Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 00:45




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Canon S1 IS cz A95 ? pomocy 
Autor Wiadomość
Post Canon S1 IS cz A95 ? pomocy
pomóżcie mi wybrać. Wiem że S1 IS ma duży zoom ale to nie przesądza sprawy (dobre ale chyba nie najważniejsze) z kolei A 95 5 Mpiksel !!! Chodzi mi najbardziej o dobra jakosć zdjęć, czy jest miedzy nimi różnica, a jak tak to czy duża?. Który z nich jest prostszy w obsłudze. A 95 to nowy aparat i może jest w nim coś nowego co zasługuje na uwagę. S1 Is jest droższy i może ma coś za co warto tyle dopłacić- jak myślicie?Potrzebny mi aparat do scen rodzinnych i na wakacje i niezawodny :)
Co trzeba koniecznie do nich dokupić :oops:


sobota, 11 września 2004, 21:02

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 20:36
Posty: 111
Post 
Człowieku !!!!
Długi zoom i stabilizacja to jest istotne !!!
W A-95 lecisz zoomując z 2,8 na 4,8 i możesz przy słabym świetle nie utrzymać , a 3,2 czy 5,0 to różnica jak robisz foty 24*30 cm :)


sobota, 11 września 2004, 21:11
Zobacz profil
Post 
Poprzednik chcial powiedziec ze jezeli potrzebujesz zooma to kup s1 i tylko dlatego oplaca sie doplacic. Aha no i oczywiscie filmy, ale kto kupuje cyfrowke dla filmow:) Jesli natomiastzoom 3x ci wystarczy a nagrywanie filmow ni jest priorytetem to wybierz a95- to b dobry wybor, najlepszy w tej klasie cenowej.


sobota, 11 września 2004, 22:31

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
S1 IS to aparat z wyższej półki. Jeżeli stać Cię, bierz go. Jeżeli nie - A95 jest mimo wszystko rewelacyjny, ale zoomu 10x może Tobie zabraknąć.

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


sobota, 11 września 2004, 22:34
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Nie byłbym przekonany, czy z wyższej półki. To dla mnie takie połączenie A75 i A80 z dużym zoomem i stabilizacją.

Koniecznie trzeba dokupić: pokrowiec, kartę pamięci (co najmniej 256mb), ładowarkę (np. dobre są EMOSY 8168 oraz 9168), akumulatorki (sanyo, gp, energizer). To jest podstawowa lista dodatków.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 11 września 2004, 22:46
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Ja mam A95 i powiem szczerze ze chyba bym sklonil sie ku S1 IS dzisiaj. Jakosc fotek jest wystarczajaco dobra w S1 IS ale napewno lepsze rezultaty uzyskasz kupujac A95. Trudny wybor w sumie :)

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


sobota, 11 września 2004, 23:02
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
RooN- czyżby nutka rozżalenia (możesz mi oddać A95, mnie tam się podoba :D )?

Lepsze zdjęcia robi raczej A95, za to S1 jest bardziej funkcjonalny. Pamiętaj, że w A95 zdjęcie możesz wykadrować, a w S1 wyzoomować. Wybór rzeczywiście dość trudny, sam nie wiem, na co bym się zdecydował.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


sobota, 11 września 2004, 23:08
Zobacz profil
Post 
Witam,
S1 to wcale nie jest wyzsza polka. Jak dla mnie to rozwiniecie serii Axx o wiekszy zoom i tyle. No chyba ze uwzglednimy tylko jego zbyt wysoka cene. Aparat sam w sobie bardzo ciekawy ale nie jestem przekonany czy warto przeplacac. Bardzo dobrego UZ (np. Olympusa 760/765) mozna kupic duzo taniej. Wiec raczej lepiej przemyslec sprawe jeszcze raz. Lepsze fotki i wspomniane mozliwosci kadrowania i bardzo dobra cena to argumenty istotne dlatego stawiam na A95. Chyba... :wink:
Pozdrawiam
~Szamil 8)


sobota, 11 września 2004, 23:34

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 20:36
Posty: 111
Post 
Szamil tak , ale masz dłuuugiego którego używasz jak napitala słoneczko na 1/350 w przypadku Olków
I tu jest opcjonalnie przydatna w Canonku


sobota, 11 września 2004, 23:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
No, to jest zaleta S1- stabilizacja. Inaczej trza se statywem łazić. Jednak ja bym poczekał na photokinę, może oly coś wypuści nowego ze stabilizacją.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 12 września 2004, 00:32
Zobacz profil
Post Re: re
superbike2001 napisał(a):
RooN- czyżby nutka rozżalenia (możesz mi oddać A95, mnie tam się podoba :D )?

Lepsze zdjęcia robi raczej A95, za to S1 jest bardziej funkcjonalny. Pamiętaj, że w A95 zdjęcie możesz wykadrować, a w S1 wyzoomować. Wybór rzeczywiście dość trudny, sam nie wiem, na co bym się zdecydował.


Może mi ktoś naświetlić jaka jest różnica miedzy jednym a drugim (kadrowanie a zoomowanie)jak to w praktyce wygląda? :oops: :oops:
pzdr, dzieki za zainteresowanie....


niedziela, 12 września 2004, 13:11

Dołączył: niedziela, 12 września 2004, 14:35
Posty: 3
Lokalizacja: Krak
Post 
Sam jestem zaintersowany canonem s1is. Sam nie wiem czy nadaje sie do uzytkowania amatorskiego?? Czy moze ktos doradzic czy warto kupic ten aparat?? I czy 3,2 megapixeli wystarczy do amatorskiego fotografowania i do wylowywania zdjec 9x13?? Jak by ktos mial fotke wykonana tym aparatem to prosze umiescic na stronie badz przeslać na moj e-mail bede bardzo wdzieczny. :)


niedziela, 12 września 2004, 14:41
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
gregory starczy do A4.

zoomować możesz aparatem. Kadrować na kompie.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 12 września 2004, 14:44
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
Wiele razy byl poruszany temat Canona S1 IS tutaj na forum. Prosze poszukac w archiwum i na wszystkie pytania znajdziecie odp. Nie ma sensu ciagle i ciagle pytac o to samo.

Tu masz jedna fotke z A95 zrobiona kolo 21:00 pare dni temu. ( bez statywu)

Obrazek

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


niedziela, 12 września 2004, 15:27
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 7 czerwca 2004, 14:37
Posty: 160
Lokalizacja: Poznań
Post 
No dobrze, bez statywu, ale na czymś musiałeś go postawić, bo przecież nie trzymałeś go przez 10 sekund w łapkach :shock:

Pozdr,
kSh

_________________
Podpis zablokowany przez administratora.


niedziela, 12 września 2004, 20:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL