Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 09:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 [PYTANIA] Canon PowerShot A60/A70 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 19:09
Posty: 26
Lokalizacja: Tarnów
Post [PYTANIA] Canon PowerShot A60/A70
Witam serdecznie! Ostatnimi czasy zaplanowalem sobie zakup takiego wlasnie cyfraka. Dlatego postanowilem zapytac Was, fachowcow co o tym sadzicie... Nigdy nie mialem cyfrowki na dluzej - zawsze jechalem na pozyczkach... Czy to dobry wybor?! Wiecej kasy nie mam...

Jezeli juz zapytalem o sam aparat, to zapytam jeszcze o kilka innych rzeczy... Od razu chcialbym dokupic jakies akumulatorki i ladowarke, tylko nie wiem jakie... Markowe akcesoria Canona sa strasznie drogie - http://-/sklep/pokaz_karte.php?idt=4405 - jednak z drugiej strony boje sie uszkodzic aparat jakims "syfem"... Pomozcie! ;-)

Ostatnie moje pytanie dotyczy tulejek i filtrow... Mianowicie nie mam pojecia co taka tulejka zrobi dla mojego Canona i po co mi te filtry... No i tez... Kupowac markowe, czy tez nie... :/

Z gory dzieki za rozwiazanie moich problemow! :-)

_________________
Canon PowerShot A70 | SanDisk CompactFlash Type I 128 MB | 4x Sanyo 2300 mAh


poniedziałek, 19 lipca 2004, 21:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Więc...

1. Jeśli nie masz więcej kasy niż na A70 to nie kupisz więcej niż A70.
To dobry aparat. Pełen manual, możliwość filtrów.

2. Akumulatorki najlepiej Sanyo, potem GP. Ładowarkę z procesorem Emos, koniecznie procesorową. Komplet na pewnym ogólnopolskim serwisie aukcyjnym od hurtownika w okolicach 100 PLN.

3. Tulejka pozwoli Ci przed obiektyw mocować tradycyjne filtry od kamer/lustrzanek o odpowiednim gwincie.
Możesz kupić filtry efektowe ( gwiazdki, zmiękczacze itp. ), filtry korekcyjne ( kolorowe - ale Twój cyfrak sam ma to w sobie wbudowane, tzw. balans bieli ), lub w końcu konwertery - tele ( większy zoom ) lub wide ( szerszy kąt ).

To chyba wszystko... Pozdrawiam !

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


poniedziałek, 19 lipca 2004, 22:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2004, 18:40
Posty: 130
Lokalizacja: 3_Miasto
Post 
Różnica w cenach międzi A70 a A75 jest coraz mniejsza, a A75 można już w sklepie dostać od 1249 jak nie taniej..........
Polecam,,,,,, za tą cene nic lepszego, tak i tak czy wybierzesz A70 czy A75 a nawet A60 (tutaj kwestia mniejszej matrycy) to i tak będziesz zadowolony


poniedziałek, 19 lipca 2004, 23:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 19:09
Posty: 26
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Serdeczne dzieki za odpowiedzi w tym watku! Teraz nasunely mi sie jeszcze dwa pytania... Mianowicie jaka ma byc pojemnosc akumulatorkow?! Hmmm... No i jak poznam, czy ladowarka ma procesor?! Nie wszyscy sprzedawcy o tym pisza...

Czy aby na pewno mozna uzywac niemarkowych produktow bez wiekszych obaw?! Ale Was mecze... Hehehe... :-)

_________________
Canon PowerShot A70 | SanDisk CompactFlash Type I 128 MB | 4x Sanyo 2300 mAh


wtorek, 20 lipca 2004, 09:41
Zobacz profil
Post 
witaj TWec i inni :wink:
widze ze mamy taki sam problem bo ja tez sie zastanawiam nad kupnem CANON'a z serii A-xx tylko nie wiem czy kupic A70 czy A75 :? ceny obu tych sprzeciorow roznia sie od siebie o okolo 200. zł z tego co patrzylem na aukcjach internetowych A75 ma troszke wiecej bajerow ale czy sie oplaca wydawac 2 stowki bo ma wiecej pierdolek ktore nie wiem czy beda mi w ogole potrzebne? a moze by poprostu kupic A70 i dokupic do niego akumulatorek i wieksza karte pamieci?? hmm sam juz nie wiem co wchodze na rozne strony to juz mi sie w glowie przewraca od tego calego "zlomu" :D


wtorek, 20 lipca 2004, 20:36
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 19:09
Posty: 26
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Osobiscie nawet nie mysle nad A75, bo wtedy nie bede mial juz kasy na akumulatorki... Z tego co mi wiadomo, to najwazniejsza roznica, jest to, iz A75 do ustawiania ostrosci uzywa 9 punktow, natomiast A70 tylko 5... Model A70 powinien mi wystarczyc... Jeszcze i tak mi troche brakuje, bo na razie mam tylko na A60... ;-) Do sprzetu juz dokupilem folie ochornna na szybke [bez kleju, specjalnie wycieta juz]... Nastepnie wezme sie za ladowarke i akumulatorki, a na koniec zostawie sobie filtry...

Mialem obawy co do uzywania niemarkowego sprzetu, tzn. nie od Canona... Widze jednak, ze wszyscy tak robia, wiec nie powinno byc problemow! :-)

_________________
Canon PowerShot A70 | SanDisk CompactFlash Type I 128 MB | 4x Sanyo 2300 mAh


wtorek, 20 lipca 2004, 20:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL