Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 12:20




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 do posiadaczy CANONA S1 
Autor Wiadomość
Post do posiadaczy CANONA S1
mam prosbe.... nie mam instrukcvji i nie moge wyczaic jak ustawic:
1. jak zmienic "bieg" zooma, by wolniej dzialal ?
2. jak wlaczyc tryb MAKRO?
3. czy to malutkie pokretlo, po lewej stronie wizjera to ustawianie korekcji diorpii ?? gdy nie krece to zmienia sie obraz w wizjerze i tak by pasowalo, ale na ekranie nie pojawia sie, ze zadna informacja,wiec w sumie nie wiem co to :)

prosze o odpowiedzi, zaoszczedzicie mi kilku godzin myslenia nad tym :)

Pozdrawiam.


sobota, 4 września 2004, 14:42
Post 
1. musisz przesunac dzwigienke od zooma tylko troche i wtedy bedzie wolniej chodzil.
2. sam nie wiem, wlacza sie automatycznie jak przestawisz ostrosc na ustawianie reczne. tyle ze nie zawsze i nie wiem od czego to zalezy. raz chcialem zeby sie wlaczyl to ostrosc dala sie ustawic tylko do 1 m a nie wlaczyl sie ten drugi przedzial 1m - 10 cm. moze ktos cos wie na ten temat wiecej??
3. tak


sobota, 4 września 2004, 14:47
Post 
hym.... dzieki za te informacje

jeszcze jedno, jak wlaczyc ten tryb zdjec z interwalem, ze robia sie w odstepach 1-60 min. ???


sobota, 4 września 2004, 14:56

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Jeżeli jest podobnie jak w Canonach Axx, to strzelanie interwałowe jest możliwe tylko przy połączeniu z PC, w dodatku żre baterie nieźle, więc żeby z tego faktycznie skorzystać, trzeba mieć zasilacz.

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 4 września 2004, 16:01
Zobacz profil
Post 
nie trzeba włączać trybu macro - sam się włącza automatycznie ,jak trzeba, a zdjęcia z odstępem czasowym-przestaw sobie pokrętło na P i pojawią się nowe opcje w menu


sobota, 4 września 2004, 16:31
Post 
oki, dzieki, coraz wiecej wiem juz :)

jak sie wlaczy tryb MAKRO, to bedzie jakas ikonka na wyswietlaczu ?

czy MF to ustawienia do Makro ? moge regulowac wtedy odleglosc :)

i ostatnie pytanie, laika :) co to sa ustawienia: P, Tv, Av, M i C ?


sobota, 4 września 2004, 17:00
Post 
masz tu polską instrukcję i nie zawracaj gitary
http://vitez.ceron.pl/canon_s1.pdf


sobota, 4 września 2004, 17:07
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Kwiatek- makro
MF- ręczna ostrość (manual focus)

ksh- co to jest to "strzelanie interwałowe". Jest to robienie zdjęć w odstępach czasowych? Wiesz może, czy A60 też to potrafi?

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 4 września 2004, 17:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
Z tego co mi wiadomo a60 tego nie posiada.
A strzelanie interwałowe, że aparat będzie co minutę do 60 robił zdjęcia.

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


sobota, 4 września 2004, 18:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
szkoda... przydałoby się pokazać ruch w moim domu :D

feldmarszalek- dzięki

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 4 września 2004, 18:32
Zobacz profil
Post 
dupa z tym automatycznym makro :twisted:
nieraz jek chce to sie nie wlacza a nierza jak jest niepotrzebne to mozna go uruchomic.
wie ktos jakie sa warunki zeby sie wlaczylo?? konkretnie zeby mozna bylo przejsc w ten tryb ustawiania ostrosci ponizej 1m a nie dochodzilo do 1m i koniec??


sobota, 4 września 2004, 18:39
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
A propo macro w s1. Bawilem sie tym aparatem i bez wlaczania truby macro ladnie ostrzyl z 5cm (wg producenta z macro od 10cm)

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


sobota, 4 września 2004, 18:41
Zobacz profil
Post 
boy- DZIEKI za instrukcje !
juz nie zawracam gitary :))


sobota, 4 września 2004, 21:51

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 21:48
Posty: 9
Lokalizacja: Bialystok
Post 
Hey dopiero kupilem S1 ale wiem ze makro mozesz uruchomic na wszystkich opciach oprocz auto ,opcij nagrywana video i zdjec panoramicznych.


sobota, 4 września 2004, 22:04
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 4 września 2004, 21:48
Posty: 9
Lokalizacja: Bialystok
Post 
Po zatym ten link do polskiej instrukcij strasznie powoli dziala zna ktos moze link gdzie moge sciagnac cala instrukcje i wtedy przejrzec. Przeczytalem angielska ale osobiscie wolalbym miec po polsku.


sobota, 4 września 2004, 22:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL