Teraz jest piątek, 20 kwietnia 2018, 23:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 a60 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 14:05
Posty: 3
Post a60
witam.jestem nowy..:) chcialbym kupic aparat doradzcie czy canon a60 to dobry wybor?!i czy lepiej kupic ze sklepu za prawie 900zl czy mozna smiala (bez ryzyka) walic z allegro za powiedzmy 700.pzdr!


wtorek, 31 sierpnia 2004, 15:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
zależy do czego najlepszy. Będziesz używał ręcznych ustawień??? Jeśli tak, to Canona A60, jeśli nie to Olympusa C-310. Jeżeli z Allegro to tylko od Super Sprzedawdy, nówkę, na gwarancji, nie sprowadzanego, z polską gwarancją, nie jakiegoś powystawowego.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 31 sierpnia 2004, 15:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
Superbike2001:
Ja nie balbym sie tak. Kupilem powystawowy (czyt. sprowadzony z usa) i jestem zadowolony. Jesli cos sie zepsuje na jego koszt odsylam. Nie ma sie co martwic. wziasc za pobraniem i gut bedzie A w zestawie znalazlem wszystko co jest w amerykanskim zestawie - bez karty

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


wtorek, 31 sierpnia 2004, 15:13
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Ja powiem wprost. Kupowanie z zagranicy lub z Allegro jest w porządku, pod jednym warunkiem. Ten warunek brzmi następująco:

Nigdy przenigdy nie rób zbytu na kradziony towar!

To znaczy, że jeżeli sprzedawca uczciwie oferuje cały zestaw z kartonem, instrukcją, gwarancją [a niech będzie i tajwańska, jeżeli się zobowiąże ją realizować], to można w to wchodzić. Jeżeli coś mu się zgubi [jak np. u Feldmarszałka karta CF], nie ma sprawy - niższa cena. Ale nigdy nie można wierzyć w teksty typu: gdzieś zapodziałem karton, instrukcję, kabel USB, oryginalną kartę pamięci i CD z oprogramowaniem.

Jednym z bardzo pozytywnych przykładów sprzedaży z Niemiec jest nasz kolega forumowy, Cichy.

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


wtorek, 31 sierpnia 2004, 20:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
kSh:
w pełni się z Tobą zgadzam.
Ostatnio był sprzedawca co właśnie handlował kradzionym sprzetem - radia samochodowe wysokiej klasy, komórki, aparaty bez ładowarek ( z aku i duza karta) a na moj mail w tej sprawie "Aparat sprowadzany z holandii zapomnialem kartonu i reszty sprzetu..." Za kazdym razem sprowadzane z innego kraju.... Miał sporo pozytywów.
A co do powystawowych:
Niektorzy sprzedawcy sprzedaja urzywane sprzety z ebaja. Wtedy w opisie pada slowo powystawowy i ma kilka rysek na obudowie. Sprzedawane jako nowe to sprzet NOWY z kartonem, folia, gwarancja, bateriami, zestawem kabli i papierów. Jako ciekawostke moge powiedziec ze moj canon mial 20 zrobionych zdjec na liczniku....
PS. slowa te odnoszą się do sprzedawcy który ma obecnie najtanszy a60 na allegro.

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


wtorek, 31 sierpnia 2004, 21:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
No, więc ja bym nie ryzykował. Te 100, 200zł Cię nie zbawi.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 31 sierpnia 2004, 21:46
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 14:05
Posty: 3
Post 
o to wlasnie chodzi ze te 200 zlotych bardzo mnie zbawi.gdybym mial wiecej kasy to bym nie ryzykowal ale niestety musze...a slyszalem cos ze a60 nie "toleruje" wszystkich kart pamieci wiecie moze cos na ten temat. i jeszcze jedno :czy mozna zapisywac nim film z dzwiekiem i ile tego (film/zdjec) miesci sie na karcie np: 128 mega. pzdr.


wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:40
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
zajmuje to ok 1,1mb/s a co do nietolerowania kart to IMHO mit. Mi z kingstonem 256 dziala. A jak nei bedzie dzialac bo walniea bedzie masz gwarancje

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
marszalek nie mit, lecz prawda tycząca się canona S1. tam 256mb kingston czasem mają problemy.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:13
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
hmm... To mnie zaniepokoiles, za 2 miesiace ze stanow chcialem sciagnac tegoz canona ( karte 256 kingston i aku zostawiam) Czym objawia sie brak checi wspolpracy tej karty z 1s is ? po prostu jej nie czyta?

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


wtorek, 31 sierpnia 2004, 23:17
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 14:05
Posty: 3
Post 
to w koncu jaka karte radzicie kupic?!no i ile sie miesci zdjec na takiej 128-ce?aha, a co z akumulatorkami?jakie co i dlaczego takie drogie? pzdr...(sory za takie lamerskie pytania, ale jak juz wczesniej wspomnialem - i'm new)


środa, 1 września 2004, 07:13
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Nie kupuj Kingstona. Dlaczego? Bo niektóre nie działają. A dlaczego? Bo większość z nich z Kingstonem ma niewiele wspólnego.

Zastnanów się. Jesteś sprzedawcą na Allegro. Ktoś sprzedaje Ci za tanie pieniądze karty CF firmy Niedajsię Ltd. z Malezji. Nikt tego nie chce kupić nawet za grosze. Więc załatwiasz sobie naklejki Kingston, wystawiasz karty ze sporym zyskiem i schodzą jak woda!

Tak jest, mili państwo, można się ostro przejechać. Bo poza udokumentowaną niezgodnością pamięci Kingston jakiegoś pojedynczego rodzaju z Canonem S1 IS, reszta powinna chodzić nieskazitelnie - i chodzi. W końcu Kingston to firma z tradycjami.

Trzeba się zastanowić.

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 1 września 2004, 13:49
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Dlatego pamięci lepiej kupić w tanim, dobrym sklepie.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 1 września 2004, 14:01
Zobacz profil
Post 
dzieki panowie za wszystkie wskazowki. pewno to nie jest koniec moich pytan ale mam nadzieje ze moge na Was liczyc.pozdrawiam - szacuneczek :)


środa, 1 września 2004, 21:21
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL