Teraz jest wtorek, 24 kwietnia 2018, 18:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
 pytanie odnośnie Canona A80 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 17 sierpnia 2004, 11:41
Posty: 8
Lokalizacja: Rzeszów
Post pytanie odnośnie Canona A80
Mam pytanie wszedzie szukam i znalezc nie moge na swoim aparacie a80
opcji takiej by zdjęcia robił w formacie jak pod zdjęcia a nie na ekran.
chodzi mi o zmiane ustawien z rozmiaru 4:3 na 3:2 czy sie tak da?
Czy moze trzeba potem w programie graficznym przerabiac do formatu 3:2? Jak ktos wie gdzie to przestawić to bardzo prosze o podzielenie się tą informacją :)


środa, 8 września 2004, 09:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 742
Lokalizacja: Poznań
Post 
Z poziomu aparatu nie można.

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


środa, 8 września 2004, 10:19
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
W aparacie nic takiego nie ma.

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 8 września 2004, 10:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Trzeba się pobawić w programie graficznym. W aparacie nie ma takiej możliwości.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


środa, 8 września 2004, 13:21
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
W aparcie nie można...










PS. Fajne to powtarzanie w kółko tej samej wypowiedzi ;).

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


środa, 8 września 2004, 13:29
Zobacz profil

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 12:41
Posty: 34
Post 
Vendeur napisał(a):
W aparcie nie można...


Całkowicie zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, tym samym przyznając rację osobom jakie wypowiedziały się na początku tej dyskusji.
Jednakże pragnę w tym miejscu dodać, że oprogramowanie przywołanego w temacie aparatu (czyli, przypomnę: chodzi o niezwykle popularny wśród osób zajmjących się amatorsko fotografią cyfrową model A 80, należacy do słynnej serii PowerShot produkowanej przez firmę Canon) niestety nie umożliwia wykonania operacji zmiany proporcji boków zdjęć wykonywanych tym modelem aparatu.
Wypowiedź swoją pragnę podeprzeć faktem, iż jestem posiadaczem rzeczonego aparatu.
W konkluzji chciałbym podkreślić, odwołując się do wypowiedzi poprzedzających mnie dyskutantów, iż

Cichy napisał(a):
Z poziomu aparatu nie można.


a także

M napisał(a):
W aparacie nic takiego nie ma.


oraz

superbike2001 napisał(a):
W aparacie nie ma takiej możliwości.



Od siebie mogę dodać jedynie, że

Aparatem nie da się.

:wink:

_________________
Canon A80


środa, 8 września 2004, 13:54
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Hmm... a ja na to wszystko mówię:

:D :D :D :D :D :D :D

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 8 września 2004, 19:00
Zobacz profil

Dołączył: niedziela, 5 września 2004, 20:13
Posty: 136
Post 
A jakie oprogramowanie na komputer klasy PC procesorem Athlon umożliwia wykonanie takiego manewru to jest zmiany ustawien z 4:3 na 3:2 ? :) Czy musi być to drogie i trudne oprogramowanie firmy Axxxe czy też może jakiś freeware , shareware ?
W kwesti samego aparatu, polegam na zdaniu moich szanownych przedmówców, których serdecznie pozdrawiam. A oni twierdzą ,ze się nie da :(. Moze jednak kolejny Aparat serii A jak A100, czy A150 da nam takie możliwości ? ;)


Lord Rayden

_________________
D70


środa, 8 września 2004, 19:23
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 16:51
Posty: 7
Post 
a np. G5 ma taką funkcję, czy też nie?


środa, 8 września 2004, 19:45
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Lord Rayden napisał(a):
Moze jednak kolejny Aparat serii A jak A100, czy A150 da nam takie możliwości ? ;)


Cóż, to byłby spory krok wstecz, jako, że A100 to jeden z dość starych aparatów cyfrowych Canona :D

Co do softu: koniecznie Photoshop albo ACDSee, nic darmowego, a równie dobrego Polaczkowi nie przystoi. Liczy się nazwa.

Pozdr,
kSh

PS. ...a tak poważnie, to polecam XnView, IrfanView, The GIMP. Poradzą sobie z kadrowaniem i wszystkimi innymi operacjami edytorskimi doskonale. No jeszcze polecam NeatImage Demo [darmowa, w pełni funkcjonalna wersja apki do odszumiania i wyostrzania fot].

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


środa, 8 września 2004, 19:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
kSh napisał(a):
IrfanView,

Tam jest dokładnie opcja do zmiany 4:3 na 3:2

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 8 września 2004, 22:05
Zobacz profil

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 12:41
Posty: 34
Post 
Polecam JPEGcrops
oto link: http://ekot.dk/programmer/JPEGCrops/

Genialny w swojej prostocie, szybki, za darmo, ma polską wersję...
Warto spróbować!

_________________
Canon A80


czwartek, 9 września 2004, 13:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL