Teraz jest środa, 25 kwietnia 2018, 10:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 S1 IS a makro 
Autor Wiadomość
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 09:19
Posty: 238
Post S1 IS a makro
No właśnie mam pytanie czy może ktoś z uzytkowników wie a może sam próbował juz jak S1 zachowuje się przy robieniu zdjęć makro w szcególności z dodatowymi soczewkami. Mam zamiar go kupic ale to ostrzenie od 10 cm jakoś trochę mnie odstarsza.


sobota, 25 września 2004, 07:11
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
No to ja mogę powiedzieć, że 1s bawiłem się 10min i ostrzył od 4cm przy wylaczonym macro...
PS. gdzie i za ile tuleje kupiles?

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


sobota, 25 września 2004, 09:33
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 09:19
Posty: 238
Post 
hehe jeszcze nie mam aparatu a już pytasz o tuleje :) ale są tu http://www.xxxxxx.pl/sklep/product_info.php?cPath=21&products_id=307
Właśnie znalazłem takie porównanie http://www.lensmateonline.com/S1macrocomp.html także chyba z soczewkami +10 nie jest najgorzej ale mogłoby byc lepiej - oni w każdym razie nie rekomendują.
Trochę mnie to zmartwiło i znowu zacząłem się zastanawiać czy jednak olek c-765 nie byłby lepszym wyborem.


sobota, 25 września 2004, 09:59
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 lipca 2004, 12:37
Posty: 206
Lokalizacja: Londyn
Post 
Te 10 cm to nie prawda! :evil: Ja nie wiem skąd się to wzięło. Aparat ostrzy od 4 cm! A trybu makro się nie włącza bo takiego poprostu nie ma... :wink:

_________________
Canon i Nikon


sobota, 25 września 2004, 10:12
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
765 lepszy od 1s is? to chyba zart. canon ma stabilizacje odchylane lcd i zdjecia - super

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


sobota, 25 września 2004, 11:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 09:19
Posty: 238
Post 
może i tak
Ale przed chwilą zobaczyłem że cena g5 ostatnio chyba trochę spadła i można go dostać 200 zł drożej niż S1 IS.
Cholera jasna za trudny wybór


sobota, 25 września 2004, 11:43
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 26 sierpnia 2004, 15:51
Posty: 183
Post 
Dla mnie wybor jest oczywisty - canon 1s is bo to wypasiony ultra zoomiak. g5 ma jasny obiektyw i 5mpix. Za to nie ma 10x zoom i stabilizacji. I abberacji troszke jest...

_________________
Canon A60 kingston 256mb 4x 2400 forever + energizer + Velbon dx-888 + macro edar 2.8/100mm ( niedlugo 1.8/400mm)+ tulejka CHWILOWO BEZ APARATU karta kingston cf 256 trup. I pomyslec ze za ten szajs dalem niedawno ponad 200zl :(


sobota, 25 września 2004, 12:05
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
No ja jak najbardziej jestem zwolennikiem S1 ale co do tego makro i 4 cm to mam wątpliwości... a do tego to ostrzenie przy kiepskim oświetleniu przy zoomie... (no ale chyba większość aparatów jak nie ma odpowiednio dużo światła ma problemasy :? ) ...ale nie ma co narzekać... i makro kilka fotek też już mi wyszło :D
A co do stabilizacji to działa super no i ten zoom... :D można trzaskać fotki nie obrywając przy tym!

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


poniedziałek, 27 września 2004, 23:03
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 maja 2004, 17:30
Posty: 42
Post 
maciekh napisał(a):
Te 10 cm to nie prawda! :evil: Ja nie wiem skąd się to wzięło. Aparat ostrzy od 4 cm! A trybu makro się nie włącza bo takiego poprostu nie ma... :wink:


powiem nawet, ze udaje sie nawet blizej jeszcze... :)

_________________
w posiadaniu Canon S1 IS + polar + uw + chęci..
galeria: http://piotrek.pyczek.com/
http://allegro.pl/item87662543_canon_s1 ... ywany.html


wtorek, 28 września 2004, 16:50
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 31 lipca 2004, 09:19
Posty: 238
Post 
Dzięki za odpowiedzi, decyzja podjeta, S1 w drodze (mam nadzieję) do tego konwerter Raynoxa DCR-250 i mam nadzieję ze się nie zawiodę.


wtorek, 28 września 2004, 17:25
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 9 października 2004, 00:05
Posty: 33
Lokalizacja: Kraków
Post 
Konwerter taninie jest. Jeśli go juz masz to podziel się wrażeniami.

_________________
Bewere


niedziela, 10 października 2004, 00:41
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL