Teraz jest wtorek, 25 września 2018, 21:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 jak wgrac soft do 300d? 
Autor Wiadomość
Post jak wgrac soft do 300d?
witam.mam taki problemik:
sciagnalem hack sofcik:) do eosa 300d i mam problem z wgraniem tego na cf.czy do tego jest potrzebny czytnik kart w kompie czy da sie to zrobic po przylaczeniu aparatu przez usb?bo jak tak robie to w win xp nie pozwala mi zrzucic zadnego pliku na karte aparatu?czy jest na to jakis sposob???czy musze sie wybrac do cyber cafee i tam w czytniku zgrac na cf???
dzieki z gory za pomoc


niedziela, 10 października 2004, 17:23

Dołączył: sobota, 9 października 2004, 00:05
Posty: 33
Lokalizacja: Kraków
Post 
W drugim numerze Foto-Vdeo Digital Chipa napisali, że trzeba po rozpakowaniu wgrać soft na kartę przy pomocy czytnika. Artykuł jest na jedną stronę. Daj swój adres to jutro przeslę ci scan.
bwereszczynski@o2.pl

_________________
Bewere


niedziela, 10 października 2004, 22:56
Zobacz profil
Post 
Sztajfa moglbys mi rowniez podeslac ?

magik83@poczta.fm


Z gory dzieki


środa, 13 października 2004, 11:11
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 27 kwietnia 2004, 11:21
Posty: 1692
Lokalizacja: Zachodniopomorskie
Post 
Do Canonów można wgrywać przez usb przy pomocy Total Commandera + plug in ( http://totalcmd.nm.ru/index_en.html tam znajdziesz)

_________________
.:: Canon 30D :: 50mm f1.8 :: 70-200mm L:: 430EX :: Canon G5 ::.
.::CF ponad 5GB :: VELBON Sherpa 600n ::.


środa, 13 października 2004, 11:32
Zobacz profil
Post 
Czy w nowej wersji oprogramowania zostal poprawiony pomiar swiatla ?


środa, 13 października 2004, 12:06
Post juz mam:)
witam.wgranie nowegop softu przy pomocy czytnika jest dziecinnie proste:) pod warunkiem ze ma sie czytnik:) swoja droga czy ktos zna kafejke inetowa w wwie gdzie maja czytniki kart???bo ja objezdzilem kilka w centrum i takowych nie znalazlem wiec zostalo mi tylko kupno czytnika co tez musialem zrobic.
aparacik rzeczywiscie zyskuje na funkcjonalnosci tyle ze niktore jego funkcje musze jeszcze rozgryzc:)
pozdrawiam


czwartek, 14 października 2004, 05:35
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Ja poszedłem z kartą CF do fotografa i z płytką na której miałem nowy soft. Zgrał mi bez problemu!! :)

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


wtorek, 23 listopada 2004, 12:47
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
M - "Do Canonów można wgrywać przez usb przy pomocy Total Commandera + plug in ( http://totalcmd.nm.ru/index_en.html tam znajdziesz)"

Zrobiłem jak napisałeś - skopiowałem wtyczkę i jak ja wogóle mam to skopiować?? Tam gdzie się wybiera napędy nie ma canona camera a jak przeciągnę na okienko TC ikonkę canona z mojego kompytera to niby jest folder i można z niego kopiować ale do aparatu nic a nic. Co robię nie tak?

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


czwartek, 16 grudnia 2004, 18:12
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
If you do not have any of the above equipment, please connect the
Panowie po co czytniki po co latanie po mieście oto rozwiazanie waszych problemów:

camera and a personal computer with a USB cable*, and copy the firmware file onto the CF card in the camera. For copying, "UploadFirmware**" (utility software) is included in the downloaded data.

powyższy cytat pochodzi z instrukcji wgrywania nowegosoftu ze strony canona. w skrócie - w ściągniętym uaktualnieniu biosu ze strony canona znajduje się programik: UploadFirmware wystarczy podłączyć przez USB aparat z włożoną sformatowaną kartą CF i go uruchomić sam wgra uaktualnienie. oczywiście żeby wgrałplik wasi należy gopodmienićzorginalnymi plikami

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


piątek, 17 grudnia 2004, 01:01
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 11 lutego 2004, 21:03
Posty: 742
Lokalizacja: Poznań
Post 
Można również przegrać (ja tak robię) ściągając oryginalny firmware Canona i podmienić tylko plik .fir z oryginalu na ruski.

Podlączasz aparat do USB ze sformatowaną kartą, uruchamiasz plik exe i jedziemy :) Zresztą opis masz w info do oryginalnego firmu.

_________________
Fullfrejm + 24-200 L 2.8 :)

http://www.negatyw.org


piątek, 17 grudnia 2004, 03:02
Zobacz profil
Post 
Wiem. Nowy soft już mam wgrany. Chodzi mi o to, że mam wzorce bieli na dysku w kompie i chcę je wrzucić na kartę a nie mam czytnika i nie chce mi sie chodzić do zakładu fotograficznego aby mi oni wrzucili na CF. O to mi chodzi :)



Dzięki!


piątek, 17 grudnia 2004, 10:36
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
Kurde i znowu się nie zalogowałem - ten gość powyżej to ja.

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


piątek, 17 grudnia 2004, 10:39
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
elementarne sir morgot :)

w programie ZoomBrowser EX dołączonym do eos300d jest zakładka camera&memory card a tam z kolei upload images i to właśnie tym sposobem można wgrać zdjęcia na kartę


piątek, 17 grudnia 2004, 18:39
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2004, 15:34
Posty: 76
Lokalizacja: Legnica
Post 
No trzeba spróbować :)

_________________
Canon EOS 300D; EF-S 18-55mm; Sigma 28-300mm MACRO; CF 256 Mb - jak na razie :-)


piątek, 17 grudnia 2004, 19:00
Zobacz profil

Dołączył: poniedziałek, 27 września 2004, 19:55
Posty: 611
Lokalizacja: Ostrów Wlkp.
Post 
następna rzecz która może się wam przydać to schemat wężyka spustowego znajduje sięna tej stronie:

http://www.cso.com.pl/~stopa/technika/wezyk/wezyk.html

jest co prawda toporny alemożna go zrobićlepiej i ładniej opierając się na tym schemacie
ja zrobiłem i jestem zadowolony koszt to około 20zł mozna w sklepie z elektroniką kupić uniwersale płytki mniejsze przyciski ładną obudowę

_________________
http://www.studiotrzyczwarte.prv.pl/


piątek, 17 grudnia 2004, 22:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL