Teraz jest niedziela, 23 września 2018, 06:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 zestaw ochronny dla canona S1 
Autor Wiadomość

Dołączył: sobota, 18 września 2004, 23:00
Posty: 1
Post zestaw ochronny dla canona S1
witam wszystkich,

moj znajomy namawia mnie bym zakupil zestaw ochronny do mojego canona S1, skladajacy sie z tulejki, filtra UV i dekielka, ze niby nie brudzi sie wtedy obiektyw, nie ma sladow paluchow nie mowiac juz o zarysowaniu.

Czy ktos z was cos takiego uzywa, poleca, niepoleca, uwaza ze warto, nie warto itp. wszelakie sugestie i wlasne zdania beda mile widziane...:),

czy wogole cos takiego mozna do canona s1 dostac i ile to kosztuje?


sobota, 18 września 2004, 23:06
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Owszem, jest to dobra ochrona przed uszkodzeniami, zabrudzeniami itp. obiektywu.

Czy coś takiego jest do S1 nie wiem, ale wątpię, że nie ma.

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


niedziela, 19 września 2004, 00:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 lutego 2004, 00:02
Posty: 18
Lokalizacja: Polska
Post 
Jest coś takiego:

Canon LAH-DC10 Converter Adapter

Umożliwia dołączenie do aparatu Powershot S1 IS konwerterów: szerokątnego i tele. Średnica gwintu: 52 mm

u nas kosztuje ponad 200zł, w usa około 30$
zobacz np:
http://www.beachcamera.com/shop/Product ... =CNLAHDC10
wiem bo niedługo przyjedzie do mie razem z aparacikiem właśnie z usa :lol:

pozdrawiam

PS
jeszcze do tego filtr UV do kompletu, 52mm oczywiście


niedziela, 19 września 2004, 01:57
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post Re: zestaw ochronny dla canona S1
tomm napisał(a):
ze niby nie brudzi sie wtedy obiektyw, nie ma sladow paluchow nie mowiac juz o zarysowaniu


Bo tak rzeczywiście jest!

tomm napisał(a):
czy wogole cos takiego mozna do canona s1 dostac i ile to kosztuje?


Owszem, można dostać taki zestaw. Kosztuje on ok. 99 zł

_________________
Canon i Nikon


wtorek, 21 września 2004, 23:23
Zobacz profil
Post 
no i trzeba pamietac, ze jak zalozysz taka tulejke, na stale to musisz zmienic pokrowiec - torbe, bo aparat sie "wydluzy"


niedziela, 26 września 2004, 12:43
Post 
Mam pare pytan do uzytkownikow S1->planuje zakup wiec prosze o wyrozumialosc:
-czy zwykle karty pamieci (tzn nie HS) nie pogarszaja plynnosci zapisywanych sekwencji?
-czy zestaw ochronny nie pogarsza jakosci zdjec
-jakie karty rekomendujecie do S1? (rozmiar i firma)
-ile czasu mozna pracowac na S1 na 1 ladowaniu aku o poj. np 2300-2500mAh?
To chyba narazie wszystko co mi sie nasunelo...


niedziela, 26 września 2004, 13:27
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post 
ad.1 - no z zasady wynika, że zwykłe są wolniejsze bo w końcu high speed to high speed, ale ja różnicy nie zauważyłem
ad.2 - jeszcze nie doszedł do mnie zamówiony zestaw to nie wiem, ale wydaję mi się, że powinien zdjęcia polepszać
ad.3 - Pretec CF 12 GB :twisted: a tak na serio, to rozmiar zależy tylko od tego ile chcesz na nią wydać, a firma jak dla mnie nie ma znaczenia (oprócz różnicy w cenach :wink: )
ad.4 - no mi sie udalo kiedys prawie dwa razy karte zapelnic zanim padlo zasilanie, mam Energizer 2300, ale to wszytsko zależy od użytkowania, równie dobrze moge te aku w 2 h rozładować

Mam nadzieje, że moje odpowiedzi chociaż minimalnie sie przydadzą

_________________
Canon i Nikon


niedziela, 26 września 2004, 13:45
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post 
Chciałem zakomunikować, że wczoraj przyszedł do mnie sprzęt (zestaw ochronny). Aparat przentuje się z nim świetnie! Dokładnie jak na zdjęciach. Wszystko oprócz dekielka wykonane jest z aluminium. (no oprócz szkła filtra :wink: )

A co do uwag to mam tylko dwie takie malutkie. Mianowicie tulejka po założeniu ma malutki luz i trochę jakby "lata", ale ten luz jest minimalny, wystarczył drobniutki tuning i wszystko jest spoko! A drugą uwagą jest taki "niezbyt atrakcyjny" przód dekielka. Coś a'la skóra. :? No i nie ma żadnego uchwycika żeby go przyczepić np. do paska. Ale przynajmniej dobrze sie trzyma i za chiny nie spadnie :wink:

Ogólnie jestem BARDZO zadowolony i polecam!

_________________
Canon i Nikon


środa, 29 września 2004, 11:21
Zobacz profil
Post 
-czy zwykle karty pamieci (tzn nie HS) nie pogarszaja plynnosci zapisywanych sekwencji?

Ja pracuję na wolnej karcie i nie ma żadnych problemów.

-jakie karty rekomendujecie do S1? (rozmiar i firma)

Mój S! IS nie chciał współpracować z Kingstonem 256. Zamieniłem na markę CEON 256 i jest ekstra. Z Sandiskiem też działa poprawnie


środa, 29 września 2004, 18:43
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
Anonymous napisał(a):

Mój S! IS nie chciał współpracować z Kingstonem 256. Zamieniłem na markę CEON 256 i jest ekstra. Z Sandiskiem też działa poprawnie


Ja żadnych problemów z Kingstonem 256 nie mam. Gdyby występowały jakieś problemy z komunikacją z kartami to nowa wersja softu chyba sprawę załatwia. :wink:

pozdrawiam

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


niedziela, 3 października 2004, 18:26
Zobacz profil
Post 
bylo o tym na forum juz wiele razy......

kingston wydal kiepska serie kart opratych na podzespolach Samsunga i te karty nie dzialaly za dobrze.

Jednak karty na podzespolach Toshiby dzialaja idealnie i tylko takie nalezy kupowac.


niedziela, 3 października 2004, 22:09
Post 
Cytuj:
kingston wydal kiepska serie kart opratych na podzespolach Samsunga i te karty nie dzialaly za dobrze.

Jednak karty na podzespolach Toshiby dzialaja idealnie i tylko takie nalezy kupowac.


Wszystko jasne tylko jeden drobiazg, jak rozpoznać na jakich podzestołach jest karta?
Pozdrawiam


poniedziałek, 4 października 2004, 07:31
Post 
:) najlepiej zapytac sprzeadwce :) innych sposob nie znam,a sa napewno :)


poniedziałek, 4 października 2004, 10:37

Dołączył: sobota, 9 października 2004, 00:05
Posty: 33
Lokalizacja: Kraków
Post 
Faktem jest , że aparacik po założeniu tulejki wygląda dużo dostojniej. Cały efekt niweczy dekielek. Niestety oryginalny - srebrny - nie pasuje na filtr.
A może ktoś wie, gdzie kupić i jaki, żeby ta niby skóra, co wygląda jak z Drucha (czy ktoś to jeszcze pamięta?) nie szpeciła? Przydałoby się uszko na sznureczek. Chętnie wydam parę złotych na ładniejszy dekielek.

_________________
Bewere


niedziela, 10 października 2004, 00:30
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post 
Ja to nie wiem gdzie można coś takiego nabyć, ale mam taki ały pomysł na tuning tege dekielka. Do tego jednak trzeba poświęcić ten orginalny. Tak pomyślałem że można by na wierzch tego czarnego nakleić przy pomocy np. super glue ten ten ładny dekielek Canona i wtedy razem to by już jakoś wyglądało, tylko, że mi troche szkoda tego dekielka :wink:

_________________
Canon i Nikon


niedziela, 10 października 2004, 11:53
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL