Teraz jest czwartek, 20 września 2018, 20:34




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 canon s50 problem z filmikami 
Autor Wiadomość

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 19:32
Posty: 4
Post canon s50 problem z filmikami
od niedawna mam ten aparat, nagrywam filmiki na CF, ale nie potrafię ich zgrać na komp. Fotki bez problemu zgrywam, ale filmików nie widzę. Co mam zrobić aby w końcu odtworzyć je na kompie?


środa, 25 sierpnia 2004, 19:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
ja filmiki zgrywam tak jak zdjęcia. Po 1 musisz mieć kodeki na avi. Po drugie musisz mieć program, który avi odtwarza (ja mam v- player 6.0).

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 25 sierpnia 2004, 20:25
Zobacz profil

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 19:32
Posty: 4
Post hmm
problem polega na tym, że nie wiem jak (jakim programem i w jaki sposób) zgrać filmik nagrany na kartę CF na dysk twardy kompa. Jeśli już będę go miał na kompie to jakoś sobie poradzę. Zdjęcia zgrywam sobie w Photoshopie lub programem Canon File Viewer Utility. Natomiast filmików nie widzę :shock:


środa, 25 sierpnia 2004, 20:36
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
to zgrywaj canon zoom browser ex i będzie spoko.

Jaki masz system operacyjny??? win 98, xp, 2000?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 25 sierpnia 2004, 20:42
Zobacz profil

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 19:32
Posty: 4
Post mam xp pro i mam problemy z windows installerem i zooma nie
moge zainstalowac.


środa, 25 sierpnia 2004, 21:06
Zobacz profil

Dołączył: środa, 25 sierpnia 2004, 19:32
Posty: 4
Post rozwiązanie problemu
było banalne. Kolega Super... naprowadził mnie na trop :) Trzeba było zainstalować program ZoomBrowser. Niestety próba instalacji z płytki kończyła się komunikatem błędu "Windows Installer.." Przekopiowałem zawartość całej płytki na dysk twardy,wlazłem do katalogu ZoomBrowser i instalacja się udała. Czyli coś z płytką było nie tak i jedynie ten program widzi filmiki na CF w Canonie. Może ktoś będzie miał podobny problem, a więc napisałem "raport" z walki :)


czwartek, 26 sierpnia 2004, 11:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 5 sierpnia 2004, 17:09
Posty: 482
Lokalizacja: Lublin
Post 
Mozesz zawsze uzywac Total Commandera i bedziesz widzial sowjego canona jako komputer w otoczeniu sieciowym (ta sama zasada co z olkami i cala reszta - tylko ona sa widoczne jako dysk a canon jak komputer)

Nie wiem czemu ale np. w win2003 serwer to jedyny sposob - ZoomBrowser nie chce dzialac, znaczy dziala ale nie widzi aparatu.

_________________
S w i a t F o t o . c h o d z i . c o m


czwartek, 26 sierpnia 2004, 11:38
Zobacz profil
Post 
skoro piszesz, ze mozesz zainstalowac xp to nie widze problemu. klikasz na "moj komputer" i widzisz posrod napedow HDD itp. canona s50 i tam masz cala jego zawartosc (w przypadku xp nie instaluj zadnych sterownikow)


piątek, 27 sierpnia 2004, 00:53
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
W a60 czasem widzi filmiki w oddzielnym folderze... w moich poprzednich aparatach tez byly wydzielone kanalogi pod to. A zoom browsera nie uzywam bo dziala zolwiowato ( szybciej z konsoli skopiowac)

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


piątek, 27 sierpnia 2004, 01:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL