Teraz jest piątek, 21 września 2018, 02:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 512 Kingston - S1 
Autor Wiadomość

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 08:03
Posty: 24
Post 512 Kingston - S1
sory wiem ze było 1000 razy wałkowane ale wole dla 100% pewności podrzucić link do takowej aukcji karty Kingston.
A chodzi mi o to czy będzie poprawnie z nim chodziła. Bo z tego co rozumiem to jest to karta CF I? i czy to z tymi kartami były takowe problemy? czytałem ze jak były na kościach "toshiba" to były niekompatybilne.

oto link:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32312996

Pozdr
Jarek
P.S włsanie dostałem S1 ze stanów, tak więc mam nadzieje ze niedługo na jego zalet i wad bede sie i ja mógł wypowiedzieć a nie jak do tej pory tylko biernie czytac posty innych.


poniedziałek, 11 października 2004, 15:00
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
To S1 jest niekompatybilny, więc kup sobie jaką chcesz, bo i tak może przesstać działać po jakimś czasie.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


poniedziałek, 11 października 2004, 15:17
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
Ale Vendeur nie lubi Canonów... (no ale to tworzy klimat tego forum :lol: )

:arrow: yaro29 -
Co do Kingstona to owszem jeśli trafisz na tą lipną serię to możesz mieć kłopot ale z tego co wiem i co było też już na forum poruszane nowy firmware powinien rozwiązać problem. Sprawdz jaki masz albo otwierając dekiel od baterii i tam powinna być czarna kropka jeśli to nowa wersja oprogramowania albo sprawdź to za pomocą softu do aparatu na kompie.
Wg mnie masz szansę na bezproblemowe użytkowanie... a jak nie to kup 256 i będzie ok.
pozdrawiam

a za ile udało Ci się kupić? też sprowadzałem z USA :wink:

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


poniedziałek, 11 października 2004, 17:54
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 08:03
Posty: 24
Post 
Piotrooh napisał(a):


a za ile udało Ci się kupić? też sprowadzałem z USA :wink:


zdecydowanie chce kupić 512 ...256 będzie dla mnie troche za mało.
Aparat łącznie z ubezpieczoną przesyłką wyniósł mnie niecałe 1300pln.
Można było kupić jeszcze taniej ale dla mnie kolo wolał kupić ze sprawdzonego i pewnego sklepu internetowego w usa. tam kosztował 335 usd + koszt przesyłki. Gdzie inndziej można kupić za 300 lub już nawet poniżej ale ponoć nie dają wszystkiego w komplecie i troche kantują, ze suma sumaru dokupując powiedzmy dekielek wychodzi drożej niż gdzie inndziej.


wtorek, 12 października 2004, 08:17
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Piotrooh napisał(a):
Ale Vendeur nie lubi Canonów... (no ale to tworzy klimat tego forum :lol: )


Nie do końca. Lubię Canony, ale nie lubię manii, która na nie tutaj panuje. Ale odnośnie S1, to akurat mam rację. Chyba nie czytałęś tych wszystkich wypowiedzi użytkowników, którzy ubolewają, bo ich sprzęt nagle przestał działać... Dotyczy to jedynie S1 i to jego nie lubię, a nie Canonów.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


wtorek, 12 października 2004, 10:26
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
:arrow: Vendeur
Czytałem praktycznie wszystko co dotyczy S1 i wiem jakie ludki problemy mają... z tego co wiem to pierwszy S1 który był dla mnie kupiony w USA dość szybko wrócił do sklepu - było coś nie tak z LCD. No wiadomo - masowa produkcja.
Ale opierając się na swoich doświadczeniach z obecnym egzemplarzem mówię, że nie mam z nim żadnych kłopotów - i oby tak zostało.
Tak już chyba jest, że po prostu trzeba trafić na dobry egzemplarz i wtedy wszystko będzie ok. I chyba dotyczy to wszystkich aparatów.

pozdrawiam

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


wtorek, 12 października 2004, 12:45
Zobacz profil

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 08:03
Posty: 24
Post 
wszystko i kazdy sprzet moze ulec usterce. tez czytałem o plamach na wyswietlaczu o tzw martych pikselach.... ale i jakim aparacie bym nie czytał to w kazdym z tych które mnie interesowały, występowały osoby którym czasem dany model sprawiał jakies problemy.
Ja na razie, choć to zbyt krótko zeby cos mowic nie widze zadnych usterek, fizycznych.

jedyna uwaga: po wieczornym wczorajszym foceniu w trybie auto, rzeczywiscie aparat nie łapie do konca ostrosci i ma problemy z jej złapaniem. ale ponoc to cecha cyfraków.
teraz czekam az czas mi pozowoli na zabawe manualem, bo auto, raczej nie będzie dla mnie.
Przy czym jest to moj pierwszy cyfrak!
Pozdr.


wtorek, 12 października 2004, 13:29
Zobacz profil
Post amen
u mnie w S1 IS, dwie rozne sztuki Kingstona 256 high speed, zewieszaly aparat podczaz podlaczenia do kompa, oddalem kupilem Preteca 256 high speed i wszystko dziala jak nalezy.

pozdrawiam


czwartek, 14 października 2004, 11:03

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 08:03
Posty: 24
Post 
mam juz zwykłego CF Kingston 512 za magicze 179,99 pln :D
Tak więc za kilka dni zdam relacje jak pracuje z moim sprzętem i czy rzeczywiscie tak jak piszą z tym modelem aparatu nier ma znaczneia czy karta jest szybka czy wolna!


czwartek, 14 października 2004, 11:06
Zobacz profil
Post 
jeszcze jedno,
generalnie to Canon S1 IS (przynajmniej ten moj) jest rewelacyjny, nie ma zadnych problemow, a i fotki tez sa piekne, to tyle.

pozdrawiam


czwartek, 14 października 2004, 11:08
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
Piotrooh napisał(a):
:arrow: Vendeur
Czytałem praktycznie wszystko co dotyczy S1 i wiem jakie ludki problemy mają... z tego co wiem to pierwszy S1 który był dla mnie kupiony w USA dość szybko wrócił do sklepu - było coś nie tak z LCD. No wiadomo - masowa produkcja.
Ale opierając się na swoich doświadczeniach z obecnym egzemplarzem mówię, że nie mam z nim żadnych kłopotów - i oby tak zostało.
Tak już chyba jest, że po prostu trzeba trafić na dobry egzemplarz i wtedy wszystko będzie ok. I chyba dotyczy to wszystkich aparatów.

pozdrawiam


Ostatnio była dyskusja u nas na ten temat. Może jej nie czytałeś. Jakiś forumowicz mający rozeznanie (nie pamiętam kto) podał nieco liczb. Np. że 30% S1 wraca do serwisów z powodu konfliktów z kartami pamięci. To jeszcze nic. Najlepsze jest to, że serwis Canona olewa klientów i twierdzi, że to nie wina aparatu... :lol:

To JEDYNY powód, dla którego nie polecam tego modelu. Bo BAAARDZO bym się zdenerwował, gdyby mój przestał nagle czytać kartę i odesłanoby mnie z kwitkiem.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 14 października 2004, 11:53
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
Ja Cię rozumiem Vendeur i tak jak pisałem mój pierwszy też wrócił do sklepu ale to nie oznacza, że nie można trafić na dobry egzemplarz.
Swoją drogą też by mnie wkurzyło, gdyby zaszła "olewająca postawa" ze strony serwisu... ale mam nadzieję, że nie będzie dane mi sprawdzać ich postawy wobec klientów. :)

pozdrawiam

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


czwartek, 14 października 2004, 12:05
Zobacz profil
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 2 grudnia 2003, 15:36
Posty: 6257
Lokalizacja: Wrocek
Post 
No jak widać, sam miałeś z nim problemy. Ja nie rozumiem po prostu jak aparat może takie cyrki wydziwiać i jak Canon może tak traktować klientów. Masakra dla mnie. Ja bym nie ryzykował. Prędzej kupiłbym chyba Olka w tej cenie, albo tańszą Minoltę. Choć nie przeczę, że S1, to ciekawy aparat.

Niemniej życzę bezawaryjnych egzemplarzy.

_________________
Obrazek 77 + VG-C77AM + Obrazek 16-50/2.8 i 70-300G + Obrazek 8/3.5 + 32GB ||| Minolta SRT101 ; Minolta A1


czwartek, 14 października 2004, 12:09
Zobacz profil
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 22 września 2004, 22:01
Posty: 179
Lokalizacja: Toruń
Post 
Istotnie jeśli zachodzi nieeleganckie (olewające) traktowanie klientów (masakra), którzy firmie zawierzyli i wydali swoje pieniądze na aparat czy inny sprzęt, to znaczy po prostu, że Canon nie stawia na przywiązanie klienta do marki... no a jeśli tak jest, to źle, bardzo źle... dla Canona. Bo każdy olany klient nie kupi nic już więcej, a co gorsza będzie robił szeptaną negatywną reklamę... no a każdy znajomy ma znajomych...
Mam jednak nadzieję, że mimo wszystko są to sporadyczne przypadki.
I jak wspomniałem poprzednio - obym nie musiał poznac panów z serwisu - czego sobie i innym użytkownikom życzę.

_________________
"każdy dzień jest walkš..."

CANON POWERSHOT S1 IS... i dobrze jest! / do albumu mojego zapraszam :)


czwartek, 14 października 2004, 12:19
Zobacz profil

Dołączył: czwartek, 6 listopada 2003, 21:49
Posty: 1780
Post 
Przypomina mi się kawał o blondynce jadącej autostradą A1, która słyszy w radiu, że tę właśnie drogą jedzie jakiś wariat pod prąd. "Jaki wariat, jest ich całe mnóstwo."
A tak na serio - ostatnio zauważam ZATRWAŻAJĄCE pogorszenie się jakości wykonania aparatów cyfrowych. Ostatnio kumpel ze sklepu, pokazywał mi A70, które wróciło po jakiejś drobnej naprawie gwarancyjnej i nowe A75. Stary był wykonany o klasę lepiej, ale daje się to zauważyć w całej ogólności.


czwartek, 14 października 2004, 21:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL