Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 11:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Co to jest???!!! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post Co to jest???!!!
Przeglądałem fotę i znalazłem coś (jest zaznaczone)

http://img56.exs.cx/img56/451/zaznaczone.jpg

Przesłona była na f8 a czas naświetlania też długi. Czy to jest jakiś defekt??? Hot pixel? Dead pixel? Czy jeśli to coś tym czymś jest to to reklamować?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


piątek, 13 sierpnia 2004, 14:32
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post 
Wam się te dead/hot-pixele na mózgi rzuciły :evil:

Zrób jeszcze 1234 fotki, jeśli to ciągle tam będzie, to jest to hot-pixel.

A tak poza tym to sam zobacz, matryca idealnie czysta.
Wyluzuj kolego !

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


piątek, 13 sierpnia 2004, 14:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Silent Planet ma racje - gdyby nie to zaznaczenie to nic nie widać - po się się na siłę dopatrywać wad w aparacie

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 13 sierpnia 2004, 14:51
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
no, racja, ten punkt jest tylko na tym zdjęciu (znaczy się dokładnie w tym miejscu, bo ten widoczek robiłem parę razy i na innych też taki był, ale ciut w innym miejscu- znaczy się jakieś światełko). Dziwi mnie tylko, że aparat wyłapał coś takiego. Przecież to tylko jeden pixel.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


piątek, 13 sierpnia 2004, 15:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 30 kwietnia 2004, 01:05
Posty: 811
Lokalizacja: Z innej beczki...
Post Re: re
superbike2001 napisał(a):
Dziwi mnie tylko, że aparat wyłapał coś takiego. Przecież to tylko jeden pixel.

No bo za to się płaci.
W Pentagramie by tego nie było :wink:

_________________
" Chaos urodzi Nowy Porzšdek "
h t t p : / /w w w . s w i a t f o t o . p l /


piątek, 13 sierpnia 2004, 15:25
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Zresztą na tym zdjęciu jest więcej takich, tylko przy poważniejszych źródłach światła, tylko ten jeden tak na odludziu i mnie to lekko przestraszyło.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


piątek, 13 sierpnia 2004, 15:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Nie masz sie czym przejmowac - popatrz tutaj http://www.chodzi.com/P6290248.JPG


piątek, 13 sierpnia 2004, 15:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
sq8shq napisał(a):
Nie masz sie czym przejmowac - popatrz tutaj http://www.chodzi.com/P6290248.JPG

Czy to zdjęcie jest z Minolty Z(x) ? :twisted:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 13 sierpnia 2004, 15:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Oly c-740, zreszta exif sie zachowal wiec....


piątek, 13 sierpnia 2004, 16:00
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
sq8shq napisał(a):
Oly c-740, zreszta exif sie zachowal wiec....

Ja tak tylko .... :twisted:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


piątek, 13 sierpnia 2004, 16:04
Zobacz profil
Post 
@sq8shq
wyglada jakbys te kropki sam nalozyl ;p ;]


piątek, 13 sierpnia 2004, 16:16
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
No bo to dokladnie tak wyglada.
Jak chcesz wiecej to prosze bardzo: http://www.chodzi.com/c740/

Nie czepiac sie fachowosci wykonania zdjec oraz ustawien (balans bieli itp,) to byly fotki strzelane na szybko tylko po to aby pokazac w serwisie.


piątek, 13 sierpnia 2004, 16:21
Zobacz profil
Post 
hm... :roll: ciekawe co na to Ginty...


piątek, 13 sierpnia 2004, 16:34

Dołączył: poniedziałek, 8 grudnia 2003, 08:56
Posty: 952
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Co na to Ginty? Nic... Chodzi o to, że to Olympus, tak? Ależ ja nie jestem adwokatem tej firmy - to taka uwaga natury ogólnej.

A konkretniej - hot piksele to rzecz normalna dla cyfrówek (nie tylko Olympusów). Po prostu są.
Zdaje się, że temat był już parokrotnie przerabiany... Polecam włączenie redukcji szumów - wszystko powinno być ok.

Pozdrawiam.


sobota, 14 sierpnia 2004, 01:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Co prawda aparat nie moj - byl u mnie tylko chwilowo, niemniej serwis olympusa nic nie ma przeciwko wymianie na nowy egzeplarz. Nie sprawiali najmniejszych problemow.


sobota, 14 sierpnia 2004, 02:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL