaczy?:((((((((((
Krok, po kroczku bym prosił:))))))))


poniedziałek, 19 lipca 2004, 01:35

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 12:41
Posty: 34
Post przez czytnik...
Możesz pożyczyć (lub kupić) czytnik kart CF i za każdym razem jak chcesz zgrać zdjęcia wyjmować kartę i przekładać do czytnika... może nieporęczne, ale skuteczne.

_________________
Canon A80


poniedziałek, 19 lipca 2004, 14:16
Zobacz profil
Post 
Świetny pomysł!!! Kupie jakiś czytnik, a za tydzień oddam aparat... a to coś pozostanie mi na pamiątke.

Czy da sie zgrac te zdjecia, bez zadnych "zakupów"?
O co chodzi z tym skanerem?
Ludzie, zlitujcie się, wyjaśnijcie mi to po ludzku:(


poniedziałek, 19 lipca 2004, 21:28
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Ze skanerem - instalujesz ściągnięty ze strony sterownik TWAIN do aparatu i korzystasz z cyfry jak ze skanera - w sensie - otwierasz program graficzny i klikasz tradycyjne "pobierz" czy tam "acquire" i zgrywasz po obrazku ( lub po serii - nie wiem ).

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


poniedziałek, 19 lipca 2004, 22:52
Zobacz profil
Post 
dzieki, zgralem zdjęcia. Ale co z filmami? jak zgrać film? Po wlaczeniu aparatu, wlacza sie jakis program "imiging", ale widzi on tylko "jpg".

Narazie siadly mi baterie:) i laduje:), mam nadzieje ze zanim sie podladuja to juz mi poradzicie jak zgrac te filmy:)))
thx.
Łukasz


środa, 21 lipca 2004, 16:19
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Ale i tak sobie zainstaluj XP - chyba najwyższy czas ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 21 lipca 2004, 16:40
Zobacz profil
Post 
ok, ok, pomyślę:)))
ale narazie podpowiedzcie jak zgrać filmy:(


środa, 21 lipca 2004, 16:49

Dołączył: środa, 21 lipca 2004, 19:35
Posty: 4
Post zrzucanie z Powershot
proste:)

sciagasz Total Commandera:
http://totalcmd.nm.ru/index_en.html
z tej samej stronki doinstalowujesz pluginy:
- Canon Camera (v.1.5) + Canon DLL (629,729b),

i masz Powershota jako dysk widoczny w kompie (w commanderze) a pozniej zrzucasz/wrzucasz co chcesz :)

cya
wojtasl


czwartek, 22 lipca 2004, 09:08
Zobacz profil
Post 
mam TC,
sciagnalem FS-plugins
ktory zawiera Canon Camera (v.1.6)



i za pomoca TC moge z aparatu (canon s1) sciagac fotki i je kasowac z karty, ale nie moge do aparatu nic wrzucic :(

czy sie nie da ? czy cos robie zle ...


sobota, 25 grudnia 2004, 23:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL