Teraz jest poniedziałek, 24 września 2018, 06:32




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 novy firware 1.0.2.0 pro Canon S1 IS 
Autor Wiadomość
Post novy firware 1.0.2.0 pro Canon S1 IS
Canon vydal nový firmware (1.0.2.0) pro Canon PowerShot S1 IS
http://www.canon.co.jp/Imaging/pss1is/firmware-e.html
---------------
What has been improved in version 1.0.2.0 of the firmware?

In extremely rare cases, the following problems could occur with this camera, but these have been fixed.

Camera Issues
Incorrect information about the capacity of the CF card or the number of images it could store was displayed.
Messages indicating that the card was malfunctioning or that there were no images on it were displayed, and it became impossible to take new images or play back the recorded images.
Images that had already been recorded would be overwritten with newly taken images.

Computer Issues
Images taken with the camera could not be played back.
If these issues have occurred with your camera/CF card, please reformat the card after updating the camera’s firmware.

--------------------------
Dle techto informaci to vypada, ze by mohla byt opravena nekompatibilita napriklad s kartou CF Pretec 512MB HighSpeeed.
Pokud nekdo ma tuto kartu, muze to vyzkouset?
-------------------------
Prominte mi tu cestinu - polsky neumim.


sobota, 11 września 2004, 00:32

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
Dzień dobry, dejwy.
Jedyna możliwość sprawdzenia, czy firmware rozwiązuje problem z kartami 512MB HighSpeed, to wgrać ten firmware do swojego S1 IS i sprawdzić. U nas pewnie nawet nikt nie wiedział, że wyszedł nowy, bo S1 IS to raczej mało popularny aparat [dopiero zaczyna tanieć i ludzie zaczynają go kupować]. Jak będziesz coś wiedział, to pisz - nawet po czesku :)

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 11 września 2004, 09:10
Zobacz profil
Post 
cytat z forum konkurencji:
"...poprawiono jeszcze szybkosc autofocus'a, z tego co reportuja uzytkownicy po testach aparatu przed i po upgrejdzie, po nim aparat ostrzy zdecydowanie pewniej i szybciej w slabym swietle, brakuje tylko lampki asystujacej w ciemnosci, ale pewnie canon doda ja w nastepnym firmware, najbardziej optymalny bylby przeblysk flash'a, ale tego pewnie nie dadza czas pokaze, usprawniono jeszcze wymiane danych miedzy aparatem, a karta, na wolniejszych kartach filmy mniej sie tna, zrodlo rozne fora, m.in. dpreview"


sobota, 11 września 2004, 10:01
Post 
ja mam S1 i zrobilem wczoraj wieczorem upgrade firmware.

i potwierdzam - ostrzy w słabym świetle wyraźnie szybciej - moim zdaniem jest o wiele lepiej niz było...

a co do CF to postaram się w tygodniu wrzucić PRETEC'a 512 i KINGSTONA 512 HS które na moim 1.0.1.0 nie działały poprawnie i dam znać.
W każdym razie AF w słabym oświetleniu poprawiony na duzy +.


sobota, 11 września 2004, 11:25
Post 
a ja mam juz 1.0.2.0
wiec niestety nie wiem jak dzialal aparat na starszym sofcie.
Kupilem S1 tydzien temu, wiec pewnie juz wgrywaja od 2-3 tygodni nowy firmware


sobota, 11 września 2004, 12:24
Post 
_Bunio_ napisał(a):
ja mam S1 i zrobilem wczoraj wieczorem upgrade firmware.

i potwierdzam - ostrzy w słabym świetle wyraźnie szybciej - moim zdaniem jest o wiele lepiej niz było...

a co do CF to postaram się w tygodniu wrzucić PRETEC'a 512 i KINGSTONA 512 HS które na moim 1.0.1.0 nie działały poprawnie i dam znać.
W każdym razie AF w słabym oświetleniu poprawiony na duzy +.



a jak sie wgrywa ten nowy firmware???


sobota, 11 września 2004, 16:06
Post 
oto dokładna instrukcja od canona : (sorki jeśli dubluje temat)
http://web.canon.jp/Imaging/dc/PDF/firmup_inst2004-e.pdf

ogólnie to łatwo się wgrywa..ale jak to bywa w życiu zawsze może coś pójść nie tak... dlatego canon nie daje na to gwarancji i poleca zwrócic się do serwisu z przeprowadzeniem upgrade'u...

najważniejsze z tego wszystkiego to mieć naładowane na maxa akku.

Tutaj :
http://web.canon.jp/Imaging/pss1is/frm/firmdownload-e.html?Submit=Download+Page
podaje się na dole numer seryjny aparatu i jeśli wpuści dalej to ściaga się archiwum na dysk (jeśli nie to napisze że masz już najnowszy firmware i nie trzeba nic zgrywać), po rozpakowaniu archiwum do folderu uruchamia się exe'ka (firmware update.exe bodajże) i kreatorem leci sie dalej (NEXT) wykonując polecenia w oknie kreatora (podpięcie aparatu).
Po zgraniu firmware na czystą i sofrmatowaną wcześniej kartę CF odłącza się aparat od kompa, włącza w tryb przeglądania zdjęć, wybieramy MENU, na dole jest opcja FIRMWARE UPDATE, potwierdzamy, aparat wykrywa na karcie CF numer jaki ma być i jaki jest obecnie wgrany, potwierdzamy jeszcze raz i nastepuje najważniejsza część zabawy - pojawia się napis że nie wolno wyłączać aparatu (flash'owanie trwa ok 3-5 minut) po czym aparat samoczynnie się wyłącza - należy tylko wspomnieć iż tracimy wszelkie nasze ustawienia aparatu - zostaną przywrócone domyślne ustawienia i prawdopodobnie wyzerowany licznik zdjęć.
Ot i wszystko....


sobota, 11 września 2004, 17:38
Post jak na firmware upgrade
tommi1 napisał(a):
a jak sie wgrywa ten nowy firmware???


Ja to delam jednoduse pomoci Ctecky karet CF:
1/ Poomoci ctecky karet z karty vse vymaz - ne fotoaparatem, ale v PC pomoci ctecky (vsechny soubory i slozky)
2/ Na kartu nahraju pouze soubor "Ps_s1.fir", to je soubor s firmwarem - rozbali se krome jinych nepotrebnych souboru ze stazeneho souboru "pss1is_firm_win-e.exe" od Canonu
3/ Vlozim kartu do fotoapatu a zapnu ho do rezimu prohlizeni fotek
4/ Stisknu MENU a uplne dole je polozka "Firmware upgrade..."

Upgrade trva 2-3 minuty, tak pozijte cerstve baterie at se vam v probehu upgrade nevybiji.
-------
Snad tomu slovanskemu jazyku porozumite


sobota, 11 września 2004, 21:16
Post 
Cytuj:
[...] i poleca zwrócic się do serwisu z przeprowadzeniem upgrade'u...


A gdzie w Wawie jest serwis ? Czy moge sie wybrac do pierwszego lepszego sklepu Canona ?


niedziela, 12 września 2004, 11:45
Post 
_Bunio_ napisał(a):
oto dokładna instrukcja od canona : (sorki jeśli dubluje temat)
http://web.canon.jp/Imaging/dc/PDF/firmup_inst2004-e.pdf

ogólnie to łatwo się wgrywa..ale jak to bywa w życiu zawsze może coś pójść nie tak... dlatego canon nie daje na to gwarancji i poleca zwrócic się do serwisu z przeprowadzeniem upgrade'u...

najważniejsze z tego wszystkiego to mieć naładowane na maxa akku.

Tutaj :
http://web.canon.jp/Imaging/pss1is/frm/firmdownload-e.html?Submit=Download+Page
podaje się na dole numer seryjny aparatu i jeśli wpuści dalej to ściaga się archiwum na dysk (jeśli nie to napisze że masz już najnowszy firmware i nie trzeba nic zgrywać), po rozpakowaniu archiwum do folderu uruchamia się exe'ka (firmware update.exe bodajże) i kreatorem leci sie dalej (NEXT) wykonując polecenia w oknie kreatora (podpięcie aparatu).
Po zgraniu firmware na czystą i sofrmatowaną wcześniej kartę CF odłącza się aparat od kompa, włącza w tryb przeglądania zdjęć, wybieramy MENU, na dole jest opcja FIRMWARE UPDATE, potwierdzamy, aparat wykrywa na karcie CF numer jaki ma być i jaki jest obecnie wgrany, potwierdzamy jeszcze raz i nastepuje najważniejsza część zabawy - pojawia się napis że nie wolno wyłączać aparatu (flash'owanie trwa ok 3-5 minut) po czym aparat samoczynnie się wyłącza - należy tylko wspomnieć iż tracimy wszelkie nasze ustawienia aparatu - zostaną przywrócone domyślne ustawienia i prawdopodobnie wyzerowany licznik zdjęć.
Ot i wszystko....



dzieki za instruktaz, update przebiegl bezproblemowo


niedziela, 12 września 2004, 12:57
Post 
no i jak po update ? zmienilo sie cos ?


niedziela, 12 września 2004, 13:23
Post 
sebasw napisał(a):
no i jak po update ? zmienilo sie cos ?


ja tam jestem laikiem w robieniu zdjec, ale faktycznie w slabym swietle wychodza lepsze zdjecia, no i z bliskiej odleglosci tez fotki wychodza ... wczesniej nie chcialy... :shock:


niedziela, 12 września 2004, 19:34

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 20:36
Posty: 111
Post 
Serwis Canona jest w Warszawie
Ul.Żytnia 15 c


niedziela, 12 września 2004, 19:57
Zobacz profil
Post 
dzieki Focik za info..


niedziela, 12 września 2004, 20:21
Post 
mialem isc do Canona, ale co tam.. do odwaznych swiat nalezy.. juz jestem po update'cie. Rzeczywiscie szybciej i lepiej ostrzy w wyzej wymienionych warunkach... Co do reszty uaktualnien to sie przekonam wkrotce..


niedziela, 12 września 2004, 22:47
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL