Teraz jest środa, 19 września 2018, 09:12




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 A80 vs G5 - pilne 

Czy warto zmienić A80 na G5 ?
tak 50%  50%  [ 8 ]
nie 19%  19%  [ 3 ]
lepiej kupić Media-Tech 31%  31%  [ 5 ]
Liczba głosów : 16

 A80 vs G5 - pilne 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post A80 vs G5 - pilne
Witam

Mam zamiar zmienić A80 na G5 - i tu pytanie: Czy warto dopłacać 900 zł ?
na plus z tego co ja wiem to:
+ jasny obiektyw w G5 (w A80 przy zoom robią się długie czasy)
+ większy wyświetlacz (1,5' w A80 nie do końca jest rewelacyjny)
+ możliwość podłączenia zewnętrznej lampy

- zasilanie (wole aku paluszki
- wielkość aparatu

Jakie Wady ma G5 ?

Mile widziane opinie użytkowników G5.

Będę wdzięczny za wszelkie informacje
Pozdrawiam

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


Ostatnio edytowano piątek, 6 sierpnia 2004, 15:06 przez M, łącznie edytowano 1 raz

czwartek, 5 sierpnia 2004, 10:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Moim zdazniem warto dopłacić. G5 daje dużo większe możliwości zabawy z obrazem niż A80. Jednak nie spodziewaj się znacznej poprawy jakości zdjęć (poza nocnymi) oraz licz się ze zmniejszeniem intensywności kolorów. W A80 są one bardzo podbite, w G5 bardziej naturalne... myślę jednak że da się to w G5 ustawiać.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 5 sierpnia 2004, 13:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
@bonnum - dzięki

A co to nikt inny nie pomoże :(
Jak jytanie jest o aparat Media-Tech to wszyscy piszą a o G5 nie ma chętnych :evil:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 6 sierpnia 2004, 14:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Bo wszyscy myślą że to pytanie retoryczne :D
G5 jest lepszy od A80 bez 2ch zdań.
Dodaj sobie ankietę do pytania to zobaczysz jak rozłożą się odpowiedzi.
A80 -
G5 ---------------------------------------------

:D Pozdrawiam.

P.S. Możesz jeszcze poczekać na wejście G6, ponieważ trochę obniży on ceny G5.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


piątek, 6 sierpnia 2004, 14:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Ja wychodze z założenia, że jak coś chce to kupuje (jak cena jest w miare - liczę do 2400 za G5) więc i tak jest dobrze, bo jak kupowałem A80 to G5 kosztował jakoś 3300 - 3400 zł
A wiadomo, że możemy czekać aż będzie G6, ale i później też jeszcze stanieje i tak można czekać całe życie :)
Jak sprzedam A80 to na 100% kupie G5 tylko gdzieś wyczytałem, że aku ładuje się w aparacie a nie osobno więc jak to jest jak mamy 2 akumulatorki :?:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 6 sierpnia 2004, 15:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
akumulator jest wyjmowany - wiec poprostu wkladasz ten drugi i ladujesz.


piątek, 6 sierpnia 2004, 15:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Oczywiście warto wymienić ten aparat.
Oczywiście nie muszę mówić, że najlepszy byłby topowy model Media-Techa, ale jak nie masz takiej kasy - pozostaje Ci skromne G5.

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


piątek, 6 sierpnia 2004, 15:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
sq8shq napisał(a):
akumulator jest wyjmowany - wiec poprostu wkladasz ten drugi i ladujesz.

Czyli aparat robi za ładowarkę - jak leży w domu to sobie ładuje na zapas drugi aku - hmm - w sumie może być :)
A ile sie ładuje aku (oryginalny) :?:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 6 sierpnia 2004, 15:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
M, pewnie, że się opłaca, pod warunkiem, że opanowałeś A80. Ja na dzień dzisiejszy to bym się z G5 chyba pochlastał, nie wyrabiam na A60 więc pewnie bym nie zmieniał. Jednak decyzja należy do Ciebie i jak chcesz inwestować i jesteś pewien, że to jest trafny wybór, to bierz.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


piątek, 6 sierpnia 2004, 21:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
Opłaca się napewno. Tylko przeraziiłło mnie to za ile wystawiłeś na allegro swój aparacik 1,499zł???? :shock: Za 1500 na 100% masz aparat z polski.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


piątek, 6 sierpnia 2004, 23:31
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
No, jeśli uda Ci się opchnąć A80 za prawia 1500zł to na pewno warto kupić G5.
Jakość Twoich zdjęć świadczy o sporym talencie. Nie warto go ograniczać A80.. a na cyfrową lustrzankę jest chyba jednak jeszcze za wcześnie. G5 moze być pomostem pomiędzy kompaktem a lustrzanką.
Kup G5 (chyba że znajdziesz gdzieś nowego G3-mniej aberruje)

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


piątek, 6 sierpnia 2004, 23:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post Re: !!
kamoreks napisał(a):
Za 1500 na 100% masz aparat z polski.

A ten skąd jest ? Też z Polski a dokładnie z Media Markt :)
Zobacze jak sprzedam to sprzedam a jak nie to trudno - już ja coś wymyśle :)

A na lustrzanke mnie nie stać - jakoś nie lubie nosić drogich zabawek bo szkoda jak spadnie lub ktoś ukradnie :( no ale te 2500 to max ale chce wydać

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 6 sierpnia 2004, 23:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post Re: !!
M napisał(a):
kamoreks napisał(a):
Za 1500 na 100% masz aparat z polski.

A ten skąd jest ? Też z Polski a dokładnie z Media Markt :)
Zobacze jak sprzedam to sprzedam a jak nie to trudno - już ja coś wymyśle :)

A na lustrzanke mnie nie stać - jakoś nie lubie nosić drogich zabawek bo szkoda jak spadnie lub ktoś ukradnie :( no ale te 2500 to max ale chce wydać


Z polski czyli nie od POLUSA czyli z USA.Gdzie są problmy z gwarancją ale cena jest niższa.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


sobota, 7 sierpnia 2004, 09:48
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post Re: !!
kamoreks napisał(a):
Z polski czyli nie od POLUSA czyli z USA.Gdzie są problmy z gwarancją ale cena jest niższa.


Aleś wymyślił... Co to tylko Polska i USA są na świecie? :lol:

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


sobota, 7 sierpnia 2004, 13:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 28 lipca 2003, 19:56
Posty: 348
Lokalizacja: ŁódŸ
Post !!
To jest użytkownik na allegro "POLUSA" sprowadza aparaty.

_________________
Canon A 70. Karta 128 MB KINGSTON, statyw Weifeng WT 3550 pokrowiec x2 TAMRAC i FiordNansen. GP SMART i EMOS MW 9168 +Aku 4x GP 2100 i 4x2300. (Oraz 12xGP 1300).


sobota, 7 sierpnia 2004, 15:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL