Teraz jest niedziela, 22 kwietnia 2018, 10:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 A95 - problemy z komunikacją w ZoomBrowser 
Autor Wiadomość

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 17:00
Posty: 4
Lokalizacja: Rybnik
Post A95 - problemy z komunikacją w ZoomBrowser
Witam serdecznie,
mam chyba dosc nietypowy problem, poniewaz w zaden sposob nie potrafie ustanowic połączenia z moim aparatem poprzez firmowe oprogramowanie Canona, mam tu na mysli ZoomBrowser'a. Sprawa jest o tyle dziwna, ze WIN XP doskonale sobie z tym radzi. To co moge dodac ze swojej strony to to, ze w XP jest SP2, jest to wersja polska, a aparat zakupiony w niemczech wiec moze tu cos jest nie tak :?:
Dzieki z gory za kazda wskazowke :)
pozdrawiam

_________________
photonewbie
Canon A95, CF 512 MB Kingston, Enrgizer 2300 mAh, Duracell 2050 mAh, ład.: MW9168


piątek, 24 września 2004, 12:53
Zobacz profil
Post 
ja tam nie mam żadnego problemu z tym,
mam A95 i zainstalowałem ZoomBrowser na XP+SP1
może problem w tym, że nie ustawiasz aparatu w tryb pracy "odtwarzania"
(masz sprzęt z niemiec to i pewnie instrukcji niemasz ;) więc nie wiesz :P )
krótko mówiąc, robię to tak:
1) przy włączonym kompie podłączam kabelek USB do aparatu (aparat mam ON lub OFF -bez różnicy- ale w trybie odtwarzania)
2)jeśli aparat jest OFF to robie mu ON i czekam... :P
3) uruchamia mi się ZoomBrowser i czeka na "instrukcje" z aparatu :P
4) w aparacie uaktywnia się (sama) opcja do transferu i wybieram obrazki i daje SET
5)to wszystko.


czwartek, 30 września 2004, 20:35

Dołączył: czwartek, 16 września 2004, 22:08
Posty: 74
Post 
Tak - aparat należe przełączyć w stan komunikacji z kompem (patrz instrukcja obsługi).

A jeśli to nie pomoże, to sugeruję pozbyć się SP2 i zainstalować SP1. Z tego co na razie słyszałem i po części sprawdziłem w praktyce, to SP2 do XP stwarza więcej problemów niż pożytku. Blokuje niewiadomo co, niewiadomo dlaczego i potem rzeczywiście komputer może się dziwnie zachowywać. A wszystko niby dla naszego bezpieczeństwa... :)

_________________
Zenit 12XP + flesze: Elwa FotoE 18LA2 (baterie) i Elgawa N128 (sieć);
Olympus C-310 Zoom, 2x Olympus XD (64 MB i 16 MB);
Aku: 4x GP 1300 mAh + 2x Panasonic 2100 mAh + GP Powerbank;


czwartek, 30 września 2004, 20:42
Zobacz profil

Dołączył: piątek, 10 września 2004, 17:00
Posty: 4
Lokalizacja: Rybnik
Post A95 - problemy z komunikacją w ZoomBrowser
Witam
dziekuje za podpowiedzi, ale wydaje mi sie jednak ze niedokladnie wczytaliscie sie w opis problemu, a mianowicie napisalem przeciez ze komunikacja spod samego WIN XP jest bezproblemowa a w zwiazku z tym aparat musi znajdowac sie w tzw. trybie "PLAY" bo inaczej wspomniana komunikacja nie mialaby racji bytu :)
wydaje mi sie ze bardziej prawdopodobna jest sugestia zblokowania ZoomBrowser'a poprzez wspomniany przeze mnie SP2...
pozdrawiam

_________________
photonewbie
Canon A95, CF 512 MB Kingston, Enrgizer 2300 mAh, Duracell 2050 mAh, ład.: MW9168


czwartek, 30 września 2004, 21:29
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL