Teraz jest sobota, 23 lutego 2019, 19:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Czy szumy beda widoczne na odbitce? 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
To wszystko dyktuje moda fotograficzna. Jak jakiś znany fotograf zrobi super extra wypasioną fotę z szumem, to stanie się modny.

A co do podpisu bonnuma: jaki wniosek? Kup se Canona 10d z obiektywem nikkor :D

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post Re: re
superbike2001 napisał(a):
A co do podpisu bonnuma: jaki wniosek? Kup se Canona 10d z obiektywem nikkor :D


:lol: :lol: :lol: To jest myśl! Poza tym to się da zrobić :!: Są odpowiednie przejściówki. I już od razu po zakupie będę umiał świetnie fotografować :(

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
To pewnie też. W końcu to najlepsze połączenie na świecie więc aparat robi zdjęcia sam.

A mogłoby się okazać, że obiektyw nikona z eosem canona da winietowanie, aberracje, dystorsje i może wyjść, że aparat jest do d??? tak z ciekawości się pytam, czy nikkory nie są projektowane do nikonów?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Nkkory są projektowane do nikonów. Istnieja jednak przejściówki pomiędzy starszymi wersjami systemów Canona i Nikona. Z tym że mogą w efekcie dać ww. aberacje

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:56
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Dodanie szumu do zdjęcia to kwestia sekundy - zrobi to każdy Photoshop. A ziarno - niestety, albo jest, albo nie da się go "wstawić"...


środa, 25 sierpnia 2004, 22:20
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 5 stycznia 2004, 21:40
Posty: 2014
Lokalizacja: Chorzów
Post 
Ależ da się wstawić! Można wyk. PS'a, ale efekt będzie nudny, monotonny i przewidywalny. Aby zrobić to dobrze trzeba zeskanować klatkę filmy 400 i nałożyć na zdjęcie.

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 25 sierpnia 2004, 23:23
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hmm... bonnum, nie kumam. Z tego, co bawiłem się te kilka poprzednich lat Zenitem TTL, to najlepsze w ziarnie było to, że było widoczne na klatce bardziej w miejscach poza głębią ostrości. W sensie - inaczej ziarno zachowuje się w kontrastowych i ostrych miejscach, a inaczej w szkolnych "plamach". Jak więc dodać porządne ziarno do zdjęcia skanując klatkę?

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 26 sierpnia 2004, 09:37
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post Re: re
M napisał(a):
Ja w A80 przez 3200 zdjęć też nie złapałem szumów bo się nie dało - i robiłem też na Auto w ciemnych miejscach jak i testowałem przy ISO 400 i t 15s na zakrytym obiektywie i NIC więc nie masz co się martwić o szumy w A60

Jakos mi sie wierzyc nie chce. ZAWSZE sa jakies szumy przy takich czasach... :shock:

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


sobota, 23 października 2004, 19:41
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 20 lipca 2004, 22:51
Posty: 119
Lokalizacja: Kraków
Post 
Szanowni panowie(i panie jeśli takowe tu są). Czy to szum czy ziarno:
Obrazek
A może hot-piksele :wink:

Dodam że to wycinek zdjęcia 1:1 zrobiony 'od razu' w sepii.
Pozdrawiam

_________________
Obecnie Z1 ale "nie była pierwszš"


sobota, 23 października 2004, 23:52
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 1 maja 2004, 17:32
Posty: 447
Lokalizacja: woodstock - my life...
Post 
A na jakich parametrach robione?

_________________
Minolta Z1, SD 256 mb, zestaw ochronny KING, filtr polaryzacyjny HOYA, energizer 2300, statyw Velbon CX-560
Sprzedana! Kupiłem A1


piątek, 29 października 2004, 16:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL