Teraz jest środa, 19 września 2018, 20:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Zasilacz sieciowy do Canona A75 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 09:16
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
Post Zasilacz sieciowy do Canona A75
Witam,
na wstępie od razu piszę, że przejrzałem dostępne posty i jakoś nie udało mi się znaleźć żadnej informacji na temat zasilacza sieciowego do Canona (to taka mała uwaga, w razie, gdyby mi ktoś zarzucił niechęć do szukania :D ), chyba, że źle szukałem...
Proszę o pomoc w znalezieniu zasilacza sieciowego do aparatu Canon A75. Jak zobaczylem cenę oryginalnego urządzenia Canona (ACK 600), to mi ręce opadły... 400 pln! Jeśli ktoś ma inny zasilacz i używa, to bardzo proszę o informację, jakie to urządzenie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Pozdrawiam.
PS. Jeśli podobny post był już na forum, to proszę o ukierunkowanie mnie, gdzie mam go szukac.


środa, 4 sierpnia 2004, 08:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Dwa pytanie:
1. na Allegro szukałeś ?
2. po co zasilacz (tak z ciekawości)
Ja w A80 aku wymieniam/ładuje raz w tygodniu - wystarcza i wystarcza.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 4 sierpnia 2004, 11:40
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 14 listopada 2003, 09:16
Posty: 6
Lokalizacja: Poznań
Post 
Przyznaję, trochę się zapędziłem... Jak napisałem posta, to dopiero sobie uświadomiłem, żeby poszukać na Allegro i tam rzeczywiście są zasilacze uniwersalne za przyzwoitą cenę (ok. 80 pln). Dlaczego zasilacz? Hmm... Aparat mam dopiero od kilkunastu dni, akumulatorki z ładowarką zamówiłem wczoraj, a wcześniej bawiłem się nim tylko na bateriach. Strasznie szybko się rozładowywały, więc stwierdziłem, że w przypadku przegrywania na komputer, robienia zdjęć w domu, zabawy aparatem w domu albo przy oglądaniu zdjęć na TV (to może jednak być prądożerne :wink: ) W związku z poprzednimi dywagacjami stwierdziłem, że zasilacz może się przydać, choć może z drugiej strony na to patrząc, wystarczyłoby drugi zestaw akumulatorków kupić? sam już nie wiem, dlatego proszę o radę forumowiczów.
Pozdrawiam,
Topoor


środa, 4 sierpnia 2004, 12:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Dwa kompety aku to podstawa (tak jam mam w podpisie) - robisz zdjęcia i nagle siada zasilanie - to zamieniasz na drugie i po problemie !

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 4 sierpnia 2004, 12:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL