Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 16:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Pojawił się Canon EOS-1Ds Mark II ! 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 3 czerwca 2004, 14:17
Posty: 233
Lokalizacja: Kujawsko-Pomorskie
Post Pojawił się Canon EOS-1Ds Mark II !
Nie będę kopiował specyfikacji, bo mozecie sobie sami to poczytac, od siebie napisze jedynie, że aparat ten posiada matrycę prawie 17 Mpix(dokładnie to 16.7) !. Pozwala to np. na wykonanie odbitki w formacie 50 x 75 cm przy ok 170 dpi, czyli z całkiem dobrą jakością...

Obrazek
Obrazek
Tutaj macie linki:

http://www.dpreview.com/news/0409/04092 ... dsmkii.asp
http://www.dpreview.com/articles/canoneos1dsmkii/

A tutaj pierwsze sample:
http://www.canon.co.jp/Imaging/eos1dsm2 ... ple-e.html

Pozdr.


wtorek, 21 września 2004, 12:24
Zobacz profil

Dołączył: środa, 1 września 2004, 15:51
Posty: 156
Lokalizacja: Wrocław
Post 
obawiam się, że długo będziemy czekać, aż ktoś będzie miał taki sprzęt na tym forum


wtorek, 21 września 2004, 13:54
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 03:07
Posty: 150
Lokalizacja: Gdynia
Post 
aparat kosztuje tyle co nowa skoda fabia pewnie :)

_________________
Canon A95 , 4x Sanyo 2500 ! , 512MB PRETEC HS

----------------------------------
http://www.ziemni.risp.pl/ - Polecam luknac


wtorek, 21 września 2004, 16:16
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Znajomy ma zwykłego Canona 1Ds i widziałem w sklepie cena 44999 PLN więc to już mi wystarczy :wink:
Tylko w ilu trzeba iść na miasto, żeby nim robić zdjęcia nocne bez stresowania się :lol:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


wtorek, 21 września 2004, 16:21
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 10 kwietnia 2004, 20:59
Posty: 1321
Lokalizacja: Gdańsk- wiecz(trz) ne miasto
Post re
Ja Cię, ale maszynka, po prostu extra!!! Tylko pokazać się z tym bez obstawy... no i ta cena... i już ten aparat taki fajny nie jest...

_________________
::Był sobie flamaster i się popisał::
::Zaczynam z fotografiš od nowa...::


wtorek, 21 września 2004, 17:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 maja 2004, 11:35
Posty: 153
Lokalizacja: Caversham
Post 
Pomarzeyc to my sobie mozemy.............
Ale z pewnoscia bedzie boski.........


Pozdr.

_________________
EOS 40D, 17-55 IS USM, EF 75-300 USM III


wtorek, 21 września 2004, 17:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post 
M napisał(a):
Tylko w ilu trzeba iść na miasto, żeby nim robić zdjęcia nocne bez stresowania się :lol:


Ja bym sie bał to w domu trzymać :wink:

Ale jak kogoś stać na taki sprzęt to pewnie ma dobry sejf i kilku panów ochroniarzy z psami :wink:

Gdybym ja nazbierał już te jakieś 50 tys. to chyba jednak wolałbym BMW E-46 z 1997 r. z full wypasem :wink:

_________________
Canon i Nikon


wtorek, 21 września 2004, 23:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
maciekh napisał(a):
Gdybym ja nazbierał już te jakieś 50 tys. to chyba jednak wolałbym BMW E-46 z 1997 r. z full wypasem :wink:

Taki aparat ma na siebie zarabiać
a
BMW to nic innego jak Będziesz Miał Wydatki :lol:

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 22 września 2004, 00:17
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 23 lipca 2004, 22:13
Posty: 7
Post 1ds mk II
17mln! pomyslcie sobie jaka pamiec do tego trzeba, a, i jeszcze pisza ze moze zapisywac jednoczesnie na cf i na sd!
swoja droga ciekawe jak u niego wyglada iso3200

pozdrovka

_________________
mum's gonna fix it al soon


środa, 22 września 2004, 10:09
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 15:19
Posty: 34
Post 
to wysokie ISO tez mnie interesuje
moze ktos ma lustrzanke ktora oferuje wyzsze ISO i moze zrobic nam jakiegos sampla


środa, 22 września 2004, 12:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL