Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 21:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 Karta 1GB do S1iS 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post Karta 1GB do S1iS
Może mi ktoś podpowie jaką kartę 1 GB wsadzić do S1iS ?

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


wtorek, 5 października 2004, 12:07
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Jeśli potrzebujesz ją do filmów, to może jakiegoś High Speed'a? Sandisk, albo inne mniej znane - na Allegro jest dużo szybkich kart.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 5 października 2004, 12:54
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
Nie tylko do filmów, również do zdjęc. Chciałbym nagrać np.30 min. film a resztę pamięci wykożystać na fotki. Może ktoś z Was kożysta z takiej kart i może mi podać symbol.
Z góry dziękuję.

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


wtorek, 5 października 2004, 13:56
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 19 lipca 2004, 15:19
Posty: 34
Post 
cos mi sie wydaje ze nie uda ci sie na 1GB nagrac 30min filmu, chyba ze obnizysz liczbe klatek na sek. lub zastosujesz mniejsza rozdzielczosc
przy jakosci 640f 30kl/s potrzebujesz blisko 2MB/s


wtorek, 5 października 2004, 14:08
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
Jestem laikiem w tym temacie do tej pory miałem anologową kamerę którą sprzedałem i postanowiłem kupić sobie aparat z możliwością nagrywania filmów żeby mieć aparat i kamerę, ale patrzę że się wpędziłem w kozi róg. Koszty kart 2 GB są spore, no ale cóż chciałem to mam :?

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


wtorek, 5 października 2004, 15:35
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 lutego 2004, 00:02
Posty: 18
Lokalizacja: Polska
Post 
W s1 i tak nie nagrasz wiecej jak 1GB na raz, a w największej rozdzielczośći i 30fps to wychodzi jakieś 8min. S1 na pewno na kamerę sie nie nadaje. Czekam na swojego s1, a tymczasem wczoraj miałem okazję pobawić się pożyczonym. Jeżeli chodzi o filmy to moje pierwsze wrażenie, że jest trochę nieporęczny. Ale może trzeba się przyzwyczaić. Pozdr.

_________________
S1


wtorek, 5 października 2004, 18:04
Zobacz profil
Post 
Mowa tu jest o aparacie z mozliwoscia nagrywania a nie o kamerze. Wiec nie da sie tam wlozyc karty wiekszej niz 1 GB :?: Gdybym mial instrukcje to napewno bym nie zadawal tych pytan.


wtorek, 5 października 2004, 19:33
Post 
limitem w S1 jest film o długości rownej 1 GB lub 1 godzina.
co osoiagniesz szybciej zalezy od jakosci ustawien filmu....


wtorek, 5 października 2004, 19:56
Post 
kupowanie karty typ II jest bezsensu :) aparat nie wykorzysta tej predkosci.

Najlepiej kup sobie microdrive tak z 2 GB, wtedy masz 1 GB na film (wiecej sie nie da), a reszte na fotki (to az 600-650 fotek, w najlepszych ustawieniach)


wtorek, 5 października 2004, 22:41

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 23:46
Posty: 1
Post 
Cytuj:
Najlepiej kup sobie microdrive tak z 2 GB, wtedy masz 1 GB na film (wiecej sie nie da)

da się np. 2x po 1 GB
Pozdrawiam


wtorek, 5 października 2004, 23:41
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
A w jaki sposób da sie 2x po 1GB? Wkładając na zmianę?

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


środa, 6 października 2004, 09:48
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 lutego 2004, 00:02
Posty: 18
Lokalizacja: Polska
Post 
np na karcie 2 GB dwa fragmenty po 1 GB, lub fragmenty po 1h ( ale tylko w niskich rozdzielczościach :? )

_________________
S1


środa, 6 października 2004, 10:22
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 5 października 2004, 12:02
Posty: 10
Lokalizacja: Bielsk Podlaski
Post 
Czy napewno tylko 30 min da sie wsadzić na 1GB 30kl./sekundę?
Gdzie można skombinować instrukcję po polsku do S1iS?

_________________
Denerwować się to mœcić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.


środa, 6 października 2004, 10:26
Zobacz profil

Dołączył: sobota, 9 października 2004, 00:05
Posty: 33
Lokalizacja: Kraków
Post 
Co prawda nie mam takiego urządzenia, o którym piszę, ale po przeczytaniu gdzieś w sieci wyglądało to świetnie.
Zamiast kupować kartę 1GB lepiej kupić np. 256 + bank pamięci (niecałe 500,-) + dysk do niego 2,5 cala, np. 30 GB (też niecałe 500,-). To wszystko razem w cenach sklepowych wyjdzie prawie na to samo a masz w kieszeni 30 GIGA !!!. Toto ma własne zasilanie i możesz ściagną z karty fotki w plenerze. W razie czego z zapalniczki samochodowej da się zasilić.
Nawet, jak się zastanowić, w razie uszkodzenia karty lepiej mieć dwie mniejsz niż jedną dużą i tą dużą wyrzucić a dysk od laptopa odporny powinien być.

_________________
Bewere


niedziela, 10 października 2004, 00:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL