Teraz jest poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 19:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 FILMIKI Z A60 NA KOMPIE ! HELP ME ! 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 15:04
Posty: 3
Post FILMIKI Z A60 NA KOMPIE ! HELP ME !
Witam.Mam canona a60.A problem mam następujący : jak nagram filmik *.avi i zgram na kompa to moge go otworzyć tylko Quick Time-em 5.0 co na płycie z canonem dostałem a już QT 6.0 nie może odtworzyć. Jak próbuje odtworzyc filmik allplayerem,bestplayerem,vplayerem,windowsmediaplayerem,winampem itd... to słychać tylko dźwięk a obrazu brak lub widac jakieś zmazy. Napewno to nie jest sprawa kodeków - próbowałem wszystkiego. Próbowałem też WinMPG Video Convertem przerobić na mpeg ale kiszka - to samo ->dźwięk jest a obraz jest zamazany (kolorowe paski itd..). Poprostu ręce mi opadają ... myślałem że Quick Time to od plików *.mov jest ... a jak a60 kręci filmy w avi to powinno śmigać na większości playerów... Jeżeli ktoś zna sposób na odtwarzanie avików z a60 na vplayerze lub czym innym (oprócz QT 5.0) lub miał podobny problem to prosiłbym o porade . Z góry dziękuje i pozdrawiam @ll


wtorek, 14 września 2004, 15:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 sierpnia 2004, 22:28
Posty: 70
Lokalizacja: localhost
Post 
Ja odtwarzam filmiki na linuxie i oto co mi wypisal mplayer o kodeku video:
Kod:
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffmjpeg] vfm:ffmpeg (FFmpeg MJPEG decoder)

I tego chyba trzeba na google poszukac..

_________________
Canon A75 + 32MB Canon + 256MB Kingston
I na razie tylko tyle..


wtorek, 14 września 2004, 15:30
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 14 września 2004, 15:04
Posty: 3
Post 
Dzinks człowieq ;-) Trzeba zainstalować kodeka Motion JPEG -->ja zainstalowałem Motion JPEG Codec 3.2.4 z tąd http://www.codecsdownload.com/cgi-bin/TopDown/download.pl?file=0210


wtorek, 14 września 2004, 16:08
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Czyli nie masz wszystkich kodeków... i w tym leżał problem.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 14 września 2004, 16:34
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 16 marca 2004, 20:39
Posty: 9
Lokalizacja: Galicja Zachodnia
Post dzwięk
Witam!
Miałem podobny problem z filmikami na a60 (teraz na a70) ale z dzwiękiem.
Odpowiednie kodeki video zainstalowały się same z oprogramowaniem Canona mimo to przy odtwarzaniu obraz skakał i przyspieszał bez synchronizacji z dzwiękiem.
Okazało się że system nie trawi częstotliwości próbkowania dzwięku wynoszącej 1024Hz.
Wystarczy np. VirtualDub'em ją zmienić na 1025Hz (Audio Conversion - Sampling rate) i jest wszystko OK.
Wlodek


niedziela, 19 września 2004, 08:40
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL