Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 12:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Canon a60+Kingstone=lipa:( 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 18 sierpnia 2004, 23:21
Posty: 3
Post Canon a60+Kingstone=lipa:(
Witam! Mam nastepujacy problem: kiedy wkladam karte CF Kingstone 256 MB aparat wogole sie nie wlacza albo jak juz sie wlaczy jest strasznie zamulony a na wyswietlaczy jest napis w stylu "card error"? Czy ktos mial juz podobny problem?


wtorek, 24 sierpnia 2004, 20:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Ja mam kingston 128mb i nie mam żadnych problemów. A inne karty działają???

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:02
Zobacz profil

Dołączył: środa, 18 sierpnia 2004, 23:21
Posty: 3
Post 
Nie wiem czy dzialaja bo nie mam innych. Te kupilem na allegro i chyba bede musial ja odeslac. Bo aparat raczej jest ok (chyba)


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:07
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Moim zdaniem karta moze byc padnieta - chociaz z drugiej strony jest to malo prawdopodobne. Najlepiej wez sprawdz karte w aparacie badz czytniku, ewentualnie sprawdz inna karte u siebie. Przeciez masz ta orginalna karte dolaczana do aparatu - no chyba ze aparat jest kradziony, bo uzywane tez w 99% sa sprzedawane z ta rginalna karta


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:10
Zobacz profil

Dołączył: środa, 18 sierpnia 2004, 23:21
Posty: 3
Post 
Aparat jest powystawowy i nie mam do niego karty! Wiem ze kongstone to dobra firma ale moze jedna czarna owca sie trafila:) Poza tym cos mi sie o uszy obilo ze jest konflikt miedzy canonem a kingstonami. Slyszal kots o tym?


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
hm. dziwne, modele powystawowe jak najbardziej powinny miec na stanie orginalna karte - cos mi sie zdaje ze to nie jest model powystawowy, ewentualnie zrobili cie na szaro i poprostu nie ci orginalnej karty.
Co do kingstona to byly jakies dziwne motywy z S1 ale z seria Axx to jeszcze nie slyszalem aby cos bylo nie tak.


wtorek, 24 sierpnia 2004, 21:18
Zobacz profil
Post kingston w kodaku
Moim zdaniem powinieneś udać się do dobrego sklepu foto, tam z pewnością pozwolą Ci sprawdzić działanie innej karty Kingstona w Twoim aparacie. Myślę, że to jest wina karty (choć uszkodzić kartę naprawdę nie jest łatwo), gdyż używałem sporo Canonów z Kingstonami i nigdy nie miałem problemów.
Pozdrawiam


środa, 25 sierpnia 2004, 09:41
Post 
Canon a60 nie współpracuję z Kongstonami, jest to w mojej amerykańskiej instrukcji, dziwne i głupie, ale prawdziwe
nie pisza tego w polskiej instrukcji???


środa, 25 sierpnia 2004, 11:25
Post 
1. Próbowałeś sformatować kartę?
2. Słyszałem, że jakiś czas temu kingstone wypuścił całą serię wdliwych kart, ale to był taki jeden przypadek.
3. Canon w polskiej instrukcji napisał, zeby korzystac najlepiej z ich kart, co zapewnia poprawne działanie. w przypadku innych producentow nie moga tego zagwarantowac ;)


środa, 25 sierpnia 2004, 14:09
Post 
no podobnie w amerykańskiej instrukcji pisze by używać kart Canona, ale ciekawostką jest to że wyraźnie piszą nie wolno używać kart Kingstona, z tego co wiem to taki text jest tylko przy a60, a przy a 70 już nie piszą nic o Kingstonach
więc może po prostu w A60 nie trzeba używać Kingstona........


środa, 25 sierpnia 2004, 14:59

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Mógłbyś nam zeskanować tę stronę instrukcji, bo wydaje się to nam interesujące co mówisz.

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 25 sierpnia 2004, 17:42
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Tak, tak jasne. Ja mam A60 i Kingstona 128mb i chodzi jak ta lala. Żadnych problemów, żadnego formatu itp itd. Zresztą wielu ludzi na innych forach ma A60 z kingstonami i też działają. Może piszą tak dlatego, że dla Canona karty produkuje san disk. Jak dla mnie albo aparat jest padnięty albo karta. Skoro nie masz innej pamięci, to najlepiej udaj się do jakiegoś sklepu i sprawdź.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 25 sierpnia 2004, 17:56
Zobacz profil
Post 
ja też mam mam a60 z Usa i potwierdzam zastrzeżenie by nie używać Kingstona, a nawet straszą awarią...


czwartek, 26 sierpnia 2004, 10:48

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hmm... no to bardzo ciekawe, co mówicie, Szanowni Goście. Proszę potwierdzić tę informację, bo mój aparat też już zaliczył kilka CFów Kingston i wszystkie chodziły poprawnie. Potem powstają mity :?

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


czwartek, 26 sierpnia 2004, 12:53
Zobacz profil
Post 
oczywiście KSH masz rację
ale problem jest tylko z A60


czwartek, 26 sierpnia 2004, 12:55
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL